האם להגביל מזון לחתולים כדי למנוע השמנה?

דרורפפ

New member
האם להגביל מזון לחתולים כדי למנוע השמנה?

שלום, לפני כ-שבועיים וחצי החלטתי לעשות 'דיאטת' השמנה לגורים בחצר- בעיקר משום מזג האוויר החורפי. על פי הטבלה: http://www.regevet.com/wp-content/uploads/2015/03/BCS-cat.png

הגורים היו ברמות 4-5, והחלטתי להעלות אותם לרמות 5-6.

אני דואג להאכיל אותם שלוש פעמים ביום כל 8 שעות, כל מנה שאני נותן להם היא ממזון אחר- יש לי ארבעה מזונות יבשים- בוני קט, בלו קט, ריגל, ואולטרה קט, והם מקבלים מנה בשרית (חזה עוף), טונה, או שימורים, לפחות פעם ביומיים.

השינוי בדיאטה שעשיתי להם היה שבמשך שלושה ימים, הגשתי להם אוכל יבש לפני המנה הבשרית/שימורים שלהם, ובשלושה ימים הללו כשגורים הפסיקו לאכול כדי לשחק, זרקתי להם אוכל יבש, ואז הם היו ממשיכים לאכול.

שינוי נוסף היה שהוספתי את המזון היבש אולטרה קט, אך מאחר שהוא אמור להיות מקביל/דומה לבלו קט, אני לא חושב שזה גורם משפיע, וזה רק מזון יבש אחד מתוך-4, אז המשמעות שלו נמוכה.

בשלושת הימים הללו הם צרכו כ- 25% יותר מזון יבש בכל יום. אז החלטתי שאין צורך להמשיך, וחזרתי למתכונת המקורית שלהם, אבל אז הצריכה שלהם נשארה גבוהה בכ-15% ממה שהיה קודם לכן. נכון לעכשיו- על פי הטבלה, אני מדרג את כולם ברמה 5, ושניים אפילו ברמה 6.

עכשיו נשאלת השאלה, לאור העובדה שהם צורכים יותר מזון והם במגמת השמנה- האם רצוי שאגביל להם את המזון, ואתן להם מנות מדודות כדי שלא ישמינו מדי... או שמשום שחורף, עדיף שאתן להם לאכול כמה שהם רוצים, ורק אם זה יחריף להגביל אותם?

תזונת גורים

שלום דרורפפ,

התכתבנו בעבר בנושא וכבר אז ציינתי את הקושי בירידה במשקל בהמשך...(לאחר חזרה לשגרה).
אני חושבת שהרעיון שנתת - לחזור לתפריט המקורי ולתת מנות מדודות, טובה. אל תשכח שהם עדיין בגדילה וצריכת המזון, בצורה טבעית, עולה.

בברכה,
ד"ר סיגל קרופניק

למעלה