האם לגלות לאמא שהיא חולת אלצהיימר?

l i i

New member
האם לגלות לאמא שהיא חולת אלצהיימר?

אני נעזרת בכם רבות, וגם הפעם מבקשת את עצתכם: אימי בת 67 חולת אלצהיימר, עדיין מתפקדת אך מתקשה בדיבור, היא יודעת שהיא חולה , אומרת שקשה לה להחזיק את הראש על הכתפיים, וכל הזמן שואלת מדוע היא מתקשה בדיבור. שאלתי: האם להסביר לה שהיא חולת אלצהיימר? האם לנסןת להסביר לה מהי המחלה?

ענתי44

New member
ומה זה יתן לה?

אני בדיעה שאומרים הכל, וכשאמא שלי היתה באיבחון הרופאה קראה לי למשרד ואמרה לי אמא חולת אלצהיימר. מיד כשאמא הגיעה רציתי לומר לה, הרופאה עצרה אותי ברגע האחרון ואמרה לה " אלו תופעות של גיל הזיקנה. כל אחד מקבל את זה בגיל אחר. את לא צריכה לדאוג זה בסדר!" ואמא שלי חדת התפיסה נרגעה. בבית כשהגענו היא התחילה לבכות ואמרה לשכנה שלנו שבעלה חולה באלצהיימר " עכשיו אני וי. אחים" היא יודעת אבל מסרבת לדעת. הזכרת שם המחלה יוצרת בתוכה אי שקט והתנגדות שמגיעה לדיכאון. אני לא מזכירה אלצהיימר לידה ולרופאים שמטפלים בה במיון אני אומרת דמנציה. אמא שואלת הרבה כמו אמא שלך ואני הפעם מטילה הכל על האירוע המוחי שעברה. כי אירוע מוחי נתפס אצלה כמשהו חולף כמו שפעת וקל לה יותר עם זה. אני חושבת כעדיף להגיד לאמא משהו אחר ולא על המחלה. אולי כדאי שתתיעצי עם הרופא המטפל שלה.

l i i

New member
לא אגיד לאמא- תודה!

ענתי! הארת את עיני! לא אגיד לאמא. תודה !

ענתי44

New member
../images/Emo24.gif

ליבי איתך. אני ואחרים בפורום איתך תמיד. אני יודעת שהשקרים האלה קשים אבל זה באמת לטובתם.

Little Max

New member
לא לגלות !!

שלום רב, אני רוצה לחזק ולהדגיש את תשובתה של ענתי. לא לספר !!! למחלה אין תרופה, וידיעה או אי ידיעה אינן מסייעות בטיפול. מה כן? יש שתי אפשרויות: אם אימך מכירה את המחלה, יודעת כמה קשה היא, מודעת לאיזה התדרדרות היא צפויה, איך תהפוך לאט לאט להיות צל-אדם, הרי שהידיעה תהיה לה קשה מנשוא, עד כדי מחשבות דיכאוניות ואובדניות. אם אינה מכירה - מה זה יתן מעבר לאי ודאות, חוסר ביטחון ובלבול נוסף? בכלל, כפי שכבר כתבתי לא אחת בפורום זה בעבר, למדתי (מהמקרה הפרטי שלי) שיש להעיז ולשקר אם זה לטובת החולה, במצח נחושה וללא נקיפות מצפון. ענתי קוראת לזה "לזרום עם החולה". הגדרה נהדרת. לגופו של עניין - אם אמא תרגיש שקורים לה דברים משונים, כדאי ליחס את זה למחלה אחרת (למשל - תופעות לואי של לחץ דם גבוה או כולסטרול או מה שתמצאו) או להתייחס לתופעות בביטול בסגנון "זה קורה לכולם", "זה קורה לי שלוש פעמים ביום", "את רוצה בגיל 70 זכרון של בת 20" וכו'. בהרבה אמפטיה !!

555adi

New member
מה ההבדל בין אלצהיימר לדמנציה?

במאמרים שאני קורא הבנתי שאין הבדל.. האם זה נכון?

ענתי44

New member
מצטערת אנסה להרחיב את ההבדל

דמנציה, או בשמה העברי, זה תסמונת אשר באה לידי ביטויי בהפרעות בתפקודי השכל.בעיקר בתפקוד הזיכרון, אבל, לא רק.כי יש פגיעה בתפקוד היום יומי ושינויים באישיות.אנחנו כאן מתארים בכאב את היקר לנו כשני אנשים שונים. אמא א' לפני המחלה ואמא ב' אחרי המחלה. זה אותו גוף אבל לא אותו אדם. דמנציה נפוצה בעיקר אצל האוכלוסייה הבוגרת. ככל שעולה הגיל עולה השכיחות בתסמונת.יש מס גורמים לדמנציה. אבל הגורם העיקרי והנפוץ הוא אלצהיימר. מחלה הקרוייה ע"ש פסיכיאטר גרמני שאיבחן אותה. אני מבינה שלא מזמן איבחנו את אמא. אז ראשית, וחבל, ברוך בואך למשפחה שלנו. אני מציעה לך לגלוש כאן ולקרוא גם מידע על הדמנציה בכלל ועל אלצהיימר בפרט. וגם להתעדכן במה שמעסיק אותנו בני המשפחה. חלק מהבעיות אתה וודאי כבר חווית על בשרך חלק עוד תכיר. ויש פה מאגר לא מבוטל של עיצות מועילות. שבת שלום ובהצלחה ואנחנו כאן לרשותך תמיד. ואגב יש גם העמותה של אלצהיימר שעוזרת מאוד וקבוצות תמיכה לבני המשפחה.

ענתי44

New member
סליחה עדי את צודקת

האמת שהבנתי שאת אישה ולא גבר אבל משום מה טעות כתיב הפכה אותך לאתה ואני מתנצלת

למעלה