האם לבן/ת הזוג יש say לגבי הלבוש שלנו

האם לבן/ת הזוג יש say לגבי הלבוש שלנו

אצלנו למשל תמיד מתייעצים (לפעמים יותר מידי
) אבל מי שמחליט לגבי מה ללבוש זה האדם עצמו שאמור ללבוש את הבגד.

מה אתם עושים במצב שבן/ת הזוג שונא/ת בגד מסוים ואתם ממש אוהבים- האם תלבשו בכל זאת

ולגברי הפורום- מה לגבי לבוש חשוף מידי- האם יפריע לכם אם בת הזוג תלבש בגד חשוף מאוד

יש לנו טעם די דומה

כשאני מזמינה בגדים אונליין ומודדת בבית ומתלבטת מה לשמור ומה להחזיר, אני בדרך כלל אבקש ממנו לחוות דעה, והוא יגיד שהכל נראה טוב ולא יעזור לי להחליט. גם יש לו קטע כזה שהוא חושב שהכל גדול עליי מדי. גם כשבגד צמוד ואני לא יכולה לנשום - תראי, יש פה רווח, זה גדול עלייך.
&nbsp
הוא גם מתייעץ איתי, וגם אני בדרך כלל חסרת תועלת וחושבת שהכל נראה עליו טוב.
&nbsp
בכל מקרה, זה תמיד ברמה של לחוות דעה ולא ברמה של say או החלטה. כמובן שההחלטה היא של מי שקונה ולובש.
&nbsp
בנוגע ללבוש חושפני - אני לא יכולה לסבול את התפיסות השמרניות האלה. בחיים לא הייתי מוכנה להיות עם מישהו שחושב שיש לו זכות שזה ״יפריע לו״ אם אני אתלבש חשוף. לגמרי דיל ברייקר מבחינתי.

בעיקר מוד קלות׳

אבל לא הזמנתי מאז שהם התחילו לגבות כסף על החזרים.
פעם גם ניסיתי את stitchfix, שבו את ממלאת פרטים על עצמך ועל הסגנון שלך, ואז הם שולחים לך חמישה פריטים שאמורים להתאים לך ואת מחליטה איזה לשמור, אם בכלל. זה רעיון ממש מגניב לדעתי.

sweetdreams

New member
ניסוח קצת מצחיק לשאלה...

say?? שונא בגד מסויים?
מה יש לשנוא? אנחנו כולה מדברים פה בגד. ואם אני אוהבת אותו, אז מה כבר יש לשנוא לגביו ברמה כזו שהוא יחשוב שעליו יאסור עליי ללבוש אותו?

(אני גם תוהה איך נראית באופן כללי מערכת יחסים כזו שבה בן הזוג מרגיש שיש לו say בדברים כאלו.. נשמע חשוך משהו..
)
&nbsp
אני חושבת שהשאלה היא או מאוד (מאוד!!!) שמרנית, או סתם לא מאוד רלוונטית כי היא מנוסחת בצורה קיצונית ולא ריאלית.

haych

New member
תשובות

אני בעיקר מתיעצת איתו בשביל הפרוטוקול, כי גם ככה התשובות שלו לא תורמות יותר מדי "שניהם יפים", "לא יודע"... דברים כאלה. הרבה פעמים עד שיש לו דיעה-אני מחליטה ללבוש את הבגד השני

הוא מתיעץ איתי לפני אירועים משמעותיים, כי אם זה לא אירוע מספיק חשוב הוא ילבש מכנס טיולים וסנדלי טיולים (גם למסעדת שף/תיאטרון וכד'). בסופו של דבר כל אחד מחליט בשביל עצמו.

אם הוא היה שונא בגד מסויים שאני ממש אוהבת הייתי ממשיכה ללבוש את הבגד, אלא אם הבד היה מרגיש לו לא נעים או משהו כזה, והיה מונע ממנו לגעת בי. במצב כזה הייתי משתדלת ללבוש את הבגד ליציאות בלעדיו.

לא היה לו איכפת אם הייתי מתלבשת חשוף, וטוב שכך כי לא הייתי אוהבת אם הוא היה מעיר לי.

maybesure

New member
מעירים

רק כשנשאלים. כשהוא שואל אותי אם האאוטטפיט שלו בסדר אני עונה לפי טעמי. לא מחייב אותו בכלל.
כשאני שואלת הוא מגיב וגם אותי זה לא מחייב.

מהאקס המיתולוגי שלי נפרדתי בדיוק על הרקע הזה - הוא כל הזמן ניסה להכתיב לי איך להיראות, והטעם שלו בכלל לא תאם את הטעם שלי. היה קונה לי בגדים שלא יכלתי להסתכל עליהם עוד כשהיו על הקולב, וברור שלא הסכמתי ללבוש.

לגבי לבוש חשוף - אני אישית לא אוהבת, אבל הבת שלי כן, ואני לא מעירה לה. בהתחלה ניסיתי ואז הבנתי שאני נכנסת לשטח פרטי והנחתי לזה.
היא מספיק בוגרת כדי לחיות כפי ראות עיניה.

elena20

New member
אני חושבת שהשאלה הזו נשאלה כאן כבר באלף וריאציות

אבל בכל אופן,
לי נראה מובן אליו שאדם הלובש את הבגד הוא זה שמחליט ומבחינתי אופציה אחרת פשוט לא קיימת...
&nbsp
אני יכולה לעתים רחוקות לשאול אותו כשמתלבטת בין שני סוגי לבוש לאירוע מסוים נניח לשאול מה יותר יפה,
אבל לא מעבר לזה וגם ככה לרוב הוא לא באמת עוזר בתשובותיו,
הוא בעיקר שואל אותי מה כדאי/מקובל ללבוש באירוע מסוים ולרוב גם מקשיב לדעתי כי הוא יכול ללכת בטי שירט פשוטה/כפכפים
גם לחתונה של משפחה נניח.
&nbsp
לגבי לבוש חושפני אומנם שאלת רק את "גברי הפורום" אבל מבחינתי זה ממש לא היה מקובל בזוגיות שלי
אם בן הזוג שלי היה מעיר לי מה חשוף מדי או לא, אבל סביר להניח שמראש לא הייתי נכנסת לזוגיות כזו
כי זה מראה על "בבוניות" מסוימת שמתבטאת גם בדברים אחרים שלא היו מקובלים עליי

Anna Vasserman

New member
אז ככה

בעלי יכול להגיד לי אם פריט לבוש כזה או אחר מוצא חן בעיניו או לא, אבל הוא אף פעם לא ינסה לשכנע אותי ללבוש או לא ללבוש משהו. הוא אומר את דעתו הכנה, אבל לא מתערב בבחירה הסופית שלי. לפעמים אני שומעת בקולו ולפעמים לא.
&nbsp
לדוגמא: היתה לי איזו חולצה שדי אהבתי, ואז הוא אמר לי שבעיניו זו "חולצה של נשים מבוגרות". ומאז פשוט נעלם לי החשק ללבוש אותה, וכפי שאתם יכולים להבין מלשון העבר בה התחיל המשפט, החולצה הזו כבר לא נמצאת בארון...
&nbsp
מאידך, היה מקרה בו למפגש עם המשפחה שלו רציתי לנעול נעליים עם עקב מאד גבוה (מה לעשות, אני רוסיה, והרבה מהנעליים שלי הן בעלי עקב של 15-16 ס"מ
). הבחור אמר לי שלדעתו הנעליים הן קצת זנותיות, והוא היה מעדיף שלא אנעל אותן למפגש המשפחתי. אני, לעומת זאת, לא חשבתי כמוהו, ונעלתי אותן בכל זאת, ולא היה בינינו שום ויכוח או התדיינות בעניין. הוא הביע את דעתו, אני נהגתי כפי שראיתי לנכון, וזהו. פה נגמר העניין.
&nbsp
&nbsp

a wild rose

New member
ודברי הסינגלית

משעשע אותי התזמון, כי אתמול במסגרת הסדר שאני עושה התחלתי לסדר את ארון הבגדים וביצעתי מיון וסינון, ונתקלתי בחולצה שממזמן לא לבשתי, בין היתר אחרי שקיבלתי עליה ביקורת לא חיובית מחברה, ולגמרי במקרה זו החולצה שלבשתי לדייט הראשון עם האקס, הדייט שהוביל לזוגיות לא קצרה. כשאני חושבת על זה, לא היו לו בכללי הערות כלשהן על מה שלבשתי, אני גם לא זוכרת מחמאות מיוחדות על הלבוש שלי (לעומת מחמאות אחרות שזרמו בשפע על הלוק הכללי שלי וכו'). היה נראה שהוא לא באמת שם לב, וזה קצת מוזר כשאני חושבת על זה עכשיו.
&nbsp
ומבחינת הצד השני - היו לו כמה חולצות שממש לא אהבתי שהוא לובש, היו לו כמה חולצות שיצרו אצלי turn off כי לדעתי הסטייל הזה לא מחמיא לו, אבל לא הרגשתי בנוח להגיד לו כלום, אם כי מתי שהוא לבש חולצות בסגנון שכן החמיאו לו אמרתי לו את זה וקיוויתי שהוא יבין (הוא לא).

Ginger L Honey

New member
אצלנו

לא חושבת שהייתי לובשת בגד שהוא לא אוהב לראות עליי. בסה"כ הכי חשוב לי להראות טוב בעינייו.
אבל בד"כ אין לו באמת דיעה.
&nbsp
הוא אף פעם לא יגיד לי מה ללבוש, אבל בלי להגיד כלום זה די ברור שהוא לא אוהב שאני מתלבשת אפילו מעט חשוף.
אינני לובשת מחשופים או חצאיות-מיני באופן כללי (בערך עד אמצע שנות העשרים כן הייתי מתלבשת די חשוף, ומזמן עבר לי)
ובילי הכיר אותי כמי שלא מתלבשת ככה. אז אם במקרה לבשתי משהו עם טיפה מחשוף אני מקבלת ממנו כמה רמזים שזה מפריע לו. לפעמים אני מופתעת מזה לגמריי, כי לדעתי לא היה מדובר בבגד חשוף/צמוד/קצר מידי בכלל.

A לוןA

New member
ברור

אצלנו בנושא הזה מתבטא לגמרי נושא השליטה
היא שולטת בזה לחלוטין...

&nbsp
&nbsp
&nbsp
מאחר ואני עיוור לחלוטין למה אני לובש, ומבחינתי התאמת בגדים זה אומר "אם החולצה היא העליונה בערימה א' והמכנסיים הם העליונים בערימה ב'- סימן שהם מתאימים"- אני מקבל כל ביקורת/וטו שלה על הבגדים שלי באהבה
&nbsp
בקשר לבגדים שלה- היא מתלבשת נהדר. יש לה עין לגבי מה יושב עליה יפה ומה פחות, מה משתלב עם מה ואיזה אקססורי יהפוך את התלבושת הזו ב"בסדר" ל"וואו". היה בגד אחד שהיא הביאה הביתה פעם שהיה מזעזע בעיני (משהו ממש לא אופייני לה- הדפס מנומר כלשהו) ואמרתי, ואני באמת לא זוכר שראיתי אותה איתו (ז"א- היא כנראה לבשה אותו, אבל לא בזמנים שראיתי)
&nbsp
&nbsp
(note to self: "בסדר" זו לא תשובה ראויה ל"איך אני נראית?")

דובי1401

New member
או האא....תיבת פנדורה

קודם כל , היו לי מלאאאא מריבות עם בעלי על משהו שאני לא אוהבת שהוא ילבש והוא רוצה ואני לא רציתי וכו' וכו'... והלכנו מכות וזה...
חח סתם לא אבל רבנו כי הוא מרוקאי עקשן
שלא אוהב שאומרים לו מה ללבוש , אז הגעתי למסקנה שאני לא מציעה לו כלוםםםםם ולא מתערבת לו , וגם אם הוא ישאל אני אגיד לו שזה לא משנה איזה חולצה יבחר, מה שבא לו יהיה בסדר ואזזזז הגענו למצב שרציתי שנגיע אליו- הוא מבקש עזרה ואת דעתי ! בגלל שלמדתי להכיר אותו אני תמיד אומרת לו יעשה מה שבא לו ובגלל שאני מכירה אותו טוב מדי..... הוא תמיד חוזר לבקש את עזרתי
אז בקטע הזה אני כבר בסדר.
בגדים שאני לובשת והוא לא יאהב, אני כמובן לא אלבש כי זה יד לוחצת יד, וזה חייב להיות הדדי כדי שהוא יתייחס לדעה שלי אני חייבת גם לרצות אותו... ובסה"כ הטעם שלנו די דומה כך שאין יותר מדי ויכוחים על זה.
בנוגע לחשוף מדי...... טוב תגדירו מזה חשוף
כי עם המרוקאיות שלו... מגיעה הפרימיטיביות מאוד מהר.. אני לא בחורה שמתלבשת חשוף מדי או בכלל, אבל הדבר הכי קטנצ'יק שיראה לו פתאום חשוף מדי הוא יעשה לי פרצופים ויתבאס עלי ומה לא...
אז אני פשוט מקפידה יותר וזהו... חשוב לי שהוא ירגיש שאני "שמה" על הדברים שהוא רוצה ...
וזהו

אני מאוד מאוד אוהבת איך שהוא מתלבש

והוא גם מאוד אוהב איך שאני מתלבשת

הסגנון שלי הוא לא חשוף יותר מידי בלי קשר אליו

פעם בחודש אני מבקשת ממנו לשים את הג'ינס בכביסה

יש לו רק שניים, זה שיפור של מאה אחוז לעומת מה שהיה כשפגשתי אותו.
חוץ מזה יש לו את המדים, וזוג אחד של מכנסי אלגנט לאירועים.
&nbsp
האמת שאני מאד בענייני סטיילינג ואופנה אז חבל לי שהוא לא שם לב אף פעם אם משהו יפה או לא. בפריז עברנו ליד החנות של ג'ימי צ'ו והוא ממש השתדל להתעניין, שאל אותי מה מיוחד בנעליים האלה ולמה הן עדיפות על נעליים אחרות, אבל לא הבין. לא נורא.

למעלה