האם להתחיל ללמוד לתואר ראשון בגיל 23 זה מאוחר

JustUnMe

New member
האם להתחיל ללמוד לתואר ראשון בגיל 23 זה מאוחר

מדיי? כנראה שזה מה שיצא לי...אני בן 20 עכשיו...ואניעושה פסיכומטרי רק עוד חצי שנה...

JustUnMe

New member
אני מתכוון ביחס לממוצע...כי תכלס עכשיו אני

בן 20 כולה,ופסיכומטרי אני עושה במועד פברואר 2009....ככה שאני לא יודע אם אני אספיק להרשם לאונ' או מכללה כבר ב2009....בהתחשב בזה שאני גם רוצה לעשות טיול בחו"ל,לעבוד עוד קצת ולקחת קצת חופש מהלימודים...(אני בנתיים משפר את תעודת הבגרות קצת גם,ובגלל זה מועד הפסיכומטרי רחוק יחסית)...ככה שנראה לי שרק בגיל 23 אני אתחיל ללמוד לתואר.... השאלה היאה,אם אני מבזבז זמן,וכדאי לי להתחיל ישר את התואר בגיל 21 בער?, או לקחת הכול באיזי ולחכות עם זה עד גיל 23 שאני אהיה יותר בטוח במה שאני רוצה ללמוד,יותר בוגר,וכשעבדתי עוד קצת? (מי שתוהה איך זה שאני בן 20 ומשפר בגרויות,עשיתי שנת שירות בגלל זה השתחררתי מוקדם יחסית) תודה לעוזרים

אבל מה בוער לך?

אתה חייב עכשיו להתחיל ללמוד? לחוץ לך משהו? למה אתה קובע שזה בזבוז זמן? טיול לחול מהסוג הזה לרוב לא עושים אחרי הלימודים כי נמצאים במקום שונה בחיים, ככה שאם זה מה שאתה רוצה לעשות זה יהיה פספוס בשבילך. למה להתפשר על פחות שאפשר ללכת על הכי טוב וללכת לאוניברסיטה? אז ייקח עוד שנתיים, אבל האם באמת הזמן הוא הגורם המכריע?

JustUnMe

New member
אני מאוד אודה לך אם תקראי את מה שאני אכתוב

כי זה קצת ארוך ואולי טיפה מסובך...אבל זה ממש ממש יעזור לי לצאת מתהיות ארוכות ופלונטר מעצבן.... אני לא יודע אם לחוץ לי...אבל אני פשוט שומע על אנשים שכבר בגיל 20 סיימו תואר ועובדים בעבודות רציניות...פשוט אני לא רוצה להגיע למצב שאני אצא לשוק העבודה בגיל 30+....חוץ מזה יש לי אפשרות לגשת למועד דצמבר 2008 לפסיכומטרי,אבל דחיתי אותו כי יש לי כרגע כמה עיסוקים (לא משמעותיים כל כך),אבל אני מרגיש שאני גם לא מוכן להשקעה כזאת חשובה ואינטנסיבית מבחינה נפשית כרגע...אז בעצם ההתלבטות הגדולה שלי,היא האם בכל זאת לעזור אומץ וכוח ולהתחיל ללמוד,ולגשת למועד דצמבר של הפסיכומטרי (ואז אני כנראה אספיק להרשם בשנת 2009 ללימודים באונ'\מכללה,וכנראה שגם לטייל קצת בחו"ל ולנוח קצת),או בכל זאת לדחות את הפסיכומטרי לפברואר 2009,וזה אומר שכנראה אני גם לא אספיק להרשם ב2009 לאוניברסיטה\מכללה,כי אני אצטרך גם זמן להחליט מה אני רוצה ללמוד,קצת זמן איכות בחו"ל ולנוח קצת...ואז אני אצטרך להרשם ב2010 ללימודים... חוץ מזה שאם אני בכל זאת אגש למועד פברואר 2009 וארשם ב2010 ללימודים אז תהייה לי שנה וחצי+ פנוייה (מאחרי הפסיכומטרי בפברואר 2009 בערך עד לתחילת הלימודים ב2010 שזה בסוף השנה),ואני לא ממש אדע מה לעשות בה,כי תכלס טיול בחו"ל זה גג חודשיים,ולנוח,ואפילו לעבוד סתם במשך שנה+ זה יותר מדיי... ולעומת זאת אם אני אגש במועד דצמבר 2008,תהיה לי קצת פחות משנה,וזה בדיוק יספיק לי לטיול ולמנוחה ואולי לקצת עבודה.... מצטער אם סיבכתי אותכם,אבל אני ממש מבולבל ולא יודע מה לעשות....אני ממש אודע ואשמח אם תעזרו לי בקטע הזה....תייעצו לי קצת תודה רבה!

כמה דברים לא מובנים לי

קודם כל אם תעשה פסיכומטרי בפברואר תוכל להרשם ללימודים לאוקטובר 09, אין עם זה בעיה, פשוט תציב לך רף לפני הפסיכומטרי ותרשם למה שאתה רוצה ללמוד - מקסימום לא תתקבל, אבל לפחות תנסה. לעבוד וללמוד זה לא קל, במיוחד בשנה שנתיים הראשונות - על מה תתקיים? עם איזה כסף תבלה? שווה להשקיע בעבודה במשך תקופה, חסכונות בצד זה תמיד דבר טוב ויש לא מעט עבודות בשוק גם לחסרי השכלה אקדמית שמכניסות יופי כסף. תואר הוא 4 שנים, אם אתה מתחיל ללמוד בגיל 23 תסיים אותו בגיל 27 ובטח לא אחרי גיל 30, מה גם שרוב האנשים לא באמת מתחילים ללמוד בגיל 19 - 20 אלא יותר לכיוון גיל 23-24, אחרי שירות צבאי, טיול, עבודה של תקופה ופסיכומטרי אחד או שניים, אז אתה בטוח לא תהיה היחיד. בשורה התחתונה זו החלטה שלך - אבל זה גם העתיד שלך, הסיכוי למצוא עבודה טובה ולסיים עם תואר שנחשב איפשהו גבוה הרבה יותר באוניברסיטה מאשר במכללה.

זה ממש לא מאוחר

אני לומדת עכשיו שנה ראשונה, אני בת 22 (התחלתי בגיל 21- אחרי שנה של עבודה וטיול בחו"ל- אחד הייתרונות של להתגייס ביולי :) ) ואני הכי קטנה בכל המחלקה!!!! רוב האנשים שאיתי- שנה ראשונה- הם בני 24-26 ככה שאם אתה מתחיל בגיל 23 אתה בהחלט נורמלי. תעבוד, תטייל, תהנה ורק אז תתחיל.

JustUnMe

New member
כן אבל אם אני בכל זאת אגש למועד פברואר 09 של

הפסיכומטרי במקום בדצמבר 08,אז יהיה לי יותר לחץ להחליט מה אני רוצה ללמוד,כי אני אצטרך לחשוב מה אני רוצה ללמוד וזה אומר ללכת לימים פתוחים,להתעניין ועוד....והריי ההרשמות לאוניברסיטאות מסתיימות לרוב במאי בערך..וחלק מהפקולטות נסגרות בכלל לפניי...ככה שאם אני רק אסיים עם הפסיכומטרי בפברואר יהיה לי ממש חודש\חודשיים לחוצים להחליט מה אני רוצה ללמוד וזה עלול לגרום לי ללכת על משהו שאני בסוף לא ארצה,כתוצאה מהלחץ הזה...לעומת זאת אם אני ניגש בדצמבר השנה יהיו לי עוד חודשיים נוספים להחליט.... אבל כל הסבטוחה הזאת זה כדי להתחיל את התואר בגיל 21 וחצי בערך.... כי תכלס אני גם יכול בכל זאת לגשת למועד פברואר 09 ולהרשם לשנת הלימודים של 2010 ואז תהייה לי שנה וחצי בערך להחליט מה אני רוצה לעשות,לטוס לחו"ל,לעבוד קצת,להרגע וכו'....השאלה היא אם לא חבל סתם למרוח שנה וחצי שזה קצת יותר מדיי (אפילו בשביל כול מה שאני רוצה לעשות:טיול בחו"ל,להחליט על מסלול לימודים ולעבוד) בגלל שעכשיו אני לא מרגיש כל כך מוכן ללמוד לפסיכומטרי?,ובגלל זה אני דוחה אותו בחודשיים,כי בקרוב העומס והלחץ בחיים שלי יפחת (בתקווה)... בנוסף יש גם להתחשב באפשרות שחס וחלילה אני אצטרך פסיכומטרי חוזר...אז אם אני אגש בפברואר 09,אני אצטרך לעשות חזור כנראה לקראת סוף שנת 2010 ואז עוד שנת לימודים תלך לפח ואני אתחיל ללמוד רק בגיל 24,שזה בשבילי באמת מאוחר כבר... סליחה על המגילה,אבל אני ממש אודה למי שיקרא ויעזור לי,תודה שוב!

בלי לחץ!!!

דבר ראשון- לנשום עמוק. דבר שני- אם אתה ניגש לפסיכומטרי בפברואר, הפסיכומטרי הבא שאתה יכול לגשת אליו זה יולי 09, זה לא סוף 2010. גם אם תחליט מאוחר מה אתה רוצה ללמוד- עדין אפשר להירשם. אני נירשמתי באוגוסט והתחלתי ללמוד באוקטובר. חוץ מזה- הרבה מאד אנשים לא יודעים מה הם רצים ללמוד. הם מתחילים ואחרי סמסטר או שניים משנים את הכיוון ומתחילים ללמוד משהו אחר. זה גם בסדר. אתה צריך לזכור שאף אחד לא עומד עם סטופר ואומר לך בגיל 26 "אתה עוד בלי תואר". אם תצא לעבוד בגיל 27/28 לר יקרה כלום. ותאמין לי שכשתחשוב על הטיול, אתה רק תשמח מזה שלא ויתרת עליו. אני מכירה ג כמה אנשים שסיימו את התואר ואז הלכו לטייל, הם יתחילו לעבוד באותו גיל כמוך, רק שהם הצטערו שהם לא עשו את הטיול קודם (גיל של האנשים וכו')

TheUnstoppable

New member
אממ לא אמרתי שהמועד הבא שאני אגש הוא

סוף 2010 אלא שאני אתחיל את הלימודים האקדמיים בסוף 2010 בגלל שאני אפספס את שנת הלימודים של 2009..... אממ איך נרשמת באוגוסט?,זאת הייתה אוניברסיטה? (כי אני כנראה רוצה אוניברסיטה אבל שוב לא סגור על עצמי עד הסוף)...אם נרשמת למכללה זה משהו אחר,הבנתי שההרשמה למכללות יותר גמישה מאונ'....אבל במידה ואני ארצה אוניברסיטה אני לא אספיק להחליט מה אני רוצה ללמוד כי ההרשמה נסגרת מקסימום במאי....וחודשיים בערך לא מספיקים בשביל החלטה כזאת...(הפסיכומטרי בפברואר וגם עד שאני אדע כמה קיבלתי,כדי לדעת אם אני אתקבל למה שאני רוצה בכלל אולי יהיה לי אפילו פחות מחודשיים להחליט ולהרשם) עוד משהו,נניח אני ניגש בפברואר...תהייה לי שנה וחצי בערך חופשית...שאולי זה יותר מדיי זמן בשביל טיול ובשביל להחליט מה אני רוצה לעשות בחיים....ואז סתם יהיה לי זמן מבוזבז...מה כבר אפשר לעשות בזמן שישאר לי? (בטח תהייה לי כמעט שנה שלא יהיה לי מה לעשות כי זה יהיה אחרי טיול ואחרי שאני אחליט מה אני רוצה ללמוד),אולי לעבוד קצת...אבל אני לא יודע עד כמה אני צריך לעבוד...כי יש לי מספיק כסף בצד...(כל מיני חסכונות למיניהם) וזה מרגיש לי קצת מיותר לעבוד עוד.... דבר נוסף אני רוצה להתחיל ללמוד כשאני כבר יודע מה אני רוצה מעצמי...כדי שלא יהיה לי בלאגן ובלבול כשאני כבר אתחיל ללמוד לתואר ואז אשנה כיוון כמו שאמרת...כי ככה זה יכניס אותי סתם ללחצים ובלאגן...

כמה דברים:

אני לומדת באוניברסיטה. תמיד יש הרשמה מאוחרת, רק שזה על בסיס מקום פנוי- כלומר אחרי שההרשמה נסגרת, מי שנרשם מקבל טופס שהוא התקבל עם עוד חלק שאותו הוא צריך לשלם כדי שישמרו לו מקום (הם יודעים שאנשים נרשמים לכמה מקומות והולכים רק לאחד) אחרי שמי שהתקבל שילם- רואים כמה מקומות נשארו, עכשיו זה על בסיס מקום פנוי- כשמקבלים את מי שיש לו סכם יותר גבוה. בעיקרון למה שנרשמתי צריך סכם כמותי של 650, והסכם הכמותי שלי הוא 713, לכן באוגוסט, אם היו עוד אנשים שנרשמו, יש לי יתרון לעומת אנשים עם סכם יותר נמוך. חוץ מזה אתה יכול להרשם- ולהגיד שאתה עושה פסיכומטרי ביולי, וביולי האוניברסיטה תבדוק את הבקשה שוב (במידה והפסיכומטרי הראשון לא מספיק) למכללות זה יותר- אם אתה מוכן לשלם- אתה בפנים... בקשר לזמן הפנוי- אני כן ממליצה לך לעבוד- שנה לימודים מלאה- של שכר לימוד, דירה, אוכל, חשבונות וכו'... מגיע לבערך 40000 לשנה, יש לך 3-4 שנים.... אף פעם לא מזיק שיש חסכונות, ושאתה יודע שאתה לא חייב לעבוד (במיוחד בתקופת מבחנים) חוץ מזה- ברגע שתחליט מה אתה רוצה ללמוד- אתה יכול ללכת לעבוד בתחום. ישנן עבודות מקצועיות שלא דורשים ממך תואר והמקום מכשיר אותך לכל מה שאתה צריך. (נגיד להיות פקיד בבנק אם אתה רוצה ללמוד כלכלה)

TheUnstoppable

New member
את יכולה בבקשה להסביר שוב את הקטע עם המקום

הפנוי לא ממש הבנתי האמת....וגם לא הבנתי איך אפשר להכנס להרשמה ביולי? כי ההרשמה של כל הפקולטות נסגרות הרי לא? בקשר לזמן שישאר לי....האמת שאני חושב שאני אגור עדיין עם ההורים בגיל הזה...אין לי מושג עדיין...אני בן יחיד וגם יכול להיות שההורים שלי כבר קנו לי דירה כשהייתי קטן יותר...בנוסף על שכר לימוד כנראה שיש לי הנחה כי אבא שלי עבד כל החיים שלו באוניברסיטה מסויימת....אז יש לי 50%....(מהבחינה הכלכלית אני בסדר אני חושב....אבל שלא תחשבו שהחיים שלי כאלה דבש....יש בעיות בתחומים אחרים שהייתי מחליף אותם עם התחום הכלכלי בכיף.... )

קבלה על בסיס מקום פנוי

במחלקות מבוקשות- ההרשמה נגמרת די מהר, אבל אם אתה רוצה להירשם אליהן במועד מאוחר אתה תצטרך סכם יותר גבוה ממה שהיה כאשר חלק מהאנשים התקבלו. לדוגמה- המחלקה שאני לומדת בה מבקשת סכם של 650, אבל בהרשמה המאוחרת, כשאין יותר מקומות, לפעמים עדין יש אנשים שמחליטים בסוף שהם לא רוצים/ עוברים לאוניברסיטה אחרת. ואז מקבלים רק את אלו שיש להם סכם הכי גבוה, בשנה שעברה- למי שנרשם בהרשמה מאוחרת היה צריך לפחות 700 בשביל להתקבל. לפעמים זה נראה מוזר- למה מישהו עם 690 לא יכול להתקבל כשמישהו עם 650 כן... פשוט כדאי להתעורר בזמן. אני נרשמתי מאוחר כי חיכיתי עד אוגוסט לתשובות מאוניברסיטה אחרת... בקשר לזמן הפנוי- תפתח תחביבים!!!! יש לי כמה חברים שיוצאים כל שבוע לטייל במקום אחר בארץ ולאט לאט משלימים את כל חוצה ישראל (טיול לא חייב להיות בחו"ל) או שהם הלכו לחוגי צילום/ סדנאות בישול וכו'...

TheUnstoppable

New member
תודה לך שוב...אממ אז זאת לא בשורה טובה

כי אם אני ארשם מאוחר זתומרת שאני אצטרך סכם גבוהה יותר שגם ככה הדרישות בשמיים.... בקשר לפיתוח תחביבים...צודקת...אבל הבעייה היא שזה גם הוצאות של כסף,וגם בזבוז של זמן שהייתי יכול להתחיל ללמוד בו.....אני מפחד שפשוט יהיה לי עודף זמן,במידה ולמשל לא יסתדר לי לנסוע לחו"ל או שאני אחליט מה אני רוצה ללמוד מהר יותר ממה שחשבתי,וככה אני ארגיש חרטה על זה שלא התחלתי ללמוד במועד 2009 נ.ב. האם זה נכון שההרשמה במכללות יותר גמישה?,כלומר שמועד ההרשמה ארוך יותר\הפקולטות המבוקשות לא נסגרות?

למעלה