האם לבעל רשיון פנסיוני מותר לעבוד יועץ השקעות

axelcoon

New member
האם לבעל רשיון פנסיוני מותר לעבוד יועץ השקעות

שלום. כל הכבוד על הפורום. אני רציתי לוודא האם מי שמוציא רשיון פנסיוני-קרי עובר את יסודות הביטוח, מקצועית א' וגמר פנסיוני ועושה סטאז' פנסיוני יכול לעבוד גם כיועץ השקעות ואף בניהול תיקי השקעות-זאת מבלי הצורך לעבור את מבחני האתיקה (דיני ני"ע) ומקצועית ב' שדרושים לזה? תודה. כי המבחן היחיד המשותף לשניהם הוא מקצועית א ורציתי לוודא שהבנתי נכון.
 

axelcoon

New member
האם אפשר להבחן במקצועית א' לפני יסודות ביטוח?

בשביל לא להפגע מהרפורמה הצפויה-האם אפשרי להבחן במקצועית א' לפני יסודות הביטוח וגמר פנסיוני? לדוגמא בנובמבר 2010 לעשות מקצועית א' ובמאי 2011 לעשות יסודות ביטוח? ולמעשה האם זה משנה סדר הבחינות לצורך התחלת התמחות? האם הבנתי נכון שהרפורמה תשפיע רק על מקצועית א' ולכן עדיף להבחן בה קודם? תודה רבה מראש.
 

noam4u

New member
יסודות זה דרישת קדם למקצועית

אלא אם יש לך אתיקה. אחרי הרפורמה (שכרגע לא בטוח בכלל מתי היא תעבור), ניתן יהיה להתחיל התמחות רק לאחר כל הבחינות
 

axelcoon

New member
מה שבלבל אותי זו השאלה בשחזור גמר פנסיוני

של מאי 2010-שבשאלה 34 שם כתוב שבעל רישיון במקביל יכול לעסוק גם ביעוץ השקעות וניהול תיקים ויעוץ פנסיוני. (לפי מפתח התשובות תשובה ג' נכונה). אז למה הכוונה של העיסוק במקביל? הרי הוא עדיין צריך לעבור סטאז ומבחנים רלוונטיים ביעוץ השקעות לפי מה שאתה אומר.
 

noam4u

New member
הכוונה למשהו אחר לגמרי

שואלים במה הוא יכול לעסוק, בהנחה והוא עושה את הבחינות/רישיון וכו'. לסוכן (שהוא מעיקרו בעל זיקה) לא יכול להיות במקביל רישיון של יועץ אלא רק של משווק. יועץ פנסיוני יכול לעסוק במקביל (בהנחה ויש לו רישיון) גם בייעוץ השקעות אך לא שיווק וכו וכו וכו
 
למעלה