האם כרובית נחשבת לדלת-פחמימות ?

oritta17

New member
האם כרובית נחשבת לדלת-פחמימות ?

לאחר אכילת כרובית שמתי לב שהייתה לי קפיצה ברמת -הסוכר,
האם זה הגיוני שזה בגלל כרובית ?
 

תומרונתם

New member
מנהל
כרובית זה קצת יותר ממלפפון


ב-100 גרם כרובית יש 5 גרם פחמימות (במלפפון 3.5 גרם).
אז זה לא כלום, אבל צריך לאכול די הרבה כדי שזה "ייחשב".
 

oritta17

New member
התייחסתי כאילו אין פחמימות,והכנתי בתנור פרחי-כרובית כך:

הברשתי את פרחי כרובית ,(בערך כמות של 2 כוסות,שהיו חצי -מבושלים,)
הוברשו במעט שמן ,פפריקה, מעט כורכום ומלח,פזרתי מעליהם כפית פטרוזיליה-יבשה,
ואפיתי בתנור 190 מעלות חום,עד להזהבה יפה מ-2 הצדדים.
לכאורה לא היה כאן תיבול של פחמימות, אך להפתעתי הסוכר קפץ מאוד,
ולכן רציתי להבין אם יש מצב שזה בגלל אכילת כמות של 2 כוסות כרובית.
&nbsp
&nbsp
 

תומרונתם

New member
מנהל
יכול להיות שהיו גורמים אחרים?

מה אכלת ליד?
שתי כוסות זה בערך 200 גרם, 10 פחמימות - אני למשל הייתי לוקחת על זה יחידה אחת (היחס שלי הוא קרוב ל 1:10). עדיין, מכמות כזו, לא היה צריך לקפוץ מאוד - אולי קצת לעלות.
כמה היה לך לפני ואחרי? אולי זה בדיוק ההפרש, יחידה אחת או שתיים.
 

zvika2017

New member
כמה פפריקה שמת?

פפריקה היא די פחמימתית.
כמו כן, חימום ירקות גורר עיכול שונה שמזרז את פעולת הפחמימות שבהם. ככול שיותר חם, ההשפעה גדולה יותר. זאת עקב אובדן סיבים בירקות (הסיבים עובדים לטובתך) ואפקט מסוים של קרמליזציה.
 

תומרונתם

New member
מנהל
כל האלמנטים האלה לא רלוונטיים כשאוכלים פחמימות

כשאתה בדל-פחמימה, כל הדברים האלו משפיעים על רמות הסוכר - כל אחד טיפ טיפה.
כשאוכלים פחמימות ומכסים עליהם באינסולין, התופעות האלו הן בטלות בשישים.
לפי מה שאני מבינה, אורית כן אוכלת פחמימות (במידה) ומכסה עליהם באינסולין, כך שפפריקה ואובדן סיבים בחימום לא "מזיזים".
 

zvika2017

New member
אם היא לא אכלה "פחמימה" בארוחה זו, מדוע זה לא רלוונטי?

אני מבין מה שאת אומרת, אבל מדוע זה תקף במקרה זה?
אם הבנתי נכון, היא אכלה רק כרובית, ללא פחמימה, וזה השפיע עליה באופן בלתי צפוי.
(כמובן שייתכנו גורמים לא ידועים כגון חלבון\שומן שנאכל כמה שעות טובות לפני, והתפרק לאיטו ביחד עם הכרובית).
 

תומרונתם

New member
מנהל
אין לי תשובה מדעית בנושא הזה

אני רואה שבתקופות שאני ממעטת בפחמימות מאוד (40-50 גרם ביום) אז כל דבר קטן משפיע וכיסוי האינסולין לפעמים לא מתאים לפי התכנון. בתקופות שאוכלת קצת יותר (80-90 גרם ביום) הדברים הקטנים לא משפיעים, וכיסוי האינסולין מתאים לפי המתוכנן.
 

oritta17

New member
מעניין ,כי אני כמעט תמיד על מעט פחמימות.

התפריט שלי הוא ללא לחם בכלל ,כמעט ללא דגניים,וגם ללא פסטות.
הפחמימה משמעותיבתפריט שלי היא רק בבוקר: דייסת-שיבולת,
( 3 כפות שיבולת-שועל ו3/4 כוס מים עם כפית קינמון,לאחר שרותח ,
מוסיפה 1/4 כוס חלב -שקדים טבעי ,וזו כמות שמספיקה לי לא להרגיש רעב עד לצהריים
&nbsp
בצהריים:
מרק כולשהו, כמו מרק קישואים עם שמיר או מרק-פטריות, או מרק -עוף.)
סלט-ירקות טריים (מעגבניה,מלפפון,,גמבה,כרוב,מקלוני-שומר,אגוזים וכף גרעיני-חמנייה,)
וגם סלט -חם מ 150 גרם פטריות מאודות .(עם קישואים ו-3 כפות שעועית-ירוקה .
לפעמים כרובית בתנור או ברוקולי.)
&nbsp
בערב :
סלט ביצים ואבוקדו,ומלפפון חמוץ
או נתחי-טונה כף טחינה וסלט -ירקות
או חביתה עם עם סלט.
בין הארוחות שותה מים בערך 8 - כוסות מים ,
בבוקר 2 כוסות שתיה חמה .(תה -ירוק או קפה-שחור.)
זה הבסיס לתפריט היומי.
לפי הבנתי אין כאן הרבה פחמימות,האם אני צודקת ?
 

תומרונתם

New member
מנהל
לא רק שאין פה הרבה פחמימות, אין פה הרבה אוכל...

איך את לא רעבה??
&nbsp
התפריט שלך הוא ממש דל פחמימות. אני מאוד מופתעת שאת עדיין על רמות סוכר גבוהות (היה שרשור שלך לפני כמה זמן). כנראה את צריכה קצת יותר אינסולין ארוך טווח, שיידאג לאיזון הסוכר בין הארוחות.
אני שמתי לב שמינון הבזאלי שלי (אני עם משאבה, אז זה כמו הארוך-טווח שלך) עלה כמעט ב-50% מהתקופה שאכלתי יותר פחמימות.
 

oritta17

New member
הסיבה לכך היא:

מרבה בשתיה של מים וגם שתיה חמה ומרקים,ואלה מונעים תחושות של רעב.
הסוכר בממוצע מגיע ל-250 לאחרונה ,וגם לעיתים די קרובות הוא יורד ל- 70 ומטה.
לאחרונה העלו לי את מינון האינסולין (של הטווח הארוך) מ-18 יחידות ל-20 יחידות.
לכן עדיין המצב עדיין לא מאוזן,זו תקופת הסתגלות למינון החדש.
&nbsp
האם הבנתי נכון לפי שהסברת ,שאם אני אוסיף את כמות-המזון במהלך היום,
הסוכר לא יזנק גבוה, ומצבו יהיה מאוזן יותר ?
 

תומרונתם

New member
מנהל
סליחה על התגובה המאוחרת...

כיוון שהתזונה שלך מאוד דלה בפחמימות, ואת גם עושה פעילות גופנית (אני זוכרת מפוסטים קודמים), אני יכולה להסיק מזה שמינון האינסולין שלך לא מספיק.
אין שום סיבה להגיע ל-250 אם לא אוכלים פחמימות... (אלא אם כן ה-250 הוא אחרי ארוחת הבוקר שבה יש). כך שכנראה במקרים אלו כמות האינסולין אינה מספקת. ומהצד השני, אם את יורדת ל-70 בחלק מהזמן, כנראה שכמות האינסולין גבוהה מידי לכמות שאת אוכלת.
&nbsp
לשאלתך בסוף - אם תאכלי יותר ממה שאת כבר אוכלת, ועדיין תשמרי על כמות פחמימות מועטת, אין סיבה שתראי עלייה ברמות הסוכר. האם הוא יהיה מאוזן יותר? זה כבר משולב עם כמות האינסולין שאת לוקחת.
 

zvika2017

New member
דעתי בנושא

בארוחת הבוקר חסר לך שומנים וחלבונים. כפי שאת כבר בטח יודעת (
) שיבולת שועל מתפרקת מהר מידי לטעמי.
בסלט של הצהריים הייתי מוסיף גם גרעיני דלעת וצנוברים (קלויים קלות:), זרעי פשתן וזרעי צ'יה, סומסום, ובאגוזים הייתי מגוון. אני זורק לסלט פקאו, מלך וקשיו.
(לדעתי גם מעט חלבון מהחי היה יכול להוסיף - קוביות גבינה, או ביצים, או טונה).
ארוחת הערב שלך היא קלאסית !
. חלבונים ושומנים, עם פחמימות מירקות .

אני לא מכיר את סדר היום שלך, אבל אני יכול לשער מדוע יש קפיצות סוכר ל-250 ואח"כ צניחות מתחת ל-70. זה בדיוק עניין השליטה על התפרקות הגלוקוז (כנגד\מול התפרקות האינסולין). קשה לשלוט על שיבולת שועל. אין חפיפה, ולכן הגלוקוז מגיע לדם מוקדם מידי - קופץ - וכשהוא מסיים להתפרק, האינסולין ממשיך את פעילותו בשיא המרץ ואת יורדת להיפו.
באיזה אינסולין בולוס ובאזאל את משתמשת?
כמות האינסולין הבאזלי שלך נשמע גבוה (אולי זה אינדיבידואלי). בתפריט דל פחמימות שיש בו שליטה מליאה על הגלוקוז בדם הייתי מצפה לכמות נמוכה יותר של אינסולין באזאלי... ואולי אני טועה, כי יש לי רק את עצמי כמדגם.
האם את מתעמלת? התעמלות אירובית, ואף יותר, אנ-אירובית עוזרת מאוד לאיזון סוכר (והקטנת הבאזאל).

אינסולין הוא הורמון אנאבולי - הוא בונה, או שריר או שומן... תלוי בתזונה שלך ובפעילות הגופנית.
נוכחות גבוהה של אינסולין במערכת חוסמת את היכולת לפרק שומן כדלק בגוף (נהפוך הוא, יתווסף שומן).
לכן כדאי להקטין כמות ככול האפשר.

אגב, גם אני כמוך שותה הרבה. חשוב.
 
למעלה