האם להעיר למישהו כאשר הוא פוגע בך או להתרחק

האם להעיר למישהו כאשר הוא פוגע בך או להתרחק

קראתי את ההתכתבות בין הקוסמת לElar 84 וצפה לי השאלה האם צריך להעיר למישהו כאשר הוא פוגע בך או להתרחק
לדוגמא יש לי חמה שמאוהבת בעצמה ובמשפחה שלה ברמות קיצוניות
הם מושלמים ברמה קיצונית וכל השאר נחותים ופרחות
עכשיו אני עם בעלי כבר 15 שנים ותמיד זה גרם לי לאי נוחות קשה אבל בחרתי שלא להגיב

ולאחרונה לא התאפקתי וניסיתי על דרך ההומור ״לסחוט״ מחמאה קטנה היא היתה קרה ומגעילה ונורא נעלבתי
והתרחקתי ממנה ואז היא ניסתה להתקשר ו״ללבן״ דברים ,בגלל שאני יודעת מראש שזה חסר טעם-מקרה אבוד-כי זה האופי הבסיסי שלה
לא עניתי לשיחה שלה ורק העדפתי להתרחק כדי לא להיפגע (להתרחק בשקט )

ואני שואלת האם הייתי צריכה לדבר איתה הרי זה בגנים שלה ואין סיכוי שהיא תשתנה והסיכוי שהיא תבין על מה אני מדברת אפסי

הגיסות שלי לחלוטין חושבות כמוני עם אחת היא בכסאח ולא מדברת השנייה משחקת את המשחק ולא אומרת כלום ושומרת ממנה מרחק כמו מאש (חברה שלי בכאילו ומתרחקת כמו מאש)

בקיצור יקירות אשמח לשמוע את דעתכן
לילה טוב

לדעתי

ראשית צריך לעשות זאת בארבע עיניים ובפרטי ולא כמו שאני עשיתי על גבי הפורום לי פשוט הנושא בער כבר גם מניסיון עם אחרים אז החלטתי להיות כנה עד הסוף אבל בגדול דברים כאילו יפה להם צנעת הפרט ואין להלבין פני אדם ברבים. שנית את תמיד יכולה לנסות לדבר אם תראי שלדבר איתה זה כמו לדבר לקיר ושהעא מתוכנתת יותר מידי להתנהגות הקודמת שלה תתרחקי לפחות תדעי שניסית ושעשית את זה בצורה יפה

לדעתי

במקרה שלך אופי התגובה נבעה מכך שאת יותר ישירה ומשוחררת וכן בגלל שעל מקלדת מחשב ומתוך אנונימיות של אינטרנט הדברים יוצאים בקלות ובמהירות יוותר מאשר בחיים האמיתיים

במקרה שלי מראש זה מצב שאני יוצאת מופסדת ,הגדרת את זה במדוייק היא ראש בקיר אטומה ומקשיבה רק לעצמה
ומצד שני נימאס לי שהיא דורכת עלי וגורמת לי להרגיש מושפלת בכל מפגש איתה
במקרה הזה המחאתי לעצמי בצחוק והיא ״התחרפנה״ ותקפה בכל החזיתות
אני צריכה לחיות איתה בשלום עוד הרבה שנים וגם אם אני רחוקה ממנה היא עדיין חלק בחיי ולמה בכל מפגש אני צריכה להישאר עם האי נעימות (במידה וכמובן שתקתי,אם אענה אכנס למלחמת עולם)

בקיצור תמיד יש אנשים כאלה בחיינו והשאלה איך להתמודד איתם

אני ישירה אבל זה פוגע גם בי כי מרב שאני רוצה להיות אמיתית

אני יוצאת פוגעת. בכלל למדתי על עצמי שעדיף להגיד את האמת בצורה מומתקת אבל לדבר על זה ולא לדחות
אחרת זה יתפוצץ. למרות שהגעתי למצב שאני מעדיפה שיברחו או שיקבלו אותי כמו שאני כי נמאס לי להציג הצגות.
רוצה להראות את כל הצדדים שלי היפים והמכוערים. כמובן בטעם אבל עדיין שיצאו לאור.
ואם יקראו לי מגעילה אני אחיה עם זה.
אני יודעת שאני סוציומתית זה לא חדש לי.
כל הכבוד על האופן התמודדות אני לא הייתי מצליחה לסבול התנהגות כזו לאורך זמן יש לי סף נמוך.
אז תנסי להתראות איתה כמה שפחות...

אני אחלק את תשובתי לשני חלקים

היא ראתה באותו הרגע שהיא פגעה בי ומה שזה הוציא ממנה זה היה רצף של הערות/עלבונות
אני לא אמרתי מילה אבל פשוט התעלמתי ממנה ואחרי חצי שעה שהיא מעירה הערות מעליבות היא קמה והלכה
היא ניסתה להתקשר אלי וכמו שאמרתי כל כך נגעלתי ממנה כי זה האופי שלה וכל פעם שניסיתי בעבר להסביר את עצמי היא בעצם גרמה לי להתגונן ועשתה אותי יותר קטנה - אני דיברתי הסברתי את עצמי והיא פשוט שתקה והתעלמה ממני באופן מופגן וככה גרמה לי בעצם כאילו להתנצל על קיומי

ברח לי

החלק השני שבאופי שלי אני לא יודעת לשלוף כשפוגעים בי ולא בגלל שאין לי מה להגיד באותו הרגע אלה מתוך חוסר רצון לפגוע באחר
כאילו אני נשארת עם העלבון /פגיעה ולא פוגעת במישהו אחר

לאחרונה אני ממש משתפרת בזה ואנשים אפילו שמו לב שהשתנתי (לדעתי זה ממש חלק מתהליך הגדילה שאני חווה)
אם מישהו אומר לי משהו בצחוק כשיש בזה משמעותי עוקצנית כלפיי אני ישר מחזירה בצחוק עקיצה ואנשים די נישארים המומים

אני לא בעד לפגוע באחרים אבל אם זו פגיעה מתמשכת

היא צריכה להבין ולראות שזה פוגע.
אבל היא באמת נשמעת אטומה אז תעשי את השיקולים שלך
תקשורת זה בסיס אם אין... אז אין...
רק קחי בחשבון שאנשים תמיד עלולים לפרש אותך אחרת עובדה שכשאני הייתי כנה
מישהי החליטה שאני גבר שבא לדפוק בחורות וללכת
אז... יש גם כאילו

את יודעת השיחה אתך עכשיו פתחה לי מחשבות בנוגע לאנשים אחרים ש

שאני צריכה להיות יותר חדה -ברורה ובעיקר לענות במיידי ולא לדחות את השיחה איתם
מחר בבוקר אני אעשה שיחה עם 2 אנשים
יש בחור שכל הזמן מטריד אותי בעדינות והוא קצת מסכן אז ריחמתי עליו הרבה מאד זמו
עד שהוא כבר עבר גבולות ואז דיברתי /כעסתי/ התעלמתי ונתתי לבעלי לדבר איתו שיעזוב אותי
והוא שיחק אותה מסכן ונעלב ואחר כך כעס עליי ודיבר בתוקפנות וביקש סליחות והיה לי כמה חודשיים של שקט (אגב כשהוא כעס עלי צחקתי לו בפנים ואמרתי לו שבבעיטה אחת לאזור הרגיש אני מעיפה אותו ושאני הולכת להתלונן עליו בעבודה על הטרדה והוא ממש נבהל)
ומאז שילדתי הוא כל שבועיים -שלוש שולח לי הודעה בוואטסאפ מה נישמע ? מה שלום הילדים ?אתם משפחה מקסימה .....בלה..בלה...בלה...
אני התעלמתי כל הזמן הוא אפילו העז לומר שהוא נעלב ופעם אחת רשם שהוא רק רוצה להתעניין מידי פעם ושלא אכעס עליו אבל ממשיך לשלוח פעם בשבועיים הודעה ,בקיצור אתמול שוב הוא שלח הודעה והתעלמתי (אני רק מתעלמת) אבל ניראה לי שזה לא נכון
אני אתקשר אליו מחר ואבקש ממנו בצורה ברורה שיפסיק ושפשוט יניח לי ושלא במקרה אני מתעלמת אני מבקשת דיי!
וסתם בשביל הקטע הייצור הזה גם נשוי. עם ילדים

חמתי היא הבן אדם הכי אטום עלי אדמות שבטוח שהוא הכי קשוב בעול

אבל היא חמותי וזה נתון במשוואה שלא משתנה

רותי 11

New member
דנה בננה קחי את מה שאמרת על חמתך

חמתי היא הבן אדם הכי אטום עלי אדמות שבטוח שהוא הכי קשוב בעולם
ותנסי לבחון את זה כלפי עצמך
אבל לא במידה שהיא ולא בכוונה שלה, תבדקי כמה את אטומה כלפי
עצמך כלפי הרצונות שלך לעצמך, ואך תעני מיד תחשבי טוב ותביני מה
היא באה ללמד אותך או להראות לך על עצמך

חמודה הטרדה מינית זה גבול אדום

בשם כל הנשים פה לא משנה כמה הבחור " מסכן" אסור לו להטריד.
אם אין לו מין יש לו יד ימין ואם אין לו יד שישיג אחת ( יש מעץ ).
את לא אשמה בתסכוליו המיניים כהוא זה!!
מיד להתלונן שלא ירגיש טוב מידי עם עצמו
והוא באמת יצור

תראי, מה שהוא עושה זה הכי הטרדה אבל לא הטרדה מינית

הוא בפרוש מטריד אותי כי הוא מסכן ואין לו כל כך חברים אבל מרגע שאמרתי לו והעברתי מסר ברור שאני לא רוצה קשריםאיתו אז אין שום דרך לפרש את זה למעט הטרדה
הקטע שהוא פעם תפס אותי ליד אנשים בעבודה והתחיל לדבר בטון גבוה וותוקפני

אני בחיים לא אתן לייצור כזה להפריע לי בחיים ולהחליף מספר פלאפון
אני אשכרה איימתי עליו שאני לא מפחדת ממנו בשום צורה פיזית ושהוא צריך לפחד ממני
אבל כן צריך ממש להיזהר עם אנשים את אף פעם לא יודעת איזה שריטה יש לו בראש

לא יודעת לי היה פעם מטריד טלפוני וזה לא נגמר עד שהחלפתי מספר

אבל תתרחקי ממנו הוא נשמע לא בסדר
אני בעד שלא כל אחד ידע את הפלאפון או במקרה של היום סמרטפון

ודווקא בגלל זה אני חייבת להיות יותר אסרטיבית וברורה

ולא להתעלם מההודעות הכאילו תמימות/מתענינות שלו
יש לו שריטה אבל ממש הוא משחק על המסכנות ושהוא כאילו תמים ולא יודע
אוףףףף.... קשה להיות אשה בימיינו

בחנות ריקושט לציוד מחנאות