האם לחתולה שלנו יש הפרעות אכילה?

moudi_z

New member
שלום לחברי הפורום,
יש לנו חתולה בת שנה ו-4 חודשים שכבר כמה חודשים היא לא עולה במשקל (בערך 3 ק"ג)... שמתי לב שהיא בקושי נוגעת בקערת האוכל (היבש) במהלך היום! היה לה "מונג'" עד גיל שנה, חשבתי שאם אחליף למשהו אחר זה ישתפר, ניסיתי עוד סוג אחד של אוכל לבוגרים (כי היא כבר מעל שנה) אבל זה לא עזר, לאחר ההתייעצות עם החנות שמכרה לי הסכימו להחליף לי את שק האוכל בשק אחר יותר איכותי של "בראוורי" אבל עדיין היא בקושי נוגעת בקערת האוכל אלא אם כן אני לוקח אותה ומעמיד אותה מול הקערה והיא ממש רעבה היא מתחילה לנגוס בה... חשבתי שהבעיה עם סוג הקערה ניורסטה,שהיא גם בגובה נמוך ואולי תנוחה לא נוחה, החלפתי למעמד אחר של פלסטיק יותר גבוה ועם שיפוע שאמור להיות יותר נוח, וזה לא עוזר.
יכול להיות שהטעות שלנו היא שנתנו לה המון חטיפים בהיותה יותר צעירה (שקיות בצורת אצבע שמכילות מזון נוזלי של חברת פרמיו בעיקר בטעם עוף), לכן התחלנו לצמצם את השימוש בחטיפים, ולפעמים לטפטף מהמזון הנוזלי הזה על האוכל היבש בכדי לעודד אותה לאכול, פעם אחת אפילו (בהמלצת חבר) שמתי קצת טונה מעל (טעמה ממש טעימה אחת מהטונה והיה לה שלשולים במשך כמה ימים אח"כ!! בכלל שמתי לב שכל מה שמכיל דג -גם חטיפים- גורם לה להקיא או לשלשל).
במקרה ראיתי סרטון ברשת של מישהי שעובדת על החתול שלה, שמה לו בקערה מזון יבש וקצת מים מעל כך שזה הופך להיות כמו מרק, ניסיתי וזה עובד! שם לה איזה 30 גרם בכל פעם מהאוכל של בראוורי עם טיפה מים והיא מחסלת אותו, פעמיים ביום.

מוזר לא?!!! האם זה החשב להפרעת אכילה? איך מטפלים?

מבחינת משקל, המשקל שלה טבעי או שהיא בתת משקל?
לפי הסימון על שק האוכל חתולים עם משקל בין 2- 4 קילו צריכים לצרוך 79 גרם של אוכל ביום (בהתחלה חשבתי שבגילה היא צריכה מעל 100 ג)

אשמח לעצות, ולגלות סובלנות במידה ועשינו טעויות בדרך, זוהי חיית המחמד הראשונה שלנו.

דגלמנגל

Well-known member
שלום לחברי הפורום,
יש לנו חתולה בת שנה ו-4 חודשים שכבר כמה חודשים היא לא עולה במשקל (בערך 3 ק"ג)... שמתי לב שהיא בקושי נוגעת בקערת האוכל (היבש) במהלך היום! היה לה "מונג'" עד גיל שנה, חשבתי שאם אחליף למשהו אחר זה ישתפר, ניסיתי עוד סוג אחד של אוכל לבוגרים (כי היא כבר מעל שנה) אבל זה לא עזר, לאחר ההתייעצות עם החנות שמכרה לי הסכימו להחליף לי את שק האוכל בשק אחר יותר איכותי של "בראוורי" אבל עדיין היא בקושי נוגעת בקערת האוכל אלא אם כן אני לוקח אותה ומעמיד אותה מול הקערה והיא ממש רעבה היא מתחילה לנגוס בה... חשבתי שהבעיה עם סוג הקערה ניורסטה,שהיא גם בגובה נמוך ואולי תנוחה לא נוחה, החלפתי למעמד אחר של פלסטיק יותר גבוה ועם שיפוע שאמור להיות יותר נוח, וזה לא עוזר.
יכול להיות שהטעות שלנו היא שנתנו לה המון חטיפים בהיותה יותר צעירה (שקיות בצורת אצבע שמכילות מזון נוזלי של חברת פרמיו בעיקר בטעם עוף), לכן התחלנו לצמצם את השימוש בחטיפים, ולפעמים לטפטף מהמזון הנוזלי הזה על האוכל היבש בכדי לעודד אותה לאכול, פעם אחת אפילו (בהמלצת חבר) שמתי קצת טונה מעל (טעמה ממש טעימה אחת מהטונה והיה לה שלשולים במשך כמה ימים אח"כ!! בכלל שמתי לב שכל מה שמכיל דג -גם חטיפים- גורם לה להקיא או לשלשל).
במקרה ראיתי סרטון ברשת של מישהי שעובדת על החתול שלה, שמה לו בקערה מזון יבש וקצת מים מעל כך שזה הופך להיות כמו מרק, ניסיתי וזה עובד! שם לה איזה 30 גרם בכל פעם מהאוכל של בראוורי עם טיפה מים והיא מחסלת אותו, פעמיים ביום.

לפי הסימון על שק האוכל חתולים עם משקל בין 2- 4 קילו צריכים לצרוך 79 גרם של אוכל ביום (בהתחלה חשבתי שבגילה היא צריכה מעל 100 ג)

אשמח לעצות, ולגלות סובלנות במידה ועשינו טעויות בדרך, זוהי חיית המחמד הראשונה שלנו.
היא לא אוכלת, מקיאה ומשלשלת מטונה... הפתרון הוא - ו ט ר י נ ר - לא מנהל חנות מזון ובטח שלא ניסיונות על פני ימים למצוא מה גורם לה לאיזו תופעה חולנית.
בגדול, אם היא אוכלת את דיסת המזון ולא את היבש, אז יש לה, מן הסתם, בעיה בשיניים או בחניכיים. אבל את תתפסו אותי במילה, אני לא וטרינר.
העצה הטובה ביותר שאני יכול לתת לכם, היא לחשוב עליה כעל ילד.

moudi_z

New member
היא לא אוכלת, מקיאה ומשלשלת מטונה... הפתרון הוא - ו ט ר י נ ר - לא מנהל חנות מזון ובטח שלא ניסיונות על פני ימים למצוא מה גורם לה לאיזו תופעה חולנית.
בגדול, אם היא אוכלת את דיסת המזון ולא את היבש, אז יש לה, מן הסתם, בעיה בשיניים או בחניכיים. אבל את תתפסו אותי במילה, אני לא וטרינר.
העצה הטובה ביותר שאני יכול לתת לכם, היא לחשוב עליה כעל ילד.
תודה על המענה
ברור שלקחנו אותה לוטרינר בזמנו (וכל הזמן היא במעקב), ההסבר שקיבלנו לגבי הקאות ושלשולים שיש לה רגישות לדגים, לא הצביעו על משהו יוצא דופן.
בכל אופן, לקחתי אותה היום עוד פעם, בדקו את הפה והלשון והכל תקין, היא שקלה 3.200 ואמרו שזה גם בגדר הנורמה וחתול ממוצע שוקל 3.5 קילו.
לגבי זה שהיא לא מתקרבת לאוכל היבש, ההסבר היחידי שניתן שהיא התרגלה כנראה לאוכל הרטוב, והפתרון היחידי זה לדלל בהדרגתיות ולערבב אוכל רטוב עם יבש (לא חידשו לי)

הנסיונות שלי באו לאחר שלא היו סיממנים לבעיה כלשהי ולא נותר לי אלא לנסות כל מיני דברים, אולי זה ישפר משהו.

דגלמנגל

Well-known member
תודה על המענה
ברור שלקחנו אותה לוטרינר בזמנו (וכל הזמן היא במעקב), ההסבר שקיבלנו לגבי הקאות ושלשולים שיש לה רגישות לדגים, לא הצביעו על משהו יוצא דופן.
בכל אופן, לקחתי אותה היום עוד פעם, בדקו את הפה והלשון והכל תקין, היא שקלה 3.200 ואמרו שזה גם בגדר הנורמה וחתול ממוצע שוקל 3.5 קילו.
לגבי זה שהיא לא מתקרבת לאוכל היבש, ההסבר היחידי שניתן שהיא התרגלה כנראה לאוכל הרטוב, והפתרון היחידי זה לדלל בהדרגתיות ולערבב אוכל רטוב עם יבש (לא חידשו לי)

הנסיונות שלי באו לאחר שלא היו סיממנים לבעיה כלשהי ולא נותר לי אלא לנסות כל מיני דברים, אולי זה ישפר משהו.
בכל זאת היא אוכלת את אותו המזון כשהוא רטוב ולא כשהוא יבש, כלומר אין לה בעיה עם הטעם של אותו מזון. זה לא המזון הרטוב, המסוים, שאליו התרגלה.
אני הייתי מחליף וטרינר. אפילו חד פעמי. לשמוע חוות דעת נוספת. גם רופאים של בני אדם - לא לכולם אותו ידע ולא כולם בעלי אותו ניסיון.

Yukita

Active member
מנהל
תודה על המענה

אכן נהגתם באחריות ולקחתם לבדיקה. איבחוני רגישות / אלרגיה הם תמיד קצת בעייתיים כי בעצם אין ממש בדיקה לאישור העניין אלא בעיקר האיבחון מתבסס על שלילת דברים אחרים. שלא תטעו, רגישויות אכן קיימות ואם החתולה יכולה לאכול מזון ללא דגים בשלום - האיבחון כנראה נכון. אחת האפשרויות במקרה זה היא ללכת לתקופת מה על אוכל רפואי (כלומר כזה שאין בו גורמים אלרגניים, במקרה שלכם האוכל המכוון לבעלי קיבה רגישה) ולראות אם התופעות נעלמות. אם כן, אז באמת מדובר במשהו הנובע מהמזון שאכלה. האם הוטרינר הציע לכם לנסות אוכל רפואי i/d (שזה אומר intestinal, לבעלי רגישויות עיכול, ולא שם של חברה)?

אפשרות אחרת היא שהמזון קשור אבל הבעיה לא אובחנה. האם עשו לה בדיקת דם?

בבעלי חיים איבחון הוא לא דבר פשוט כי אי אפשר לשאול שאלות ושהם יענו איפה כואב, מה ומתי. מה שכן, ממש לא כדאי להניח שיש פה מה שמכונה "הפרעת אכילה" במובן שבדרך כלל מייחסים לזה אצל בני אדם (כלומר פסיכולוגי/פסיכיאטרי, על בסיס נפשי). זה לא שאין בעיות פסיכולוגיות או פסיכיאטריות בבעלי חיים, אבל ב99.9% מהמקרים זה לא המקרה.

3 ק"ג משקל - לא מספיק להסתכל על המספר, צריך להסתכל על הגודל של החתולה. לי יש חתול ששוקל רקמ3 ק"ג או כמה גרמים יותר, אבל הוא גם קטן יותר, נמוך יותר, מהאחרים בבית. המפתח אינו מספר הקילוגרמים אלא המראה הכללי. החתול הזעיר שלי אינו שמן אבל לא נראה כחוש או מורעב, העצמות שלו לא בולטות, הוא נראה טוב למדי, רק קטן. האם החתולה שלכם נראית כחושה מאוד? יש לה שכבת שומן בריאה, עור גמיש ובריא, על הגוף?

אלישבע777

Well-known member
שלום לחברי הפורום,

יתכן שהחתולה סובלת מהאכילה ולכן היא אוכלת כשאין לה ברירה. החתול הקודם שלי בגיל מוקדם החל להראות לפתע, תופעות מוזרות -כל סוג של בשר טרי או מבושל כולל מזון בשרי לחתולים או טונה במים, או נקניק ( שהוא מאוד אהב) - תוך שניות הוא היה מקיא. הוא היה נוהג להקיא, אם אכל מהר מדי וגם זולל עלים מהעציצים כדי להקיא בכוונה. אבל מזון יבש, הוא אכל לאט והקיא רק לפעמים. הווטרינר לא התייחס ברצינות לעניין הזה ולכן גם אני לא. היום אני מבינה שהוא היה חולה שנים בדלקת הקיבה. מאחר שהיה חתול בית ערני ופעלתן ומשקלו היה בסדר גמור, אפילו מעט גבוה מהרצוי, לא ייחסתי חשיבות להקאות. אז לא ידעתי שיש כזאת מחלה וחבל, כי יכול להיות שהוא די סבל וכמו רוב החתולים - לא התלונן . בסוף מת ממחלה אחרת בגיל 13. כדאי לקרוא ברשת על דלקת הקיבה בחתולים.

Yukita

Active member
מנהל
אגב בקשר לטונה - אם הטונה היתה טןנה בשמן, יתכן שזו סיבת השלשולים (כמובן יכול להיות גם רגישות לדגים). אין לתת טונה בשמן. אם בכלל - רק במים.

למעלה