האם להישאר בבית עם הילדים

siv30

New member
האם להישאר בבית עם הילדים ../images/Emo35.gif

לחזור לעבודה או להישאר עם הילדים בבית? אחת מההחלטות הקשות להורים צעירים היא ההחלטה של האם לחזור לעבודה או להישאר בבית עם התינוק. לחלק מהמשפחות אין בחירה אמיתית וההחלטה נעשתה מתוקף אילוצים כלכליים המכתיבים חזרה מהירה לעבודה. עבור נשים אחרות ישנם מספר גורמים המשפיעים ותורמים להחלטה. בשורה התחתונה יש לזכור כי לא משנה ההחלטה, תמיד נסבול מרגשי אשם. אם את חוזרת לעבודה את ~מפספסת~ את גדילת הילדים (תחושה המתעצמת כאשר את חוזרת לעבודה רק ממניעים כלכליים) ואם את נשארת בבית את ~מפספסת~ את הקריירה. ישנם יתרונות שנלווים להחלטה להישאר בבית עם הילדים: התרומה להתפתחות הילד, טיפול מקיף יותר ומובטח לך שהילד גדל בסביבה חיובית ובריאה. מאידך ההחלטה הזו אינה תמיד אידיאלית. היא יוצרת מאבק פנימי קשה בין הצורך להיות מסורה לילדים לבין הצורך להתפתח בקריירה. חיי עבודה יכולים להיות אידיאלים להורה : במשך היום ההורה העובד נהנה ממגעים עם אנשים בוגרים וקרירה מתפתחת, הילד נמצא במעון יום ולומד מיומנויות חברתיות חשובות. יתרה מכך, שני הורים עובדים מביאים הכנסה גבוהה יותר התורמת לרווחה כלכלית של המשפחה. אין פתרון קסמים. ההחלטה צריכה להתקבל תוך שיקול דעת ובחינת הצרכים של המשפחה. תמיד יש לזכור כי המטרה המשותפת היא לגדל ילד שמח, יצירתי ובריא שיתרום לחברה ולמשפחה. הכתבה המלאה בלינק

אילוצים, אילוצים, אילוצים....

לרובנו אין יכולת אמיתית לבחור. אני מתכוונת שאם היינו מנטרלים את הגורם הכלכלי חלקנו, לא היו עובדות, חלקנו היו עובדות במשהו אחר, או בשעות שונות. יש לנו הנאה וסיפוק גם מהילדים וגם מהעבודה. אבל מה לעשות שיש אילוצים כלכליים או אילוצים של....ביממה יש רק 24 שעות. אני לא חושבת שיש תשובה נכונה לשאלה הזו. כל אחת במסגרת האילוצים שלה מנסה להגיע לתוצאות האופטימליות :)

siv30

New member
ברור שלרובנו מדובר באילוצים ../images/Emo24.gif

אבל יש עבודות יותר מוצלחות ויש כאלה שפחות...ויש נשים שהתמזל מזלן ויש כאלה שפחות. אני משתדלת לראות את הדברים בצד החיובי של העניין ולהפיק את המקסימום (למרות לילות חסרי שינה מהביבי...שגורמים לי להרהר שנית)

למעלה