האם כת השטן היא כת פגאנית?

morning star

New member
לא, ממש לא

"כת השטן" היא בעצם שם שטבעה הכנסיה (ואחריה משטרות העולם) בכדי לציין כמה בני נוער מבולבלים ומלאי תסכולים, שעושים דברים כביכול "בשם השטן". אמנם ישנן כמה אמונות שטנסטיות, הבולטת מביניהן היא זאת של לה-ויי שהיא בעצם אנטי-תאיזם תוך שימוש בסמליות שהיא קשורה לשטן (ובעצם גם אנטי הנצרות). אין קשר בין האמונות הפאגניות לבין השטן, זוהי עלילה שהעלילה הנצרות על הפאגנים בימי הביניים. השטן הוא המצאה של הדתות המונותאיסטיות. שלך הנווד

Rectumolog

New member
אם זו לא כת פגאנית......

אז מה וריית´ עושה פה?, אתה לא שמאן וגם לא פגאן. מצטער על בורותי נדב הרקטומולוג

The Wraith

New member
.......

אתה צודק, אסור למי שאינו פאגאן או שאמאן להיות בפורום.

dopey_wizard

New member
חחחח

(הוא חשב שאתה בכת השטן...) ---> דוד

morning star

New member
שטניזם

וכת השטן הם שני דברים שונים. במאמרים של פורום מאגיה תוכל למצוא מאמר שאם זכרוני אינו מטעני גם מציין כמה מההבדלים. שלך הנווד

The Wraith

New member
מסורות שטניות

המסורות השטניות מתחלקות לשלושה סוגים. שטניזם וכנסיית השטן - לכאן אני נופל. שטניזם לוויניסטי מודרני, לוויניזם, שטניסטים חופשיי-מחשבה, Mainstream Satanism ופשוט- שטניזם. דת הדוניסטית שקיבלה צורה ב1966, תודות לד"ר. לה-ויי ולפילוסופיה השטנית. עליה תוכל לקרוא במאמר שלי. פסאודו-שטניזם - לא ממש מסורות. קבוצות ו\או אנשים שהתלהבו מאוד משטניזם - וקיבלו את כל הרעיון בצורה הכי מוטעה (מוכיחים שאין סיכוי שהם שטניסטים), ייתכן שיצורים נחותים-מחשבתית אלו היו אף חברים בעבר בכנסיית השטן והעיפו אותם או שהם עפו בעצמם כי...הם לא מתאימים שם (לדוגמא: מייקל אקווינו וה"מקדש לסת" שלו). פסאודו שטניזם במקרה הטוב הוא סתם התלהבות מאמונה בישות אנטרופומורפית "מרושעת". סוגדי השטן - ייתכן שמשפחות מסויימות העבירו מסורת של עבודת השטן במשפחה או שהם הגיעו למצב בו הם סוגדים לישות זו לבדם. פן אם הם סוגדים לשטן כישות מרושעת ופן אם הם מראים אופי יותר "שטני" וסוגדים לישות זו כישות המייצגת את קול ההיגיון הבריא והצד הארצי של האדם - כל עוד הם סוגדים לישות אנטרופומורפית הם נקראים סוגדי שטן וזה לא משנה אם הם מקריבים לו חתולים או לא, סוגד שטן זה סוגד שטן. ייתכן שהסוג הזה של האנשים בכלל לא קיים, הכל "מתועד" אך ורק בסיפורים, לרוב סיפורים שנכתבו ע"י נוצרים שמרניים במטרה להביא להגדלת אחוז המטבילים והמוטבלים. אין הרבה הוכחות לקיומם של הסוג השלישי של האנשים אם בכלל. כל אחד גם יכול להתחיל לסגוד לישות X ובכך יחליטו שסיפורי אגדות שלמים על סוג כזה של אנשים הם אמת. "כת השטן" אינה יצור הנמצא בגדר קיום במציאות. בימי-הביניים הנצרות הייתה צריכה להיות הדת הגדולה ביותר (והם הגיעו לזה) מפני שהיא דת משיחית, כדי להגיע לכך, מי שנחשב נוצרי הוא אדם שהוטבל כהלכה, לכן, יש להגיע למספר גדול של הטבלות, איך? ישב הכומר וחשב ובא לו רעיון. שמועות וסיפורים על כת של סוגדי שטן שחוטפים תינוקות שלא הוטבלו לשם שחיטתם במיסה שחורה, החלו לצוץ כל מני סיפורי זוועה (הכל בדיוני, זה בסדר) על שתיית שתן של זונות ואכילת ראשו של תינוק שלא הוטבל וכל מני דברים כאלה (איך מוחם של שליחי האור הטהורים יוצר את הזוועות האלה?!). אבל הם הגיעו לשטן? רוב האנשים בזמנים הקדומים היו פאגאניים, הנוצרים הוקיעו אותם כמרושעים ולקחו את דמותו של האל המקורנן והפכוהו לשטן (נתנו צורה למלאך), לפי הנצרות (והחסידות של נטורי כרתא) השטן הוא יצר רוע כללי ולא פרטי כמו ביהדות. בכל אופן, פאגאניזם הוכרז כעבודת השטן. זהו סיפורה המלא של הכת הבדיונית. אני בטוח שזרמים כמו אילומיניטי, הבונים החופשיים וכו´ הם בסך הכל פרי דמיונם של נזירים משועממים שרצו להגביר את אחוז המאמינים - ע"י פחד. השאלה שלי היא למה שהאל שמייצג את הרחמנות וטוב הלב יצטרך לשלוט ע"י פחד ("תעשה מה שאני אומר או שתישרף לנצח באש הלוהטת של הגיהינום והשטן יאכל אותך!"). Hail Satan!

the real cOSHi

New member
זו באמת שאלה מעניינת...

למה שהאל שמייצג את הרחמנות וטוב הלב יצטרך לשלוט ע"י פחד

למה פחד?

אני לא חושבת שזה אולטימטום, אני חושבת שהם פשוט באמת מאמינים בניגוד העצום הזה בין הטוב (אלוהים) והרע (השטן), ושאם אתה בוחר בדרך אחת בחיים, תיאלץ לדבוק בה גם לאחר מותך. זה לא סתם סיפור שנועד להפחיד ילדים קטנים. אלוהים לא יצר את השטן רק כדי לגרום לעצמו להיראות יותר טוב. (כל הדברים הנ"ל נאמרו מנקודת מבט אובייקטיבית, אני לא מאמינה באמונות הללו).

the real cOSHi

New member
לא אולטימטום?

הממ.... סקילה באבנים אם אתה מצייץ מילה נגד הדת.... השמדה של עם או גיור אריות... אני צריך עוד דוגמאות?

טוב...

הם האמינו שכופר אחד יכל לשלוח את כולם לגהינום. אז כן, המאמינים הם אלה שהציגו אולטימטום לכופרים, אבל לא נראה לי שזה האלוהים עצמו- שוב, זה נשמע כמו אולטימטום ה"בחר בי או מות", אבל זה לא האלוהים עצמו, זה המאמינים הפנאטיים. אני לט חושבת שהצלחתי להבהיר את עצמי כל כך... ליה

למעלה