צלי כתף
צלי כתף עגל זיתים או פיטריות 03/03/10 12:09 מאת: בלוביי צלי עגל עם זיתים או פיטריות מאת: בלוביי המצרכים נתח כתף במשקל 2-11/2 קג לא מעובד 2 בצלים גדולים 2 גבעולי סלרי 1/2 ראש שום 2 גזרים 2 כפות אב. מרק או כף מלח גס 1/4 כפית פלפל 2 כפות פריקה 1 כפית כמון 1 רסק קטן 11/2 כוסות יין אדום יבש 2 כוסות מים רותחים 500 גרם זיתים מגולענים. לטגן את הנתח מכל צידיו ב3,4 כפות שמן. להוסיף בצל קוביות גדולות ולטגן,להוסיף סלרי חתוך שום וקוביות גזר.לטגן יחד כ10 דקות. להוסיף תיבול ,יין ונוזלים. לבשל כשעה וחצי בסיר לחץ. להוציא את הנתח לסנן את הרוטב להוסיף זיתים,פיטריות.ולצמצם נוזלים. (את הזיתים להשרות ל1/2 במים רותחים לחצי שעה ולסנן). יש להניח את נתח הבשר לחצי שעה מנוחה ורק אחכ לפרוס. להחזיר לרוטב. ניתן לעבות את הרוטב (1 כף קמח 1/4 כוס מים) ולבשל יחד כ15 דקות. להגיש עם אורז,פירה,תפוא צלוייםאו ממליגה. לימוד אינו צבירת רעיונות אלא בריאתם מחדש שוב ושוב