האם לדעתכם גיל הקורא משפיע

חיננית

New member
האם לדעתכם גיל הקורא משפיע ../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif

על איכות הנאתו וגישתו לספר?. או מספרים מסוימים שאולי דרושה התנסות בחומרים שעליהם נכתב או מרומז? (ראו דוגמא בספר איש ואישה ואיש -שם העליתי את הרעיון וחשבתי אולי מענין לשמע מה החברים כאן חושבים בסוגיה.כי נראה לי שאנשים צעירים לא יקלטו את ההוויה של הסיפור כפי שתיקלט עי אדם מבוגר יותר ) מצד שני -ספרות ילדים ונוער נקלטת שונה אצל בן 15 מאשר אצל בן 35 ויותר ,כי החוויות המדוברות ,אצלו כבר הסטוריה ואצל הצעיר יום יומיות.

שלהבת4

New member
הגיל קובע ועוד איך!!!!!

נסי לשחזר ספרים שקראת בילדותך וששבת לקרוא אותם בגיל מבוגר יותר. הרושם שהספר השאיר עלייך היה שונה לגמרי, נכון? אני, מניסיון אישי התאכזבתי כמה פעמים כשניסיתי לשוב ולקרוא ספרים שהשתגעתי עליהם בעבר (קרלוס קסטנדה למשל). מה אתם אומרים? צודקת או לא?

אביא

New member
לא רק הגיל בפני עצמו אלא גם הידע

קחי למשל ספר מתורגם כגון הארי פוטר מי שלא מבין את משחקי המילים מפסיד חלקים לא מבוטלים מההבנה וההנאה. כמו כן ידע כללי עוזר מאוד בהבנה של רמזים מאחורי המילים וידע כללי זה דבר נרכש עם הגיל.

byron

New member
גם גיל וגם נסיון

לדעתי חוץ מהטעם שמשתנה עם הגיל ואיתו הראיה של דברים (קסטנדה הוא בהחלט דוגמה טובה, בגיל מסוים הוא לא דיבר אלי ואח"כ ממש נהנתי והיום לא נראה לי שאקרא שוב) אבל גם קונוטציות. כיום אני יכול לזהות ציטוטים שמעבירים רמזים חשובים על העלילה ועוזרים להבין אותה. סטיבן קינג עושה זאת גם בציטוטים בתחילת הפרקים ולעיתים גם בתוך הפרקים.

כסלו

New member
גיל הקורא

גיל הקורא משפיע מאד על גישה לספר. האמינו לי, מזמן הגעתי לגיל שביכולתי לשפוט איך הבנתי ספר בנעורי לעומת עתה. שתי דוגמאות לקריאה חוזרת והבנה ממש שונה: מאדם בובארי של פלובר ולוליטה של נבוקוב.ברור שנסיון חיים והבנה צועדים ביחד עם הגיל.

חיננית

New member
מדבריכם פה כולכם מסיקה -יש לגיל השפ

לטוב ולרע . ניסיון חיים עוזר אבל לפעמים מקלקל כי אני למשל לא אהנה מספרי הארי פוטר כי קסמים כבר לא מקסימים אותי-מה לעשות -ולא שום מדע בדיוני ששובה את בני הנוער למשל.

את הארי פוטר כדאי לך לנסות...

בתור מבוגר, אתה קולט ניואנסים ביחסי מבוגרים וילדים, ולפעמים זה ממש מרגש, במיוחד אם יש לך ילדים בסביבות גיל 10 (לי יש). חוצמזה, ההומור הבריטי של הסופרת ממש טוב. שוש (בן 37)

*GormE*

New member
יש עוד גורם, והוא מידת הקליטה של

הקורא; כך שאדם צעיר (כמוני) נהנה מספרים "למבוגרים" מגיל מוקדם אבל יש מעין דוגמא שבה איזה מורה מימי קדם שאל את תלמידו אם הוא התרחץ בנהר, והנער ענה לו שכן. המורה החכם אמר לו -ואם תטבול שוב בנהר, הלא תהיה זו אותה טבילה? שכן המים כבר זרמו להם, והנהר כולו התחלף, חשב התלמיד ואמר לו חזרה- אם כך, אפילו בזמן הטבילה אין זה אותו דבר כמו ברגע שלפני כן יענו, אנשים מתפתחים באופן מתמיד, כך שאין סיכוי להשוות לא בין מבוגרים ולא בין צעירים, אלא אם כבר- אז בין אדם אחד וגילאיו השונים- משמע כל אחד לעצמו, וסתאם ליהנות מהשינויים הכמעט בלתי נראים לעין.

למעלה