האם כשיש חתול, אפשר להשאיר אוכל על השיש?

האם כשיש חתול, אפשר להשאיר אוכל על השיש?

אני רוצה לאמץ חתול ומנסה להתכונן לבאות. תודה!

תודה! וזאת לא בעיה?

אם אפשר לשאול... איך אתם מסתדרים...?
נניח כשמבשלים לשבת לא מניחים דברים להתקרר וכו׳?
האם יש דרך לאלף את החתול לא לעלות על השיש?
זאת נראית בעיה קטנה אבל זה ממש מטריד אותי.

ארמורגם

New member
אני לא הבנאדם הנכון לשאול לגבי בישולים לשבת

אני מניח שאפשר לכסות.
לגבי לאלף את החתול לא לעלות על השיש, בעיקרון זה אפשרי. בפועל זה לא.

אלישבע777

Well-known member
עצה -אמץ גור שבע

גידלתי במשך השנים כמה חתולים אסופים מהרחוב , מורעבים. כל החתולים הללו הפכו לבוגרים שהיתה להם בעיית אכילה. כולם היו במידה זו או אחרת זללנים ומחפשי מזון אפילו בפח האשפה הביתי... החתול הנוכחי אומץ ממשפחה, בגיל חודשיים. הוא גם ינק וגם החל לאכול מזון מוצק לפני האימוץ. זאת הסיבה שאין לו תסביכי מזון. הוא אוכל במידה ורק את המזון שלו, שום דבר אחר!! אם הוא עולה על השייש או על שולחן האוכל זה רק כדי להריח ולא כדי לטעום! קורה שהוא טועם פה ושם, אבל זה ממש נדיר. אני מייחסת את ההתנהגות הזאת לכך, שהחתול מעולם לא ידע רעב ומעולם לא היה צריך להלחם עם חתולים אחרים על מזונו. הוא אוהב את המזון היבש שלו, ורק אותו הוא אוכל כל הימים.
עצתי- אמץ גור בגיל 6 שבועות (גיל מצויין להתחיל להרגיל אותו למה שאתה רוצה! אם תרצה פרטים אכתוב לך) וגור שלא ידע רעב מעולם. יש סיכוי שהוא לא יהיה אובססיבי לאוכל ויהיה קל יותר לאלף אותו לא לעלות על השייש ואם יעלה, לא ימצא עניין במזונם של בני אדם. כמובן לא צריך לסמוך יותר מדי על אופי החתול וצריך להשגיח. כל חתול הוא משהו אחר ואין לדעת מראש. לדעתי זו בעייה קטנה ולא כדאי לוותר על חתול בגלל בעייה זו. בעיית סריטות הרהיטים לדעתי חמורה יותר, אבל זה עניין אחר ( אם תרצה עצה בנושא זה אכתוב לך).

מצרפת סרטון של החתול שלי מתחנן שאפתח את שקית המזון.

Yukita

Active member
מנהל
אצלי לא היה כך

זה ממש לא מאפיין כל חתול מן הרחוב.
&nbsp
אצלי בבית חמישה חתולים, כולם באו מן הרחוב בצורה כזאת או אחרת, כולם היו במצב מצוקה. היחידים שעדיין מתעניינים קצת בנעשה על השיש הם שני הצעירים, וגם אצלם מידת העניין פחתה מאוד מפעם.
&nbsp
הם כן מחכים ומתעניינים כשמדובר באוכל שלהם, אך לא מתעניינים במיוחד בשאר האוכל.

באופן מיוחד אני מתנגדת להמלצה לאמץ חתול בן ששה שבועות מבית, כלומר לקחתו בגיל צעיר מדי מאימו. באופן כללי, מומלץ לא לעודד המלטות ביתיות, אך אם כבר מתעלמים מאתיקה ומאמצים מהמלטה ביתית - ברור לי שלעולם לא אבחר ביודעין לקרוע גור מעל אימו בגיל כל כך צעיר. מי שהגיע אליי כזה צעיר - הגיע כי איבד את אימו.

למעלה