האם לדעתכם/ן ה-AI מוטה או אובייקטיבי בצורה לא מוטה?

לטעמי, הוא מוטה, כי תלוי במי שתיכנת אותו ובמידע שחשפו אותו אליו.
יש מחקר שמראה שבמהלך דיון, ה-AI מצליח לשכנע אותנו בדברים בניגוד לאם היינו מתדיינים עם בן/ת אנוש כי הנחת המחקר שאנו באים לדיון עם AI בראש פתוח כי לא מפחדים שהוא נושא בעמדה כלשהי ואין לנו את הסכנה שהוא בא לשכנע אותנו.
ברגע שאנו יודעים שמישהו בא לשכנע אותנו, כמו למשל בנושאי פוליטיקה, אנחנו ישר מתחפרים בעמדותינו ולא פתוחים לשמוע את הצד השני (להמחשה ניתן לראות את ההתנהלות של הרינגטון (n)).

lemner40

Well-known member
יש מחקר שמראה שבמהלך דיון, ה-AI מצליח לשכנע אותנו בדברים בניגוד לאם היינו מתדיינים עם בן/ת אנוש כי הנחת המחקר שאנו באים לדיון עם AI בראש פתוח כי לא מפחדים שהוא נושא בעמדה כלשהי ואין לנו את הסכנה שהוא בא לשכנע אותנו.
ברגע שאנו יודעים שמישהו בא לשכנע אותנו, כמו למשל בנושאי פוליטיקה, אנחנו ישר מתחפרים בעמדותינו ולא פתוחים לשמוע את הצד השני (להמחשה ניתן לראות את ההתנהלות של הרינגטון (n)).
מוטה ?
אני לא חושב שאנשים ירצו לשמוע ולדבר עם תוכנת בינה מלאכותית אוביקטיבית.
אם אתה ימני דתי ישראלי אתה לא רוצה לשמוע דיעה אוביקטיבית על אלוהים או ישראל.
אם אתה אמריקאי לא תרצה לשמוע דיעה חסרת עמדה לגבי ארצות הברית
וכו

SupermanZW

Well-known member
הבינה המלאכותית היא מוטה לכיוון המתדיין מולה, מתוכנתת לרצותו ולומדת אותו. רובנו מזינים את הבינה המלאכותית בהנחותינו במקום לשאול באופן שיעודד אובייקטיביות ולכן "אשמים" בכך שתשובות הבינה המלאכותית אינן אובייקטיביות. הן קרובות למה שאנחנו רוצים לשמוע ולא בהכרח מייצגות את האמת.

רוב הזמן נח

Well-known member
הבינה המלאכותית היא מוטה לכיוון המתדיין מולה, מתוכנתת לרצותו ולומדת אותו. רובנו מזינים את הבינה המלאכותית בהנחותינו במקום לשאול באופן שיעודד אובייקטיביות ולכן "אשמים" בכך שתשובות הבינה המלאכותית אינן אובייקטיביות. הן קרובות למה שאנחנו רוצים לשמוע ולא בהכרח מייצגות את האמת.
אין היום AI ששומר ולומד את מה שהתכתבת איתו. רק מי שאחראי עליו רואה את המידע ומחליט מה יכנס ומה לא.

רוב הזמן נח

Well-known member
כשה- AI נותן לי תשובה לא נכונה אני פונה אליו ורושם שהוא אידיוט ורושם לו מה נכון.
אחרי כמה דקות לפעמים הוא מבין שטעה ומתקן.

אבל בפעם הבאה הוא שוב יעשה את אותה טעות. הוא יעשה את אותה טעות עד שמי שאחראי עליו יעדכן אותו בפרטים הנכונים.
זה לא כלי שלומד בעצמו.

Lucifer LightBringer

Well-known member
כשה- AI נותן לי תשובה לא נכונה אני פונה אליו ורושם שהוא אידיוט ורושם לו מה נכון.
אחרי כמה דקות לפעמים הוא מבין שטעה ומתקן.

אבל בפעם הבאה הוא שוב יעשה את אותה טעות. הוא יעשה את אותה טעות עד שמי שאחראי עליו יעדכן אותו בפרטים הנכונים.
זה לא כלי שלומד בעצמו.
תזהר, אם באמת יבוא היום שבו מכונות יעשו הכל בעצמן זה שקראת לאחד מהם "אידיוט" יחזור אלייך כבומרנג... :-D

יש קטע קומיקס של זה נראה לי ב-XKCD, אני לא זוכר איך קוראים לרצועת קומיקס הזו, אבל זה בהחלט מבדר.

כמו ביצירת המופת רובוקופ,בה בעצם מדובר רובוט שבנוי על אדם שמת אבל מתפקד כסוג של ai יש לו הנחיות על.

למשל לא להגיד כושי ;)

נערך לאחרונה ב:

ריריו הריר

Active member
AI בנוי על הטיה.

Lucifer LightBringer

Well-known member
אין דבר כזה באמת בינה מלאכותית. זה עוזר מלאכותי והוא יתפקד כמו שתכנתו אותו.
ברור, זה בסה"כ עוד fad (אופנה חולפת).
יש הרבה אופנות חולפות בתעשייה, הכל כדי לנסות להראות שיש עוד קידמה.

אייפון 20 (הוספנו עוד מצלמה דימיונית... :-D ).

למעלה