האם לא היגיע הזמן לחילופי אוכלוסין?

האם לא היגיע הזמן לחילופי אוכלוסין?

החיים תחת כיבוש אינם מוכרים לנו ומאידך הפלסטינים לא טעמו יום אחד ללא כיבוש. מצב זה מביא לאי הבנות ולחיכוחים מיותרים שדווקא מגבירים את חילוקי הדעות. לכן אם קבוצה נסיונית שלנו הייתה מתנדבת להתגורר באחד ממחנות הפליטים בשטחים הכבושים למשך כחודש ומתחלפת איתם במקום המגורים, היו שתי הקבוצות מכירות את מרקם החיים של חברתה כדרך להבנה יותר מעמיקה של אורח החיים שלנו ושלהם .

כבר קיימת תנועה שתומכת בחילופי

אוכלוסין, ולא ממשיכה להגרר לתפישות האשלייתיות. עקירת מתנחלים עבריים מיו"ש תמורת פינוי המשולש והגליל מפלסטינים. כאן זה לא שם...בשביל זה יש גדר! ניתוק אתני-כלכלי כולל הוא זה שיביא את השקט ולא משיחיות הפייגלינים או הביילינים.

TribeGili

New member
אני חושבת שאי-אפשר לטרנספר אף ערבי

בין אם הוא פלסטיני ובין אם הוא ערבי-ישראלי..

adato

New member
ויהודי אפשר לטרנספר?

אצל היהודים זה שונה בטח...

TribeGili

New member
לא.. בכלל לא אמרתי ואני גם לא חושבת

ככה! אני חושבת שאי-אפשר ולא צריך לטרנספר אף עם!

אבל את המתנחלים העבריים

כמו שדחפו לראשכם הוריכם מותר לטרנספר ולעקור מביתם. מעניין. זה לא הומני כל עוד זה פלסטיני... אבל יהודים ש"איננו מסכימים עם דעותיהם מותר". זה לגיטימי... אולי כדאי לחשוב על זה קצת

doresh shalom

New member
זה לא טרנספר

המתנחלים יושבים בשטחים שלא שלהם ולכן יש להחזירם לגבולות ארצם.

TribeGili

New member
הייתי רוצה לשמוע עוד דעות של אנשים

נו.. קדימה תגיבו! מה אתם חושבים..?!

Azazel

New member
תקרא לזה השקיית פרחים

זה לא משנה את העובדה שצריך להזיז 400,000 איש ממקומם, בכוח, ממקומות שהם חיו בהם שנים. לכן, אני תומך בחילופי שטחים, ולא בפינוי גושי ההתנחלויות הגדולים.

doresh shalom

New member
...

גם אני תומך בחילופי שטחים בחלק מגושי ההתנחלויות הגדולים. אבל, לא דובר על גושי ההתנחלויות הגדולים. ערב טוב, תומר |משקה פרחים|

adato

New member
על אותו משקל

גם הערבים יושבים על שטחים שלא שלהם (סכנין אום אל פאחם וכד')

למעלה