האם להעלות מחיר

האם להעלות מחיר

פונה למשכירי דירות מנוסים. אנחנו משכירים דירה לדיירת טובה במחיר 3600 שלא העלנו 3 שנים. מחיר שוק של הדירה 4000 פלוס (דירה דומה מפורסמת ב-4300 ויש ממש מעט דירות 3 חדרים באזור). האם הייתם מעלים לה מחיר נניח ל-3800? חשבנו להגיד לה שגם לנו העלו מחיר שכירות ( אמתי לחלוטין), ואנחנו מתנצלים, וקחי נניח שבוע, תחשבי האם את רוצה להישאר במחיר הזה. מה דעתכם?

ערפל10

New member
אנחנו השכרנו לפני 4 שנים פחות ממחיר השוק ולא מעלים

כאשר עזבנו את דרום ת"א השכרנו את הדירה ב-3400 כאשר מחיר השוק היה כ-4000. ולא מעלים. כי הדיירים איכותיים, קשה מאוד למצוא כאלה באיזור. שאלו כמה זמן יכלו לגור. אמרתי הנה הקטנה (אז בת 3) - עד שתהיה בת 18. הם עשו על חשבונם שיפוצון בדירה, צבעו קירות, שומרים על ניקיון למופת ולא מטרידים אותנו עם תקלות קטנות. כמובן אפשר בקלות למצוא דיירים ב-4500. אבל מה עם מוסר התשלומים, מה עם אחזקת הדירה, וכולה. אני לא מוכן לקחת סיכונים. עכשיו תלוי במיקום הדירה שלך. אם זה במודיעין (ולא בדרום ת"א) אז בטח אין בעיה למצוא שוכרים נורמליים שישלמו ולא יהרסו את הדירה.

h a j b i

New member
לדעתי אחרי 3 שנים זה סביר להעלות

בטח אם אתם משמעותית מתחת למחיר השוק.
תמיד אפשר במידה והדיירת לא תסכים ותרצה לעזוב לבטל את ההעלאה אם כי אני בספק אם היא תעזוב בגלל 200 ש"ח.
מה שכן שווה אולי לשקול זה להציע לה חוזה לשנתיים במחיר החדש.

בדיוק על הנושא הזה "רצה" כתבה בערוץ 10.[עליות ללא סיבה]

אתם קהל משכירי הדירות תביאו את הרגולטור לחוקק חוקים שיגבילו את שכר הדירה כמקובל בעוד מדינות נהורות.

מה קרה בתחום השקל...היה פיחות ? הבנקים העלו ריביות ? הריבית במשק עלתה ? ירדה המשכורת ?

מסתבר שמשכירי הדירות פועלים להעלות את מחירי השכירות ממניעים לא רציונאלים.

ואני כותב שוב כדי להדגיש...אם אין סיבה מיוחדת הנובעת מעליות מחירים וריביות, אין שום סיבה הלהעלות מחירים...הרי האוצר מנסה בכל כוחו לעצור את העליות הלא מבוקרות, ואתם...רק אתם תביאו להסדרת נושא השכירות בחוק, והמחירים רק ירדו.

ושאלה...למה את הסכמת לעליית מחירי השכירות בדירה שאתם שוכרים.

אודה ולא אבוש...אני בכלל לא מבין את התופעה בישראל שבה משפחות מגדלות ילדים שנים בדירות שכורות כשאת דירותיהם הם, הם משכירות לאחרים...למה ?

h a j b i

New member
מה זאת אומרת "ללא סיבה"?

כמו ששוכר רוצה לשלם כמה שפחות משכיר רוצה לקבל כמה שיותר. יש מחיר שוק וכשהוא עולה אז השמכיר יכול לבקש יותר וכשהוא יורד המשכיר יכול לבקש פחות. זה הכי רציונלי שיש.

מה זה משנה אם היה פיחות, הריביות השתנו או המשכורת ירדה? אם אני שוכר דירה ואני יכול לשכור דירה יותר זולה באזור, לא מעניין אותי עם המשכנתא של המשכיר יקרה מידי או אם פיטרו אותו, זה בעיות שלו ולא שלי.

בקשר לאלה ששוכרים ומשכירים, כשיש ילדים במסגרות זה אכן נהייה בעייתי אבל לפני זה הגמישות לדעתי עדיפה. מחר אתה עובר לעבוד במקום אחר או שאתה רוצה דירה קטנה יותר או גדולה יותר וכמובן יש את אלה שפשוט לא יכולים להרשות לעצמם לקנות את הדירה שהם רוצים אבל רוצים "לבטח" את עצמם בינתיים מעליית מחירים בזמן שהם ממשיכים לגור בשכירות.

בנוגע לפיקוח שכירות, גם בדוגמאות שמביאים בחו"ל רואים שמדובר בעיקר בכישלון. מנהטן? הקולגות שלי מניו יורק היו מתים לגור שם כמו שאני גר במרכז תל אביב, במקום זה הם גרים בניו ג'רזי ונוסעים ברכבת לפחות שעה לכיוון. אמסטרדם? החליטו שכל כיור שווה כסף אז שמו לאנשים כיור בכל חדר

שלא לדבר על רשימות המתנה של שנים לדירה במחיר מפוקח.

רוצים פיקוח גם פה? עם התשואה של השכרת דירות פשוט לא יהיו לאנשים דירות לשכור. עד היום אנחנו משלמים מחיר על השכירות המפוקחת משנות ה- 50 (דמי מפתח).

ל - h a j b i אתה לא מזהה את "התמונה הגדולה" וזו בעייה.

אני לא נכנסתי לנישה של בעלות בדירות אלא במקרקעין לפני בניה,ולכן עמדתי בנדון אינה משוחדת.

בשנים האחרונות מתנהלת מלחמת חורמה במשקיעים , ובמשכירי דירות, הטענה הבסיסית היא שריבוי המשקיעים גרם לעליות מחירים בלתי מרוסנות,וכתוצאה מכך אין לזוגות הצעירים יכולת לרכוש דירות ללא רמת סיכון גבוהה ביותר.

שר האוצר ומפלגתו חרטו על דגלם הפוליטי מלחמה בלתי מתפשרת בעליית המחירים, הם יעשו ה..כ..ל על מנת להוריד מחירים וזאת מתוך ידיעה ששוק השכירות פרוע ובלתי נשלט.

זכור מה אני כותב כאן.
לא ירחקו הימים שהמחוקק יכניס את שוק השכירות ל"סד" מחירים הגיוני לתפיסתם.
התופעה המוצגת כאן בפורום מצביעה בדיוק על המגמה הכללית של שוק המשכירים, עליות מחירים בלתי מרוסנים בשוק השכירות הנובעים מכוונות לא רציונאליות של בעלי הדירות, ואני מדגיש : לא חל שום שינוי מהותי בשוק שמחייב עליות מחירים לא מרוסנות

ואסיים במשל מוכר בנוגע לאותם בעלי דירות שמעלים מחירים... - "למה כלב מלקק את אשכיו ? - כי הוא יכול" !!!

ובקרוב תסתיים החגיגה.

h a j b i

New member
אם אכן עליית המחירים היא בעיקר בגלל ריבוי משקיעים

אז היינו צריכים לראות באיזשהוא שלב דווקא קיפאון במחירי השכירות מה שהיה מצביע כנראה על בועה.

שר האוצר ומפלגתו יכולים לחרוט על דגלם מה שהם רוצים, בבחירות הבאות המפלגה הזו ממילא כבר לא תהיה קיימת וממה ששמעתי לאחרונה הם מתעסקים בעיקר במניעת פירסום נתונים לא מחמיאים מבחינתם על מחיר הדירות.

אתה חוזר על העניין של "כוונות לא ראציונליות" ועדיין לא ברור לי מה לא ראציונלי פה

elvinnox

New member
בנדלן יש כשל שוק

מהסיבה שזהו מוצר שאין אפשרות לא לרכוש אותו (לצערי אי אפשר לגור ברחוב) נוצרה פה בעיה.
&nbsp
דרך אגב, אם היה דיור ממשלתי בלתי מוגבל בסכום סימלי, אני מבטיח לך שאם היית יכול לשכור חדר ב-1000 שח בחודש, אף אחד לא היה מצליח להשכיר דירת 2 חדרים ב-4K.
&nbsp
לדעתי המשכירים מנסים למקסם את הרווחים שלהם משכירות אבל מפספסים את התמונה המלאה שבסופו של דבר תפגע בהם הרבה יותר.
&nbsp
הנדל"ן גם ככה זו תרנגולת המטילה ביצי זהב, לא צריך לסחוט אותה יותר, ברגע שאנשים מתחילים להיות חזירים - בסוף הענף יעבור רגולציה מחמירה שתפגע בכולם.
&nbsp
&nbsp

ערפל10

New member
נכון מאוד. כך זה בשוק שנשלט ע"י אינסוף חזירונים קטנים

לו היה נשלט ע"י תאגידים, קרנות פנסיה וכולה, היה קל לעשות רגולציה וסדר. ומה שקוה הוא דבר הבא. נניח במרכז ת"א - שם הביקוש הןא אינסופי - בעל הבית יכול לברור בין המשכירים - תביא תלושים, תביא בטחונות וכדומה. ואילו בפריפריה (גם חברתית, וגם גיאוגרפית) או שמדלגים על בדיקות ובטחונות ולוקחים סיכונים עצומים, או דירה נשארת ריקה או שמורידים מחיר. ואין בליבי טיפת רחמים כלפי החזירונים שמתפתאים למחיר גבוה ובסוף נתקעים עם הדייר הלא משלם או כזה שהורס להם את הדירה. כמו שאומרים באיידיש - א מענטש זול זאיין (צריך להיות בן אדם).

h a j b i

New member
כלכלה חדשה

שוק של מעט שחקנים גדולים יהיה תחרותי יותר משוק מבוזר לחלוטין (אולי הכי מוזר במשק) עם מאות אלפי שחקנים.

מרכז תל אביב זו תשואה נמוכה, בגלל זה בין היתר אני מרגיש שם מאוד בנוח לשכור דירה. את התשואה אפשר לעשות 15-20 ק"מ משם לכל היותר (כמובן שאפילו יותר אם מתרחקים עוד אבל לא חייבים). מי שנשאר עם דירה ריקה הוא יותר טיפש מחזיר. ההבדל בין בעל דירה שבסוף החוזה אני אתאמץ בשבילו לעזור למצוא את השוכרים הבאים לבין בעל דירה שאני אעשה ההפך עבורו זה לפעמים משהו כמו כמה מאות ש"ח כשמשהו מתקלקל וצריך לתקן.

h a j b i

New member
רגולציה תפגע בעיקר בשוכרים

ובעיקר בשוכרים העניים, שינסו.
בקשר ל - "דיוק ממשלתי בלתי מוגבל", תנסה בונצואלה, בהצלחה

h a j b i

New member
אבל חשבתי שמשקיעים כבר שנה יוצאים מהשוק

אז איך אחרי שנים של עלייה בשכירות דווקא עכשיו יש קיפאון בשכירות לטענתך?
או שפשוט עדיין מוקדם לקבוע שיש קיבעון כזה (כרגע זה יותר בכיוון של התמתנות העליות).

המשקיעים יוצאים מהשוק, אבל לא שנה, רק בחמישה חודשים האחרונים

אבל המגמה ברורה, כל חודש יש יותר מוכרים ופחות קונים.
ובנדל"ן, הדברים בדרך כלל זזים לאט. אבל הכיוון ברור.
בלי משקיעים, כבר אין תחרות "מי משלם יותר" על הנכס.
המגמה מתהפכת בעצם הימים האלה.

ועליה בשכירות?
ממש לא, לפחות לא כפי שהייתה העליה במחירי הנכסים.
מחירי הנכסים עלו ב 100%, ומחירי השכירות רק ב 50%.
בכל מקרה, על פי הלמ"ס, מחירי השכירות בירידה כבר שלושה חודשים ברציפות. אמנם מאוד מתונה, על גבול ההתייצבות, אבל בכל זאת, המגמה ברורה. הכיוון הוא למטה.

מאוד רציונאלי

כאשר הביקוש גדול מההיצע במחיר מסוים המחיר עולה עד שנוצר שיווי משקל.

ואם ההיצע הרבה יותר גדול מהביקוש?

כמו שמתחיל לקרות ממש עכשיו בראש העין שם שוק ההשכרה מתרסק, ובעוד כמה מקומות בארץ?
מה אז?
רק השבוע כמה כתבות על הגירה שלילית בלת אביב.

גם אז זה נכון

אמרת בעצמך, שוק השכירות מתרסק.
שוק השכירות משוכלל ודינמי מאוד ולכן מגיב מהר.
שוק הדירות למכירה מגיב לאט יותר אך גם הוא ירד בסופו של דבר כדי לאזן את משוואת הביקוש היצע.

shmuelbar1

New member
200 שקל לא יעשו אותך מילינור תן לדיירים טובים שגרים להמשיך

למעלה