האם להעסיק מטפלת? אשמח לדעתכם

דיאנה1

New member
האם להעסיק מטפלת? אשמח לדעתכם

אחרי שבר נולד החלטתי להשאר איתו בבית עד שילך לגן ולהנות ממנו בעצמי. כדי לא להשתעמם לקחתי קצת קורסים באוניברסיטה הפתוחה. עכשיו שהוא כבר גדול יחסית (11 חודשים) וכבר מזמן לא מבלה את היום ביניקה ושינה אני לא מספיקה גם לטפל בו וגם ללמוד. אני מוצאת את עצמי לומדת בערב לאחר שהוא הולך לישון ובסופי שבוע. ואני כבר לא מדברת על עבודות הבית שנזנחות לחלוטין כי אני מנצלת כל רגע פנוי ללימודים. גיליתי שאני מאד נהנית מהלימודים ורוצה להמשיך אותם לתואר ואולי אפילו לעשות שינוי כוון מקצועי לתחום, ולכן הפסקת הלימודים או הורדת הילוך הם לא פתרון רצוי. אמא שלי אמנם מוכנה לעזור וברצון אבל מאחר והיא גרה יחסית רחוק כל פעם שהיא מגיעה לעזור היא נשארת לישון וזה מאד מפריע לי משום שאנחנו לא כל כך מסתדרות מסיבות שלא ישתנו ולא הייתי רוצה לפרט (אז אין טעם להציע לעבוד על זה...) בעלי מתלונן ובצדק שאני מקדישה ללימודים את כל הזמן שהיינו יכולים להקדיש זה לזה, ומציע לקחת מטפלת, לפחות ליומים או שלושה בשבוע. השיקולים בעד ברורים: אוכל להקדיש את כל הימים שהיא נמצאת ללימודים ולהיות פנויה בערבים ובסופי שבוע, והיא תוכל גם לעזור בעבודות הבית. השיקולים נגד: קודם כל כספיים כמובן, אני הרי לא עובדת. ובנוסף יש לי נסיון רע עם מטפלות עם הבת הגדולה ומאד רציתי לדלג על השלב הזה ולהגיע ישר לגן. אני הרי אהיה בבית ואלמד, ויפריע לי שמישהי זרה תסתובב בבית. ומה הסיכוי שתהיה מישהי שאהיה מרוצה ממנה ותנהג בבר בדיוק כמו שאצפה ממנה? ואיך אוכל לסמוך עליה שכשתצא איתו לטייל לא תתקע אותו בעגלה ותשב לקשקש עם שאר המטפלות, שחלק מהן מעשנות, דבר שאני רואה מדי יום את כל המטפלות עושות בלי יוצא מן הכלל כשאני יוצאת עם בר לטייל. ושלא תתן לו להתקרב לילדים אחרים אם הם חולים. הוא הרי לא מחוסן וזה מאד מפחיד. אני לא יודעת אם יש תשובה חד משמעית או פתרון אידאלי, אבל אשמח לשמוע את דעתכם ואולי תעלו נקודות או פתרונות שלא חשבתי עליהם. ואם מישהי מכירה מרי פופינס מאיזור השרון שתשתלח אותה אלי (עם או בלי המטריה...)

Yarik N

New member
אל תקחי מטפלת, קחי מפעילה.

אני רציני, את לא צריכה שמישהו "יטפל" בבר, קחי סטודנטית (או סטודנט כמובן) לכ-4 שעות 3 פעמים בשבוע. שלא יצאו מהבית, שישבו וישחקו וידברו ויעשו חיים יחד, את קומי, תתקלחי, תתלבשי יפה (כמיטב גרדרובתך) ולכי לך ללמוד במקום אחר. כך "תקני" לילדך זמן איכות "נטו", יהיה לך זמן בערב להקדיש לאישך (את רואה, אני לא מציע שתביאי לו מטפלת גם..) ותלמדי לך בראש שקט וכן...קצת חופש מקקי ופיפי. מה דעתך???

zimes

New member
אנחנו לקחנו ביביסיטריות לשעתיים

כל יום. ילדות, שאין להן את הקטע של ללמד אותך מה טוב. כמו שהציע יריק - היא משחקת עם בר, לא מחנכות אתו. מה רע? זה גם לא כל כך יקר. ואם את נשארת בבית, את יכולה להניק כשצריך ולפתור בעיה אם נוצרת.

דיאנה1

New member
תודה, חשבתי על זה ואולי זה באמת

הפתרון. היתרון במטפלת שהיא תוכל לעשות גם עבודות בית שגוזלות ממני זמן שיכול להיות מוקדש למשפחה או ללימודים. אמנם מאד חשוב לי שאני זו שאהיה רוב הזמן עם בר, אבל ממש לא אכפת לי שמישהו אחר יכבס ויקפל ויעשה את שאר המטלות המעצבנות. דיברתי עם מישהי שלקחה את הרעיון הזה צעד נוסף קדימה - יש לה עוזרת במשרה מלאה (בחו"ל, במקום שזה עולה גרושים) שעושה הכל בבית, אבל לא מטפלת בילדים. היא עצמה מטפלת בילדים. נראה לי יותר הגיוני מאשר לשלם למישהי שתהיה עם הילד ולהשקיע בעצמי זמן במטלות של הבית.

Yarik N

New member
שכחת שהמטרה הראשונית היתה ללמוד?

מה קרה? ערימות הכביסה בסלון משכו אותך לכיוון של המטפלת המקפלת???? תעשי מה שאני עושה: מכבה את האור בסלון (שלא יראו את ערימות הכביסה) ומדליק את המחשב בחדר העבודה (ואז אני צריך לקרוא הודעה כמו שלך שמיד מזכירה לי את ערימות הכביסה בסלון?)

Yarik N

New member
קונה עוד. 20 ש"ח לחליפה בפיפו......

כביסה עולה יותר........

דיאנה ביביסיטר לכמה שעות

תעשי את זה פעם או פעמיים בשבוע אם את חייבת. בשבתות תשתדלי להשקיע בזוגיות כי אחרת זה ילך לכם לאיבוד וחבל. אני זוכרת כשעמית עוד למד ואפרת היתה תינוקת הוא השקיע בשבתות בזוגיות ובמשך השבוע למרות שעבד למד ונסע לטכניון עוד פעמיים בשבוע החל מחמש בבוקר וחזר אחרי שתיים בלילה ולמחרת כמובן היה יום עבודה. את כל העבודות הגדולות הוא השתדל לא לעשות בסופי שבוע כמה שאפשר היה. מקווה שתסתדרי איריס.

Yarik N

New member
אפרופו כביסה - צריך עיצה ממנוסים

איך לעזזאל מורידים כתמים של שוקו מהמצעים
רק לפני שאתם עונים: 1. המצעים לא לבנים (אקונומיקה בלבן עובד מצויין) 2 . כתמי השוקו יבשים כבר (אם זה עוד רטוב שמים בדלי עם מים והשוקו מתפוגג לו לעבר השקיעה)

תפוח עץ

New member
שים אקונומיקה מיוחדת לצבעוני

שכחתי את השם, זה בבקבוק כתום. שים במכונה בהרתחה (לבד כי זה צבעוני) ותקווה לטוב.

Yarik N

New member
אחלה רעיון, רץ ל.......

כבס ולקפל כביסה. היה נחמד לכמה שניות לדמיין שאני לא מתכוון לכבס אלא לקנות חדש.... מממממ..... היה נחמד..... ועכשיו: לכבס, לקפל, כלים, לסדר צעצועים, לשאוב את השטיח, להכין מרינדה לחזה עוף של מחר, למלא בקבוק שוקו לחירום של הלילה ואולי אם יהיה לי קצת כוח, אקרא עוד שורה וחצי מהספר שאני קורא כבר חודשיים (אני בעמוד 3). לילה טוב, חלומות פז ונתכתב גם מחר.

סנו רסס וכבס!!! המצאה גאונית! מוריד

כמעט כל כתם. רק חשוב לרסס דוקא כשהכתם יבש לפני שנגעו בו מים בכלל!!! גיסתי אלופת הורדת הכתמים לימדה אותי ובינתיים טפו טפו טפו, כשמלאתי אחר הוראותיה זה עבד שיגעון! שירלי.

למעלה