האם כשחולים בטרשת התקפית או

קירבי1

New member
האם כשחולים בטרשת התקפית או

פרוגרסיבית יש פגיעה גם בכלי דם. 2. מה זה הנגעים שרואים ב-MRI האם אלו צלקות שנוצרו לאחר הפגיעה בניסיון של הגוף לתקן את המצב ואם זה אכן כך למה לחולים ב-MS פרוגרסיבי יש נגעים הרי אצלם התהליך הולך רק לכיוון אחד 3. האם בטרשת נפוצה פרוגרסיבית יש הדרדרות הדרגתית נאמר ממצב של תחושת עקצוצים שנמשכת שנה וחצי ופתאום הרגשה של חולשה בצד שמאל ברגל וביד האם זה כך או שהשינויים הם יותר חזקים? 4. האם יש מחלות נוירולוגיות (לא טרשת)שמגע יוצר עקצוצים וצריבה בעור בעיקר בגפיים?והאם טרשת יכולה לגרום לעצבים להיות מגורים וליצור את התחושות הללו? תודה רבה מראש-מקוה שהכל ברור

תגובה

1.הפגיעה אינה בד"כ של דלי דם אלא של מעטפות העצבים והעצבים עצמם 2.הצלקות ומוקדי הדלקת אינם מעידים על השיפור או ההפוגה כך שהן נוצרות עקב הפגיעה במערכת העצבים המרכזית 3. הכוונה שהתפקודים שנפגעים מחמירים עם הזמן ללא הפוגה. קצב ההחמרה יכול להשתנות מאדם לאדם ומתקוה לתקופה. 4. יתכן שיש מחלות כאלה. מומלץ לפנות בעניין לפורום מחלות עור. 5. כן בטרשת יתכנו תחושות כאלו

קירבי1

New member
תודה רבה על תשובותיך-עוד משהו קטן

השאלה שלי היא בעצם האם גירוי של העצבים אמור להופיע כנגעים ב-MRI במידה וזאת טרשת?ואם זה לא חולף אלא רק מחריף-התחיל לי רעד ביד ימין +חולשה ברגל שמאל ולעיתים ביד שמאל האם ניתן להסיק מזה שיש לי טרשת פרוגרסיבית? והאם התיאור של מחלתי יכול להתאים ל-cidp עם פגיעה בגב ? יש מעורבות של גב מפני שכאשר אני מורידה את הראש לכיוון הסנטר יש לי זרמים בידיים +עקצוצים ברגל ימין. תודה

תגובה

קשה לנות לשאלותיך היות שאיני מבין את מצבך הרפואי /נוירולוגי. בעיקרון יש להגיע לבחנה וודאית. קיים הבדל רב בין טרשת נפוצה ל- CIDP. אם מדובר בטרשת נפוצה והסימפטומים מחמירים ללא הפוגה - אזי זהו מהלך פרוגרסיבי. הסיכוי למצוא נגעים ב- MRI מו ב- CIDP נמוך וכן התופעה של זרמים בעת כיפוף הראש אינה אופיינית ל- CIDP ותתכן בטרשת.

למעלה