מה שאנו מרגישות
לסדו היקרה, את קובעת כעובדה מוגמרת שלא ייתכן שאישה טרנסקסואלית מנותחת מרגישה את אותו הדבר כמוך. הרי "זה לא אמיתי", כלומר אישה טרנסקסואלית איננה "אישה אמיתית". באותה הנשימה את מודה שאין לך מושג ירוק מה זאת טרנסקסואליות. אני מקווה שאת מסתדרת עם העקביות. הפליאה שטרנסקסואליות גורמת לך נובעת מכך, שמאז נולדת הכניסו לראשך תפיסה של מגדר הנקראת "תפיסה מהותנית". בקיצור נמרץ, התפיסה הזאת גורסת שהיות אדם גבר או אישה זו תכונה מהותית שלו. טלי מן האדם את היותו גבר או אישה, והוא אינו קיים. אדם נולד גבר או אישה, זה חלק ממה שהוא. זה נובע ממבנה גופו. המין הביולוגי, לפי תפיסה זו, קובע את זהות המגדר באופן מוחלט. האמת היא, שהיותנו גברים או נשים איננו חלק ממהותנו. זהות המגדר נבנית על ידי החברה. איננו נולדים גברים או נשים. אנו נולדים תינוקות, ללא קשר למה שיש בין הרגליים שלנו. תהליך החיברות מלמד אותנו להיות גברים או נשים. מה שאנו מביאים לעולם מהבטן של אמא זה, לכל היותר, נכונות בסיסית להזדהות עם צד זה או אחר של הרצף המגדרי. זאת זהות המגדר הגרעינית שלנו (core identity). שוב, זהות זו אינה קשורה לאיבר המין שלנו, ובוודאי שאינה נקבעת על ידו. עכשיו לאורגזמה. את מסרבת להאמין שאישה טרנסקסואלית מנותחת מרגישה בדיוק את מה שאת מרגישה כשאת גומרת. שאלת אולי את עצמך האם מה שנשים גנטיות אחרות מרגישות כשהן גומרות הוא בדיוק מה שאת מרגישה? מיניות האישה, כמו מיניות האדם בכלל, היא תחום רחב ידיים, עשיר ומגוון. נשים מגיעות לאורגזמה בצורות שונות ותוך חוויית תחושות שונות. יש המגיעות לאביונן באמצעות חדירה, יש המסוגלות להגיע לסיפוק רק על ידי חיכוך בדגדגן, יש שאינן מסוגלות להגיע לאורגזמה כלל, אך עדיין מרגישות הנאה ממגע מיני. יש החשות הנאה בשדיים, ויש שלא. יש שחשות הנאה בכל הגוף, ויש שלא. יש החוות אורגזמה אינטנסיבית, ויש החשות איזה רטט טיפה יותר חזק ותו לאו. עולם ומלואו. באמת אינני יודעת האם אני מרגישה בדיוק את מה שאת מרגישה. סביר להניח שלא, מהסיבות שציינתי. עם זאת, הניתוח שעברתי, בנוסף לעובדה שהציל את חיי, מאפשר לי היום ליהנות ממין באופן מלא ומספק. יש לי איבר פונקציונלי, בעל רגישות מלאה, וזה כל מה שאני יודעת, וכל מה שמעניין. הניתוח לשינוי מין מגבר לאישה משמר את כל המבנה העצבי הקיים, על מנת שלא לאבד רגישות. להפך, שמירת הרגישות נחשבת לאחד הקריטריונים העיקריים לקביעת הצלחת הניתוח. ללא כל קשר, מן הידע המועט שלי על מיניות נשית, התחושות שלי אכן נופלות בתוך תחום התחושות המוכרות לנשים. זה בוודאי מין שונה לגמרי ממה שחוויתי כגבר. מקווה שסקרנותך באה על סיפוקה. נורה