האם להעיר תינוקת לינוק?

vered43

New member
האם להעיר תינוקת לינוק?

מעיין בת 5 שבועות, והיא יונקת בלבד. השאלה האם יש צורך גם בגיל כזה, ובמשקל של מעל 4 ק"ג להעירה לינוק? אם אני לא מקפידה על כך אז היא יכולה לישון 6-7 שעות (בעיקר בשעות החושך), אבל משהו בתוכי קורא לי לא להתעצל וכן להעיר אותה על מנת שתאכל (יסורי מצפון), מה דעתכן?

האם להעיר תינוק להנקה?

איזה כיף לך שהיא ישנה כל כך הרבה בלילה! האם יש לזה חסרון? אצל תינוקת בריאה, שנולדה במועד, ועולה במשקל, האם יש סיבה להעיר בלילה? יש כמה סיבות, אבל לא בטוח שהם שוות חוסר שינה. סיבה אחת- גודש. אם היא ישנה כל כך הרבה עלול להיות לך מלאות לא נעימה, שבמילא יעיר אותך. אם זה קורה, אפשר להרים אותה ולהניק אותה מתוך שינה. סיבה שנייה- קבלת מחזור. אימהות שלא מניקות בלילה לרוב מקבלות מחזור מוקדם יותר. את לא צריכה לדאוג לגבי דילוג על הנקה- אם היא תהיה רעבה ותזדקק לעוד קלוריות, היא לא תישן לילה שלם. לפעמים תינוקות שישנו לילה שלם מפסיקים לישון בסביבות גיל 4 חודשים, כאשר מתחילים להרגיש כאבים משיניים. לילה טוב! אורית מדריכת לה לצ'ה

vered43

New member
האם יהיה לי מספיק חלב?

תודה על התשובה המהירה. האם דילוג על ארוחות לא יגרום להקטנת ייצור החלב? ומה בשעות היום, כשהיא רוצה לינוק כל -3 שעות, האם הגוף לא "יתרגל" לייצר פחות חלב?

יהיה מספיק חלב

הגוף שלך יכול ליצר חלב על-פי דרישה, גם עבור דרישה שמשתנה. אם יהיה צורך, למשל עקב קפיצת גדילה, ליצר עוד חלב, הוספת הנקות , שהיא תיזום, תעשה את העבודה. בעצם הבעיה היחידה בסיטואציה כמו שלך היא הקנאה של החברות! אורית מדריכת לה לצ'ה

למעלה