האם "לדעת בעל פה" הוא ביטוי?!?!

kashanish

New member
האם "לדעת בעל פה" הוא ביטוי?!?!

חשבתי על זאת בעקבות שיעורי בית בלשון שבהם הופיע "יודע בעל פה" ולא ידעתי אם לרשום את זה בתור נשוא מורחב.

גנגי

New member
כעיקרון בפורומים

לא נותנים עזרה בשיעורי בית, כי לצורך זה יש פורומים של שיעורי בית. הפעם, באופן חריג, אענה: הצורה המקורית היא "יודע על-פה", כלומר, יודע לצטט, לשלוף, לא צריך שיהיה לו מן הכתב. כשהצורה מופיעה בתוך משפט (זאת פעם ראשונה - בחיי! - שאני מנתחת משפט שלא ראיתי!) היא כנראה תהיה נשוא + תיאור אופן.

modvdo

New member
את/ה טועה...

בעל פה זה לא נשוא+ת.אופן, זה נשוא מורחב... וזהו... זה לא איך הוא ילמד, זה ניב.

צימעס

New member
אתה מוכן לנמק?

האם כל מה שהוא ניב לא מנתחים, וזהו? זה, אפעס, לא נראה לי.

ססילי

New member
למה בעצם לא לעזור בשיעורי בית?

ועוד כשהשאלה מעניינת? אם היה מדובר בהצפה של אנשים שתובעים עזרה, או מפריעים לפורום באיזשהי צורה, אני מבינה למה לא לענות, אבל כשמישהו שואל שאלה רלוונטית לנושאי הפורום, וכזו שעשויה לעניין את משתתפיו, למה העובדה שזו שאלה משיעורי בית צריכה להפריע?

גנגי

New member
לכן באמת עניתי הפעם,

אבל לא הייתי רוצה שפתאום הפורום יופצץ בבעיות ממחלקת שיעורי-בית-בלשון. זה עיקרון בכל הפורומים, אגב, לא רק בזה. לא מכינים שיעורי בית לאף אחד. מותר לעזור אם צריך איזה סיעור מוחות, אבל לא רצוי שכל כיתה י/3 או מקבילתה תופיע כאן ותבקש שנעשה בשבילה שיעורים, לא ככה? והרי ברור שזה מה שיקרה מרגע שיובן שכאן עוזרים בשיעורי בית, נכון?

ססילי

New member
הרושם שלי הוא שהמדנדנדים ממילא לא

קוראים שום הודעה קודמת וגם כשאומרים להם בפירוש הם לא ממש מתרשמים. נדמה לי שמה שהכי עוזר לאלו, הוא פשוט התעלמות, אבל לפחות, כשעונים להם, הם יקראו את ההודעה. מצד שני, שהערה כזו, עלולה למנוע דוקא הודעות מסוג זו שהתחילה את השרשור, שלדעתי תורמות לפורום. לכן נדמה לי שכדאי "להעיר" רק למי שמפריע באמת.

אוֹחַ

New member
אני חייב לציין, גנגי, שמאז הפכת

מנהלת - לא כיף איתך כמו פעם...

../images/Emo9.gif

בלי שום קשר למה שאוח כתב (כי אני חושדת שהוא התכוון בצורה מבודחת, חברית ואוהבת) - אתה צודק: לא כיף לשמוע ביקורת סתמית על מנהל/ת פורום. בעיקר זה לא כי, כשהביקורת באה מאלה שאמורים להיות החברים של המנהל/ת. הכי זה לא כיף כשהם לא יודעים מתי להרפות ומוכנים לפגוע בלי אבחנה רק כדי לצאת צדקנים חסודים בעיני עצמם. סליחה על האופטופיקיות, אבל לא יכולתי להתאפק. (יש גם מקום לומר לך
?)

ססילי

New member
אני דוקא לא התכוונתי להעביר ביקורת

על "מנהלת הפורום" התייחסתי לעניין ספציפי מאד. ככל שראיתי, הפורום מנוהל יופי לטעמי. גנגי, אני מכירה אותך רק מכאן, ולי דוקא כן כיף איתך

גנגי

New member
../images/Emo13.gif תודה.

אל תדאגי, גם להם כיף. זה רק שהם פולנים (בעיקר אוח) וככה הם מביעים את הכיף שלהם.

מוגג

New member
גם ציורים צריך להסביר?

המשמעות: תתכונן להביא מתנת הולדת בקרוב. איזה מזל..

למעלה