האם לדחות בחינה?

aakk1111

New member
האם לדחות בחינה?

היי אני לומד כבר שלושה חודשים למבחן במועד הקרוב ב6.10 אחרי שתי סמולציות ותקופה קצרה בתקופת מרתון אפשר להגיד שאני יודע שהציון שאני אראה במייל שווה לקליפת השום (משו כמו 53% בסימולציות של יואל גבע)
השאלה היא אם דחייה של המבחן לחודש דצמברתוך כדי שאני ממשיך ללמוד עוד חודשיים עם תירגול של בעיקר התמודדות עם סימולציות (ואת המקום של הנפילה הרצינית בציון שהיא הפרק הכמותי) וכול הפרקים יכולה לעזור או שזה לא ריאלי לעשות שיפור של 100 נקודות בזמן כזה? .
עכשיו המורה שמלמד אותי בקורס אמר לי שזה לא ממש ריאלי באמת להמשיך ללמוד באינטסביות הזאת עוד חודשיים ולהתחיל להשלים עם העובדה שאני אצטרך לעבור אותה פעם שנייה (מורה עם ניסיון של מעל 15 שנה בתחום והוא גם אמר לי שכמעט כול התלמידים שלו שלקחו את ההחלטה הזאת בסופו של דבר גם דחו ונגשו במצב פחות טוב ממהמועד המקורי וגם לקחו בסוף עוד קורס

השאלה היא לאנשים המנוסים פה אם זה באמת משימה בלתי אפשרית או שעם קצת כוח רצון אפשר בחודשיים האלה לעשות תקפיצת מדרגה הזאת לציון של 700+?

niruzu

New member
יותר מדי נתונים חסרים כאן

אני לא מצליח להבין כמה קיבלת בסימולציות, מה חלוקת הנקודות לפי פרקים והכי חשוב- מה טבע הטעויות שלך? מה לא נכון בטקטיקת ניהול הבחינה שלך?

הייתי מצפה מ "מורה עם נסיון של 15 שנה", שבמקום להתמקד במה אתה לא יכול לעשות, להתמקד במה אתה כן יכול לעשות בפרק הזמן שנשאר כדי שתוציא מהבחינה הזאת את המקסימום. ביואל גבע גם משלמים למורים בהתאם על מנת שיבנו לך תוכנית מסודרת מאיך כן למקסם את יכולותיך, ולא רק ילמדו אותך בכיתה.

באופן כללי בחיים- אין בלתי אפשרי- ואני למדתי באינטנסיביות חמישה חודשים ברציפות והצלחתי במשימתך.

aakk1111

New member
נתונים של שני הסמולציות האחרונות שלי מיואל גבע

היי תודה על התשובה.
לאחר עוד סימולציה קשה ביואל גבע היום אלה התוצאות.
שמע הוא הציע לי תוכנית מרתון ולהתחיל להשלים עם העובדה שאני אצטרך מיליון קורסים ואני לא מוכן לקבל את זה. וכן לצערי זה הדעה שלו עליי כנראה.
אבל בסופו של דבר אתה יודע על עצמך יותר טוב מכולם ואני יודע שהציון שלי עכשיו ממש ממש ממש ממש רחוק ממה שאני רוצה לפי האחוזים האלה אני לא חושב שאני חוצה את ה520 ואני רוצה 700 ומעלה.

רק באמת משו מוזר התחיל לקרות לי באנגלית ירידה חדה ברמה לעומת תחילת הקורס אני באמת לא כזה גרוע באנגלית לא יודע מה קרה לי בסימולציות האחרונות.

מה אתה אומר? יש על מה לעבוד או שאני חייב לפרנס את יואל גבע בשנית?

aakk1111

New member
רמת חיבור

שכחתי לציין את רמת החיבור. לפי יואל גבע אני כנראה בן אדם של בינוני פלוס בסטנדרטים שלהם.

ליאור1230

New member
מה שאני חושב:

תראה קודם כל הסימולציות של גבע יותר קשות מהמבחן האמיתי גם לפי מה שהמורה שלנו אמר לנו וגם לפי השוואה של כל מי שעשה סימולציה של גבע למרכז ארצי אמר שגבע יותר קשה. ה52% לא אמור לשקף לך שום דבר לגבי הציון ולנו המורה אמר את זה מפורשות.
קודם כל תראה כמה בערך אתה מקבל בסימולציה של המרכז הארצי או אפילו בכמה, זה ישקף לך את הציון הרבה יותר טוב מיואל גבע כי הם לא מתיימרים בכלל לשקף את הציון. הסימולציות קשות כדי להבליט לך את הנושאים שאתה חלש בהם נגיד אפשר לראות שיש לך בעיה עם הסקה מתרשים לפי השיקוף, משהו שאפשר לעבוד על הגישה שלו ולתרגל אותו עוד ולחזק. וככה אפשר לפי כל הנתונים לתחקר, לראות איפה אתה חלש להפיק לקחים ולרשום אותם בשתי מחברות(לקחים מקצועיים ולקחים התנהלותיים) ולעבור על הלקחים פעם ביום כאשר בכל בחינה שלך אתה מנסה לשפר כמה מהלקחים(הפעם אני אנסה להציב תשובות, הפעם אני לא אלחץ באזור שאלה 10, הפעם כשיש בעיית ממוצעים אחשוב על סכום ) וככה תשתפר.
&nbsp
דבר שני אני חושב שיש דברים שצריך לקבל עדיף לך לדעתי לעשות את המועד הזה ואת פברואר אם צריך ולא את דצמבר ואפריל כי זה עלול לבזבז לך יותר זמן.
&nbsp
בכל מקרה אני רוצה 700 זה אחלה גישה אבל יש מגבלות כדי לקבל מעל 700 גם אם יש לך מילולי מושלם ואנגלית מושלם(שזה לא המצב כרגע בכלל) אתה עדיין תצטרך בסביבות ה 124 בכמותי שזה אומר בערך 15! שאלות נכונות בכל פרק כמותי שמשם אתה דיי רחוק לכן אם כמה שקשה לך לקבל את, זו המציאות.
&nbsp
אני במקומך הייתי עושה את המועד הזה כי אולי יש לך סיכויי דווקא להפתיע לטובה ואם לא היה מצליח אז הייתי עושה את פברואר.

aakk1111

New member
לעשות את מועד פברואר אני לא יכול יש לי תוכניות לשנה הקרוב

המועד היחידי שאני רואה את עצמי מסוגל לעשות בשנה הבאה הוא יולי כאשר אני ממש רוצה להתחיל ללמוד באוק' 15 לכן ממש חשוב לי להשיג תוצאה גבוהה עכשיו מאשר לקחת עוד קורס.
אין לי סיכוי להפתיע את עצמי אני יודע שאני מקבל פחות מ600 למה לגשת? שאחרי חודש אני אקבל את המייל עם הציון וישבור את המסך של המחשב מעצבים?

aakk1111

New member
ולא אמרתי שאני אהפוך מושלם באנגלית ובמילולית

אך משו כמו 17 כמותי נכונות לפרק 19 מילולי ו19 באנגלית מביאים לך 710 אז אני חושב שקצת פחות מזה אולי אפשרי לי

ליאור1230

New member
זה כי לפי החתך ומה שאמרת לגבי אנגלית ההבעיה העיקרית שלך

היתה כמותי . אם אתה גם ככה מבין שבשביל הציון שאתה רוצה אתה צריך לעלות מ 5/ למעל 15 בכמותי אז הכל בסדר.
ד"א לדעתי כמותי קל יותר לשפר ממילולי או אנגלית ולכן יש לך סיכויי לא רע להוציא 17 19 ו19

ליאור1230

New member
אם אתה לא מתכוון לעשות את מועדים פוברואר ואפריל אז לדעתי

כדאי לך ללמוד עד דצמבר כי גם ככה זה המועד האחרון שאתה יכול לעשות כדי להתקבל ב2015.

aakk1111

New member
באמת את יולי אי אפשר לעשות ולהתקבל?

מועד יולי לא אפשרי לעשות ולהתקבל למכינה?
לגבי המילולי באמת אי אפשר לשפר מעבר לרמה שלי עכשיו? אנגלית אם אני ישקיע קצת יותר בקריאה ושינון לא יאפשר לי להוציא גבוה יותר?

ליאור1230

New member
תלוי לאיזה מכינה

לפי מה שאני מכיר רוב האונ' מקבלות עד מועד אפריל. אם יש מקום ספציפי שאתה רוצה כדאי לך לברר. בכל מקרה גם אם כן עדיף לך בדצמבר כי ככה או ככה זה לא ישפיע לך על מועד יולי.
&nbsp
לדעתי הכל אפשר לשפר אבל זה תלוי בכמה זמן, לדעתי השיפור הכי מהיר וקל הוא דווקא בכמותי שם שליטה במבואות בגישה ותרגול באמת יכולים לשפר את הרמה של כל אחד.

aakk1111

New member
כן זה מה שאני מתכנן להשקיע את רוב הזמן שלי בכמותי

כמובן במקביל לשיפור היכולת אשקיע זמן בשינון כול המילים בלומדה ושיפור האסטרטגיה בפרקים של המילולי והכמותי.
העניין שהמורה שלי טוען שהתעסקות של חצי שנה בפסיכומטרי מתישה ושוחקת ואתה כבר לא קולט כלום וככה יווצר מצב שאתה מוותר לעצמך ולא לומד.. גם הוא אמר לי שהיו לו הרבה תלמידים שלו שחשבו כמוני ודחו ובסוף קיבלו ציון יותר נמוך ממה שיכלו לקבל אילו ניגשו אחרי המרתון וגם עשו עוד קורס בסופו של דבר

עכשיו אני יודע שאני לא מרוצה מהציון שלי לכן אני אמשיך ללמוד אבל מה שהוא אמר קצת מרתיע
מה אתה חושב?

ליאור1230

New member
תחשוב על זה ככה:

אם לא תהיה מרוצה במועד אוקטובר תעשה את יולי.
אם לא תהיה מרוצה בדצמבר תעשה את יולי.
איפה הסיכויי שתהיה יותר לא מרוצה באוקטובר שבו אתה כמעט בטוח שלא תקבל את הציון הדרוש לך או בדצמבר ששם יוצא שבזבזת חצי שנה על פסיכומטרי אבל יכול להיות ואני דיי מאמין שאם תשקיע תוציא את הציון הדרוש לך ובכלל לא תצטרך את יולי.
זה משהו דיי אישי שאין עליו תשובה נכונה אני אישית היית מעדיף לעשות את דצמבר אם הפער שלי היה 120 נקודות שבהרבה זמן כן אפשר לשפר.
&nbsp

aakk1111

New member
טוב דחיתי סופית.. יש המלצות לספר לתרגול?

אפשר להגיד שבחודש הקרוב את התירגולים של יואל גבע אני לא יכול לעשות מהסיבה שטחנתי אותם בגלל שהתחלתי את המרתון לכן אני צריך לתת לשאלות להישכח קצת...
יואל גבע גם משאירים לי את הקמפוס פתוח אז אני אוכל להמשיך ללמוד מילים מהאתר שלהם ממליצים או שיש אתרים טובים יותר?

למעלה