סליחה? מי לא יבוא בטענות למשרד הבריאות?
מדינת ישראל פיצתה נפגעי פוליו משנות ה-50 וה-60 (לפי חוק)
מדינת ישראל מפצה נפגעי פעולות איבה (לפי חוק).
יש גם חוק לגבי פיצויים לנפגעי חיסונים.
ונכון, אף אחד כבר לא יכול לדעת מה היה קורה אילו. אבל יש אנשים שעוסקים בבריאות הציבור וזאת המומחיות שלהם וזאת האחריות שלהם והם צריכים לשקול את כל המידע ואת מכלול השיקולים ולקבל החלטה. וברור שכל החלטה שהם יקבלו תמיד יהיו אנשים שיתקפו אותם, ולמרבה הצער זה תחום כפוי טובה.
אם אין חולה פוליו, אז הם סתם הלחיצו את כולם...
אם חס וחלילה היה חולה פוליו, אז אוי ואבוי, איך נרדמו בשמירה, איך הזניחו את בריאות הציבור...
ויש לי תחושה שיש כאן אנשים שכנראה ממש היו רוצים שיהיה מישהו חולה בפוליו לפני שמתחילים מבציע חיסונים, או שרק מחכים שיהיה מישהו שייפגע כדי שהם יוכלו לצהול "אמרנו לכם".
ואני? אני לא מקנא בהם. כי זה לא פשוט לקבל החלטות בתנאים של אי ודאות וזה לא קל לפעול עם כזאת תעמולת נגד כשברור שמה שהם לא יעשו יהיה מי שיתקוף אותם ויבקר ונורא קל לעשות את זה מהצד, כשלא צריך להיות אלה שנושאים באחריות...
ואני חושב שאת טועה. באים בטענות למשרד הבריאות ויבואו, ויבואו על כל צרה שלא תקרה בין אם הם יבחרו כך או אחרת. אז נשאר להם רק לבחור בדרך שלמיטב השיקולים שלהם היא הטובה ביותר מבחינת עלות/תועלת, ומה לעשות, הם לא בהכרח פועלים לפי שיקול דעתך... אז את חושבת שזאת "שטות" וזכותך, אני לא.