האם להתפטר?

האם להתפטר?

אני לא יודעת אם פניתי לפורום הנכון.. אבל אני מקווה שכן או שתפנו אותי לפורום המתאים לי. אני בת 21, בעבודתי הרצינית הראשונה מזה שחרורי, עובדת חצי שנה. בחודשיים הראשונים קיבלתי משכורת בזמן, אח"כ התחיל לאחר ב3-5 ימים ..חודש קודם קיבלתי ב30 לחודש (במקום ה-10 לחודש) וחוד הזה טרם קיבלתי. אני שוקלת האם להתחיל לחפש עבודה במקום אחר. כל העניין של איחור במשכורת ממש מוריד לי את המצב רוח ומוריד לי את החשק להשקיע במקום עבודתי וגורם לי להיות עצבנית מאד כלפי הסובבים אותי. מצד שני יש לי משכורת מאד טובה בתור חיילת משוחררת- אם אעזוב זה להתחיל מקום חדש, להתפשר על משכורת פחות טובה, המצב איום בשוק יש לי "רק" נסיון של חצי שנה, למרות שבצבא היה לי תפקיד כמו של מנהלת משרד עם תעודות הצטיינות והכל. מה אתם מציעים לעשות? אשמח לשמוע את דעתכם.

nogaash

New member
אל תתפטרי

עדכני את המעביד כי האיחור בתשלום השכר היא עבירה על חוק הגנת השכר וכי בכל פעם שיאחר בתשלום השכר הוא יצטרך לשלם לך את השכר בתוספת ריבית והצמדה. שלא נדבר על זה שאם תוודחי עליו למשרד התמ"ס הוא עלול להיקנס בהמון כסף. תנסי, לפני שאת מתפטרת סתם כך, אולי שהוא יבין שאת מודעת לחוקי דיני עבודה, הוא יתחיל לשלם את השכר בזמן.

nogaash

New member
אין לה יותר מדיי מה לעשות...

חות מלדווח עליו למשרד התמ"ס.. היא יכולה לתבוע בבית דין לעבודה, אולי היא תקבל פיצויי על הלנת שכר באופן קבוע.. להתפטר היא גם יכולה אבל היא לא עובדת שם מספיק זמן בשביל פיצויי פיטורים.. ככה שזה או להלחם על הזכות הבסיסית שלה לקבל את שכר עבודתה בזמן (מה שקרוב לוודאי יגרום לפיטוריה) או ללכת ולתת לאחרים לשבור איתו ת'ראש.

כנראה ששכחתי לציין שמדובר ב***עורך דין***

ככה שהעבירות שהוא עושה הוא ודאי יודע...

מתקמבקת

New member
על אחת כמה וכמה

ומאז שאני עם בן זוגי והוא מתמחה במשרד עו"ד אני קולטת כמה עברות עושים עו"ד אחרים בידיעה שהם פוגעים בעובדים שלהם. מה שהוא עושה זה הלנת שכר ואפילו עורכי דין לא פטורים מיישום החוק. אני מניחה ששופט ייראה בחומרה רבה את מעשיו..

תשובה

מתקמבקת ביקשה ממני להצטרף לדיון. עורכי דין הם לא מלאכים מבחינת שמירה על החוק. בדיוק כמו שיש רופאים שמעשנים ואוכלים ג'אנק פוד, יש הרבה מאוד עורכי דין שבמגרש הפרטי שלהם - מצפצפים על החוק. דווקא לעורכי דין יש נטייה לצפצף על החוק כי הם מכירים יותר טוב את הגבול שבין עבירה שבית משפט לא מתייחס אליה ברצינות לבין עבירה שצריך להמנע מלבצעה. לצורך העניין, אם אני, כמתמחה, אתלונן על כך שמחייבים אותי לעבוד שעה-שעתיים נוספות מדי יום ועל השעות האלו לא משלמים לי כל שכר (אפילו לא תשלום של שעה רגילה!), יהיה לי מאוד קשה למצוא עורך דין שיקח את התיק הזה בגלל שמדובר בתיק שפשוט יתקע שנה בבית המשפט ואז יחליקו אותו באיזו פשרה קטנה וחסרת משמעות. אז בגלל שאני מתמחה, סיום ההתמחות בשלום חשוב לי יותר מאשר עמידה על זכויותיי. זה עניין של עלות-תועלת - אני מוכן לוותר על חלק מהשכר שמגיע לי כדי לסיים את ההתמחות ולברוח משם. אם לא טוב לך אצלו ואת מרגישה שזכויותיך מקופחות, פשוט קחי את הרגליים ותעזבי. באמת, עדיין אין לך ניסיון, ולאורך השנים את תלמדי שאין מה לפחד מלעזוב מקום עבודה מסויים. אפילו שהשוק במצב גרוע, מי שרוצה למצוא עבודה, בכל תחום - מוצא. אולי תשבי שבוע-שבועיים בבית עד שבסופו של דבר תתחילי לעבוד במקום אחר, שיהיו בו דברים יותר גרועים מהמקום הקודם ודברים יותר טובים מהמקום הקודם. בהצלחה

Lady Whitehorse

New member
יעצו לך בתגובות הקודמות

להראות לו שאת מודעת לזה שהוא עובר על החוק.

למעלה