האם להיות אבא פעיל ולקחת חלק בגידול

מחשבות

New member
האם להיות אבא פעיל ולקחת חלק בגידול

הילד הוריד עד שוויון את המעמסה מהאם או שהדרך הלכה הלאה מהחצי?

Master Stav

New member
למה זה צריך להיות חצי ?

איפה כתוב שאנו צריכים לחיות באישהו קיבוץ בעל ערכי שוייון מוחלטים אני נותן כהורה לילדי את הטוב שבי וזוגתי את הטוב שבא יחד אני רוצה להאמין עולה השלם על סכום חלקיו מבחינת הרווח של הילדים בעיני גידול ילדים אינו מעמסה אלא זכות וכך גם בעיני בת זוגי מטריד אותי לראות אדם שמצהיר על עצמו כאיש חינוך מתייחס לנושא הגידול כמעמסה כולש כן מחלק אותו לחצי וכדומה .....

MrCheff

New member
למה חצי?

אמנם זה לא קל לגדל ילדים, אבל מכאן ועד להגדיר זאת כמעמסה, הדרך עוד ארוכה. לגבי החלק של השיוויון... הדבר קצת לא מובן לי. אצלנו, כל אחד מההורים, עושה מה שהוא יכול, ואנחנו לא מודדים מי עשה יותר.

schlomitsmile

Member
מנהל
יש בזה גם מעמסה ילדיי הם מאור עיניי ומשוש חיי, ואני מקדישה את כל כולי בשימחה ובאהבה לטיפול בהם, אבל לומר שאין בזה גם מעמסה? אני לא מוצאת סיבה להתכחש לאמת. לקום 3 פעמים בלילה זו לא מעמסה? לעזור לזה בשיעורים תוך כדי ניגוב טוסיקו של ההוא ופישור בין השלישי לרביעי שרבים ובוכים- זו לא מעמסה? ויש לי- כמו לכל הורה שבאמת מטפל בילדיו, ולא רק מבלה איתם "זמן איכות" עוד שפע דוגמאות. וכל זה לא גורע בכלום מהאושר שלי שזכיתי להיות אמם. בעיניי השואל שאלה שאלה רלוונטית. הורות היא גם מחוייבות, גם ויתור או נכונות לדחיית צרכיי לטובת צרכי הילד/ים. והשאלה היא, האמנם שני ההורים נכונים לכך במידה שווה (אין צורך בקטנוניות כמובן, לא מודדים בסנטימטרים, אבל הכוונה ברורה), או שזה הולך כמו אותו משפט שציטטתי כאן פעם: אבות עושים כמיטב יכולתם, אימהות עושות מה שצריך.

hirshfe

New member
חצי מסכים חצי לא

אני מסכים שלפעמים גידול ילדים יכול מעמסה. לדוגמא שלשום שנדבי החליט שלישון בלילה זה ביזבוז זמן בשלב מסוים כבר רציתי לחנוק אותו רק בכדי לישון שניה. זה היה מעמסה. אבל רוב הזמן, זה האושר הגדול של העולם. (כמו לשמוע אותו מתווכח עם ילד אחר בגן שאבא שלו הכי מצחיק מכל האבאים) אני לא מסכים, שאני עושה כמיטב יכולי ואמא פשוט עושה. אני חושב שגם אני פשוט עושה.

MrCheff

New member
לא מסכים

אצלנו כל אחד עושה מה שצריך. יום אחד זה יכול להיות אני ויום אחר זה יכול להיות רעייתי. אני לא עושים חלוקה מי עושה פחות או יותר. עובדה, בימים שביתי הייתה חולה, אני זה שנשארתי בבית איתה, ואשתי הייתה בעבודה. מבחינתי זו הייתה זכות להישאר ולטפל בה, וממש נהניתי איתה. לדעתי, המשפט שלך תקף אולי לאבות שמחוץ לפורום הזה

Master Stav

New member
מאמץ כן מעמסה לא ../images/Emo13.gif

לאחרונה לקחתי חופש של חחצי שנה מהחיים ונישארתי בבית לטפל בילדים וזה בתוספת על לילות לא שינה עם תינוק שסובל מאוטופיק דרמטיטיס וקשיי נשימה בגין שקד שלישי (מחר הניתוח ) אין ספק שהיו רגעים שרציתי לדפוק את הראש בקיר , היו ימים של עייפות שבקושי הכרתי את עצמי במראה וסוף סוף ניראתי בן גילי
ובכל זאת ...זו לא מעמסה בעיני , אני מסרב להכיר באבותעושים כמטב יכולם אמהות עושות מה שצריך אני עושה מה שצריך ואני נוטה להאמין שאלו המאכלסים פורום זה די דומים לי בעניין, אני לא זוכר שאי פעם עלה לדיון ביני ובין זוגתי נושא המי מטפל הלילה בילדים ההיפך הוא הנכון ..אנחנו קמים יחד "מתחרים זה בזו " גידול הילדים הוא אכן מאמץ לא קטן אך מאחר ואני רואה בו זכות גדולה שנפלה בחלקי זו לא מעמסה השאלה לגיטימית וכך גם הבעת דעתני ודעת אחרים שהיא סוגתית ובמקום מסויים גזענית על רקע מגדרי .

schlomitsmile

Member
מנהל
תלוי איך מגדירים 'מעמסה' ../images/Emo13.gif כמובן שהילדים והטיפול בהם בסה"כ אינם מעמסה, אבל באותם רגעים של "רציתי לדפוק את הראש בקיר , היו ימים של עייפות שבקושי הכרתי את עצמי במראה " יש בהחלט תחושת עומס, לא? אני שותפה להנחתך שהאבות בפורום זה, הם אבות משקיעים ונפלאים, שההורות עבורם היא זכות גדולה; אבל... כמה אבות יש פה? כמה אבות יש ברחבי תפוז, וכמה מהם בחרו להגיע לפורום הנפלא הזה? זה לא מדד מדעי אמנם, אבל בכ"ז קשה להתעלם מכמות האימהות שעסוקות במגוון נושאי הורות בשלל פורומים, לעומת כמות האבות... ואני לא אומרת זאת בהתנצחות או משהו כזה, אלא בצער. את המשפט האחרון שלך לא ממש הבנתי.

Master Stav

New member
אמרולי יותרמעם אחת אבות אליהם פניתי

שהפורום ...נחמד אבל לא יותר מזה ... דווקא נושאים כפי שעכש הועלו היו כן משחררים את ה"שדים" אני לא מתייחס לפורום הזה כמשוה מדעי אלא כאבן דרך ...וכן אני מאמין גדול בשכאלו אבני הדרך הן אלו שקובעות את הדרך ולא ההיפך
לא אין תחושת עומס יש פשוט עייפות ממאמץ מתמשך .... עומס הוא משהו שאני לא באמת מכיר מתוך הצלחה לנהל את הזמן שלי בצורה איכותית ונכונה TQM
המשפט האחרון שלי אומר שהשאלה של הבחור למרות היותו מתסיס מומחה הינה לגטימית למרות היותה סוגתית/גזענית השאלה נישאלת מתוך ראיית עולם שהאישה היא בעלת התפקיד הטבעי בהורות ואילו הגבר עוזר , לוקח חלק וככזה היא לא נכונה מבחינתי ....כתבתי שהדיעות שלנו אלו שהובעו פה הן כאלו שמוכיחות שבכל כלל יש יוצא מהכלל ואך אומרים ....ואשתמש בדוגמא מהשבוע שחלף ....סרט הוידאו אליו קישרת אותנו כמה אנשים נישארו לצפות בו מעבר ל2 וחצי דקות ? האם אלו שכן נישארו הן/הם כאלו שיכולים להגדיר עצמם כאנשים טובים יותר או לחילופין אנשים שמסוגלים לראות מעבר לדבשת שלהם ולנסות להכיל את הדברים במלואם .

akavishon

New member
אני חושב שהשאלה שנשאלה

לגיטימית לחלוטין ואינה מתסיסה כלל. אתה פירשת אותה בעזרת המשקפיים הלא נכונים (לטעמי). היה לך וויכוח איתו בפתיל אחר ופשוט גררת את טון הדברים גם לפה. אם מישהו אחר היה שואל את השאלה, גם היית עונה באותה התקיפות?

Master Stav

New member
כן ...בנוגע לנושא הזה ...

וכבר היה פה דיון עלך תפקידו של האב הגענו למסקנה שאנשי הפורוםה זה כנראה שונים ומיוחדים או שהם מידגם מייצג של מיעוט באוכלוסית האבות ושוב השאלה לגיטימית ביותר אם כי לטעמי לפחות מתוך יבור של 1+1 יוצא לי 2 והבחור שאל זאת בכדי ...ליצור פרובוקציה מסויימת .

Master Stav

New member
אין פרסים ....

יש רק עונשים אם לא היית יודע את הקיצורים
לחילופין היית נחשד ב.....

למעלה