האם לדעתם ישנה אפשרות לקיום

כרמל 1

New member
האם לדעתם ישנה אפשרות לקיום

חיים שונים בפלנטות/גלקסיות/צבירים אחרים? כלומר, אני מתכוון לא לחיים כמו תא מכפיל את עצמו; משהו שבני אדם לא יכולים לדמיין.. מעין אבולוציה שונה לחלוטין. כלומר, לא ייתכן שמתוך 99999999999999999999999999999999... כוכבים/פלנטות לא יתכנו חיים.. או שכן?
והאם יכולים להתקיים חיים בכל תנאי שקיים במערכות אחרות? תודה

Levos

New member
האפשרות ישנה

וסטטיסטית כמעט וודאי שיש חיים בפלנטות אחרות. אבל ללא שמץ מידע על אותן פלנטות אין לנו אפשרות להעריך איזו אבולוציה עלולה להתרחש שם.

כרמל 1

New member
זה צריך להיות ממש מגניב..

חושים שבני אדם לא דמיינו וצורות... וכמבון מכיוון שכל דבר ביקום אקראי הם יכולים להראות דומה מאוד לכל חיה על כדה"א לפחות בגורמי קיום, מה שיכול לגרום למדענים לחשוב שהגורמים לקיום חיים על כדה"א הם הגורמים לקיום חיים בכל היקום רק בגלל שיש שני פלנטות כאלו...

SoyaCat

New member
היתכנות האבולוציה בפלנטות אחרות

שלום לך, אני חושב שיש מקום להניח על אופי האבולוציה בכוכבי-לכת אחרים. זהו דחף שקשה לאלף, וניתן לראות זאת בסופרי המד"ב הרבים שניסו. סביר להניח, שהאבולוציה תהיה מבוססת על ישויות מבוססות פחמן, כמו צורות החיים על כדוה"א. משום שהחיים התפתחו מהפחמן לא בכדי, אלא כי הוא נוח לתגובות כימיות רצויות לחיים. אם כי שניתן לטעון שזה עניין של מקריות, או שאולי התפתחו חיים מבוססי יסוד אחר, ואנחנו השמדנו אותם. בנוסף, צריך לזכור שחוקי הפיזיקה תקפים בכל היקום באופן שווה, וכיוון שכל היצורים כפופים לאותם חוקים, ניתן לשער שיהיה דמיון גם בזה. גם העובדה שאנחנו כבר בכל מקרה נייחס הגדרה קרתנית מסויימת לסוג שלנו של חיים, כיוון שיתכן שישנם חיים שמה במרחב שהם כ"כ שונים מאלה שלנו, שלא נגדיר אותם בכלל כחיים, מרוב השוני. אני חושב שיתכן בהחלט שישנם שמה דברים שאיננו יכולים אפילו להתחיל ולדמיין, מצד שני, אני חושב שזו לא תהיה טעות לשער שמאפיינים מסויימים של התפתחות החיים על כדוה"א, יופיעו כחוט שני בכל צורות החיים, או ברובן, או לפחות יופיעו שוב במקומות אחרים. אלא אם מאמינים בכוח עליון, ואולי אפילו עם האמונה הזו, זה מתבקש שהברק יכה שנית איפה שהוא, ויצור חיים עם קווי דמיון לשלנו.

Levos

New member
אם לפחות היינו יודעים כיצד נוצרו

החיים על כדור הארץ אז לפחות הייתה לנו נקודת התחלה לשער לגבי כוכבים אחרים. אבל אפילו כאן התחלת החיים היא תעלומה. אבל אתה כמובן צודק. בבסיס המולקולרי של חיים רוב הסיכויים לראות פחמן או סיליקון המסוגלים ליצור 4 קשרים ולכן בעלי מגוון אפשרויות להרכבה. ועניינים של הפקת אנרגיה המתבססים על אנרגיה חופשית בתגובות כימיות אכן יהיו בעלי עיקרון זהה, שכן הדבר מתבסס על חוקי פיזיקה בסיסיים. אבל גם צורת חיים מבוססת על גבישים אולי אפשרית, כפי שטוענת אחת מתאוריות היווצרות החיים.

SoyaCat

New member
למה להתרכז בתנוחת הסקס?

זה לא משנה שמנסים למצוא קווי דמיון בין תינוקות. תחילת החיים על כדוה"א היא חשובה, אבל אני חושב שפחות, לעומת גורמים בעלי יותר משקל מבחינת הסוגיה ששקלנו - והיא המאפיינים של החיים לאחר שהם התחילו.

Levos

New member
לא תנוחת הסקס אלא מין ההורים

כשמשווים תינוקות יכול לעזור לדעת מאיזה species באו ההורים. אני חושב שהעובדה שהחיים החלו ממולקולת של חומצות גרעין, ובראשיתם כנראה גם החל שימוש בחלבונים קבע בצורה רבה ביותר את המשך התפתחותם.

nכמ

New member
תשובה

כן, תאורתית אבולוציה תתכן להיות גם בכוכבי לכת אחרים, אני סבור שבגלל מגבלה טכנית(מהירות האור), אנו לעולם לא נבקר את החוצנים והחוצנים לעולם לא יבקרו אותנו בחזרה.. ראה את המאמר שהבאתי (בקישור מצורף להודעה) על חיזרים ואבולוציה מתכנסת.

ofeking

New member
...

לעולם אל תגיד לעולם! יש עוד דרכים לעבור מנקודה X לנקודה Y.

כרמל 1

New member
תודה רבה!

השאלה שלי התבססה על תחילת הסרט Evolution שראיתי עד עכשיו (ראיתי בינתיים 18 דקות) וזה סרט מצויין..

חחחחחח אם זה משהו שבני אדם

לא יכולים לדמיין אז אין אפשרות שנוכל לענות לך על זה, כי ברגע שנענה תיווצר סתירה פנימית. (אילו היו 30 שניות על לוגיקה...) חיים בלי שיכפול?! קשה לי לדמיין דבר כזה.

כרמל 1

New member
חחח אם ככה אז התכוונתי ל-

'your thoguhts?'
חחח גם אני לא יכול לדמיין חיים בלי שכפול, ואני לא חושב שמישהו יוכל

meteorite

New member
ספר טוב בנושא

"מסע אל התבונה- החיפוש אחר חיים ביקום" של חגי נצר ועמי בן בסט

למעלה