האם לוותר על עצמנו תמורת שקט בינינו?

האם לוותר על עצמנו תמורת שקט בינינו?

"בובות"- שיר המשותף לעידן רייכל ולאביב גפן שאני כל כך אוהבת.
כמה משמעות וחומר
למחשבה בשיר אחד.

אני מניחה שכל אחד מאיתנו מוצא שהוא מוותר על עצמו
מדי פעם תמורת שקט- בזוגיות, עם בני המשפחה, חברים ואפילו במצבנו המדיני בו לעתים לא מגיבים על אלימות כדי לא לחמם את הגיזרה.

ספרו על מקרה בו הרגשתם שוויתרתם על עצמכם.
האם היום הייתם נוהגים אחרת או שוויתור במקרה זה היה מוצדק
?

יאלל'ה, בואו נשכב קצת על ספת הפסיכולוג...

mbauman

New member
לפעמים כן ..

זה קורה לי לפעמים ... אלה רגעים שאני פשוט חושבת שאולי לא כדאי להגיד את מה שאני חושבת, שזה סתם יגרור ויכוח מיותר ואין טעם, אפשר פשוט להקשיב לדברים שאחרים אומרים, ולא ישר לשלול את הדעה שלהם. אבל לא עולה לי מקרה ספציפי.

השאלה באיזה נושא מדובר

האם את מוותרת כשהנושא עליו מדובר לא מספיק חשוב בשביל להמשיך ולדון בו או שאת מוותרת כי אין לך כח להיכנס לעימותים למרות שהנושא "בוער
בעצמותייך"?

mbauman

New member
יותר שלא מסיק חשוב לי ...

אני חושבת שאם הנושא יפריע לי כל כך אני אהיה חייבת לא לוותר על עצמי

האמת שזה קורה לי לא מעט..

למרות שאני משתדלת שזה יקרה כמה שפחות..

אני לרוב משתדלת להיות בסדר עם כולם...

אבל יש פעמים שאני נאלצתי לוותר קצת על עצמי כדי לא לריב וכד'.

האם את יוצאת בהרגשה טובה

או שאח"כ את אוכלת את עצמך
על זה שלא אמרת את שעל ליבך?

זה ממש תלוי

יש פעמים שאני יוצאת ממקום מסויים ואומרת לעצמי שלא הייתי צריכה לוותר.. אבל יש פעמים שעדיף ככה.

תלוי במצב.

נערה162

New member
הרבה פעמים..

דווקא כשזה מגיע לנושאים חשובים אני מעדיפה לשתוק ולהניח שאנשים מסכימים איתי מאשר לדבר ולהתאכזב..
אממ דוגמה אממ בשיעור אזרחות דיברנו על סוגי משפחות שונות שהן לאו דווקא אמא ואבא ובסוף הצטערתי שדיברתי בכלל כי התגובות סתם תסכלו אותי והשאירו אותי בהרגשה מגעילה..

אל תצטערי על זה שדיברת ולא משנה מהי הייתה

דעתך בנושא.
יכול להיות שהיו הרבה אחרים שחשבו בדיוק כמוך או להיפך ולא פצו את הפה
, אז את כבר בשלב אחד מעליהם.

מה הייתה הדעה הרווחת בכיתה

נערה162

New member
לא יפה

לגרור אותי שוב לדיון הזה כשהרגע אמרתי שזה יוצא רע

אבל אם כבר שאלת.. האמירה המרכזית שעלתה היא שהומואים או לסביות שמביאים ילדים לעולם הם אגואיסטים.. ולצערי אני לא יכולה לקבל את הדעה הזו, יש לי עם זה לא מעט בעיות.

קודם כל, הבהלת אותי עם הכותרת

חשבתי שעשיתי משהו לא בסדר

אם את בטוחה בדעותייך, אין שום סיבה לא לחזור ולומר אותן שוב ושוב (כמובן עם תרבות דיבור
).
תמיד יהיו דעות שונות מסביבנו ויש גם אנשים שאומרים שלהביא ילדים לעולם (ולא משנה לאיזה סוג של הורות) זה אגואיסטי, אז אומרים... זכותם.
דעתי האישית היא שזו זכותו של כל אדם בין אם הוא סטרייט או גיי להביא ילדים לעולם.
אין ספק שזוהי התמודדות לא פשוטה בחברה שלנו מכיוון שזה אינו דבר שכיח אבל הכל תלוי בהורים- בבטחון שלהם בדרכם ובמה שהם משדרים לילד.

נערה162

New member
בדיוק

ואפילו אגיד יותר מזה, אני מעדיפה שני הורים בעלי אותו מין שאוהבים ומתפקדים מאשר אבא ואמא שלא מתפקדים (ולצערי לא חסרים כאלו)

למעלה