האם לחסן במומת ? לא לפי המפריז

לפי המפריז לא לחסן בכלל, אפשר לחסוך את הקריאה

ולהקדיש את הזמן לדברים פרודוקטיביים יותר. היא הרי מתנגדת חיסונים מוצהרת ותומכת נלהבת בהומאופתיה. מי שרוצה להקשיב לה, לבריאות. אני בכל זאת מעדיף להישאר עם גישת הרפואה המערבית המודרנית שהיא נטשה.

snoopytush

New member
אני מאמינה לה כי היא למדה את התחום לעומת

זאת בתקופה האחרונה נתקלתי בהרבה שקרים מצד
ממסד הרפואה בנושא החיסון ככה ש...
מבחינתי גם הצד שלכם כרגע לא הכי אמין....
גמזו עם האפס סיכון שלו די הצליח להרוס את האמינות
על כל התופעות לוואי ששמעתי מאימהות כמו הקאות אובדן
תאבון הפרשות פריחות וכדומה.

כשאת אומרת "היא למדה את התחום" למה הכוונה?

באיזה "תחום" בדיוק מדובר ומה כללה ה"למידה"?

כשאת אומרת הצד "שלכם" למה הכוונה?
רופאים? (את כן מאמינה להמפריז. למה דווקא לה?)
מדע?
אנשים שמוכנים לקבל מידע ממומחים בלי לחשוב שכולם רוקמים קנוניה אחת גדולה?

אם חיסון ניתן בישראל בשיגרה (מומת+מוחלש) לכל הילדים במשך 15 שנה בלי אף תחלואה או בעיה מהותית כתוצאה ממנו (לא הקאות או פריחה חולפת לא מוגדרים כ"סיכון") וכך גם בארה"ב, איך את היית מכמתת את הסיכון?

זה נכון שהקאות עלולות לפגוע בתרופות מהפה

(תלוי מה טווח הזמנים) אבל זה לא "סיכון"... כלומר זה בהחלט לא נעים, ממש ממש לא כיף, אבל זה לא מסכן חיים ומקסימום לא נותנים את החיסון או שהוא לא ייקלט.

פולספגן

New member
יצאת קירח מכאן ומכאן -

גם חטפת את תופעות הלוואי וגם לא חוסנת ובנוסף (בונוס
) אתה גם באי וודאות אם חוסנת או לא ולכן לא תוכל לקבל עוד מנת חיסון.

לא יודעים מראש שילד מסויים יקיא...

ברור שאם יודעים מראש שהוא רגיש לרכיב מסויים אז אין טעם.

לא זה לא... מרולטה רוסית מתים

מה הפתרון שלך? לא לחסן אף ילד כי אולי יהיו כמה שיקיאו והחיסון לא יהיה אפקטיבי לגביהם?
כלומר, הכל או כלום?
אני באמת לא מבין מה את רוצה.
אלא אם זה שאף אחד לא יתחסן ונצטרף לרשימה "מחמיאה" של מדינות כמו פקיסטן, אפגניסטן או ניגריה שיש בהן פוליו פראי...אולי זה מה שאת רוצה, אני יודע שאני לא רוצה את זה, וגם הרבה אנשים אחרים לא.

פולספגן

New member
אכן שאף אחד לא יתחסן וזה יעבור מעצמו כפי שמור

סגמון הראה ע"י מחקרים שכך קרה בעבר ואין שום סיבה שלא היה חוזר על עצמו אצלנו, אך לדאבוני, את הסנריו הזה כבר לא נוכל לדעת.

אגב, זו היתה דוגמה לתופעת לוואי שלא מתים ממנה, אך יש גם כאלו שמתים ממנה, שמשותקים ממנה ועוד דברים שאני לא מאחלת שיקרו לילדיי ישראל.

רק שזה לא עבר מעצמו ובמשך חודשים הפוליו התפשט

והבדיקות הראו את זה...
ועם כל הכבוד למור, אם יהיו בארץ חולי פוליו אף אחד לא יבוא אליו בטענות כי הוא לא נושא כמובן בשום משרה ציבורית וגם אין לו אחריות של ייעוץ רפואי למידע שהוא מפיץ. אז הוא יכול להראות מה שהוא רוצה, משרד הבריאות הראה דברים אחרים ואת כבר יודעת אילו נתונים אני מחשיב יותר.

פולספגן

New member
גם למשרד הבריאות לא יבואו בטענות, כשיש

תופעות לוואי לחיסון, כי אלו "קורבנות החיסון" בדיוק כמו שבעבר היה "קורבנות השלום"
מוכר לך?
הרי אף אחד כבר לא יידע מה היה קורה אילולא היו עושים את השטות הזו.

סליחה? מי לא יבוא בטענות למשרד הבריאות?

מדינת ישראל פיצתה נפגעי פוליו משנות ה-50 וה-60 (לפי חוק)
מדינת ישראל מפצה נפגעי פעולות איבה (לפי חוק).
יש גם חוק לגבי פיצויים לנפגעי חיסונים.

ונכון, אף אחד כבר לא יכול לדעת מה היה קורה אילו. אבל יש אנשים שעוסקים בבריאות הציבור וזאת המומחיות שלהם וזאת האחריות שלהם והם צריכים לשקול את כל המידע ואת מכלול השיקולים ולקבל החלטה. וברור שכל החלטה שהם יקבלו תמיד יהיו אנשים שיתקפו אותם, ולמרבה הצער זה תחום כפוי טובה.

אם אין חולה פוליו, אז הם סתם הלחיצו את כולם...
אם חס וחלילה היה חולה פוליו, אז אוי ואבוי, איך נרדמו בשמירה, איך הזניחו את בריאות הציבור...

ויש לי תחושה שיש כאן אנשים שכנראה ממש היו רוצים שיהיה מישהו חולה בפוליו לפני שמתחילים מבציע חיסונים, או שרק מחכים שיהיה מישהו שייפגע כדי שהם יוכלו לצהול "אמרנו לכם".

ואני? אני לא מקנא בהם. כי זה לא פשוט לקבל החלטות בתנאים של אי ודאות וזה לא קל לפעול עם כזאת תעמולת נגד כשברור שמה שהם לא יעשו יהיה מי שיתקוף אותם ויבקר ונורא קל לעשות את זה מהצד, כשלא צריך להיות אלה שנושאים באחריות...

ואני חושב שאת טועה. באים בטענות למשרד הבריאות ויבואו, ויבואו על כל צרה שלא תקרה בין אם הם יבחרו כך או אחרת. אז נשאר להם רק לבחור בדרך שלמיטב השיקולים שלהם היא הטובה ביותר מבחינת עלות/תועלת, ומה לעשות, הם לא בהכרח פועלים לפי שיקול דעתך... אז את חושבת שזאת "שטות" וזכותך, אני לא.

פולספגן

New member
ועכשיו ניקח את מה שכתבת ונשנה במקצת -

אם אין חולה פוליו, אז זה בזכות החיסונים...
אם חס וחלילה יהיה חולה פוליו, אז יכל להיות יותר גרוע אילולא החיסונים...

אז, הם הצליחו, כי כבר לא ניתן יהיה להאשים אותם למרות כל קורבנות החיסונים שצצים

למעלה