האם לדעתכם -אנימטור הוא גם מעצב?

Passo

New member
אה...ממש לא בהכרח

יצא לי לראות המון עבודות מעולות שנראו נהדר אבל בלי ממש ליישם חוקים בסיסיים של עיצוב. וגם ההפך הוא הנכון - עבודות שנראות לא ממש טוב אבל שמשום מה נותנות הרגשה של משהו שנעשה נכון...

Druyanizem

New member
אנימטור כהגדרת תפקיד

עושה אנימציה וזהו לעומת זאת יוצר, שעושה הכל החל מהתסריט והסטורי בורד ועד לאנימציה ולרינדור יכול להחשב כמעצב לדעתי. בסך הכל התוצאה הסופית היא ויזואלית ותמיד חייבים להתחייס לצבע, קומפוזיציה, תאורה ושאר הדברים.

eldarinn

New member
לא בהכרח

אין ספק שיש תמיד אלמנט של טעם וסגנון בעבודה אבל אנימטור הוא איש ביצוע מעל הכל אם מתיחסים למובן הצר של המילה, שהרי את הדמויות יוצרים מעצבים, את הבנייה מיצרים מודליסטים והוא למעשה שותל את התוכן והתנועה בסביבה התלת מימדית. אני רואה את זה יותר כתפקיד של במאי וצלם.

כשאני עושה עבודת פרילנס הלקוח יודע

כי את כל העבודה אני מספק לו, עיצוב + תלת + אנימציה + עריכה וסאונד, לכן לדעתי אנימטור טוב חייב לדעת לשלב בין העולמות.

כשאתה עושה עבודת פרילנס לבד אתה

מספק מידול תאורה ריג ואנימציה. אנימטור טוב לא צריך להתעסק עם הדברים האלה. נותנים לו דמות מוכנה והוא עושה אנימציה בצורה טובה (לפחות חלקם :) ) כל השאר (ברמה התהליכית לא הרעיונית) לא אמור לעניין אותו. הוא לא צריך לדעת לעצב הוא צריך לדעת לאנמץ. בשביל זה משלמים לו :). בן אדם שהוא מולטי טאלנט כמוך שמבין ועשה הכל בצורה טובה יכול לקחת קרדיט כמעצב על. אבל זה הופך אותך למולטי טאלנט לא לאנימטור. ובכלל השאלה הזאת אמורה להיות מופנית לפורום אנימציה מה היא עושה פה?

למעלה