האם לחתום או לא ?

מצב
הנושא נעול.

Goattee

New member
האם לחתום או לא ?

האם לחתום או לא ?
1. בהסכם העבודה שאני עומד לחתום עליו, אני מתחייב לשנת עבודה שלמה, ואם אפסיק עבודתי לפני תום המועד, אשלם (ע"פ החוזה) קנס בגובה 400 ש"ח עבור כל חודש שנותר לסיום תקופת העסקתי. האם תנייה כזו הינה חוקית ? 2. האם מותר לקנוס אותי עבור איחור לעבודה ? 3. קורס ההכנה אורך כשבוע, ועבורו אקבל שכר מינימום שישולם : יום בחודש במשך 7 חודשים. האם זה חוקי ? האם מותר למעסיק לשלם לי שכר מינימום, גם כאשר ההכשרה אורכת כ-10 שעות בכל יום ? האם אני זכאי לתשלום נסיעות עבור ימי הקורס ? תודה מראש

לפי הבנתי:

האם לחתום או לא ?
1. בהסכם העבודה שאני עומד לחתום עליו, אני מתחייב לשנת עבודה שלמה, ואם אפסיק עבודתי לפני תום המועד, אשלם (ע"פ החוזה) קנס בגובה 400 ש"ח עבור כל חודש שנותר לסיום תקופת העסקתי. האם תנייה כזו הינה חוקית ? 2. האם מותר לקנוס אותי עבור איחור לעבודה ? 3. קורס ההכנה אורך כשבוע, ועבורו אקבל שכר מינימום שישולם : יום בחודש במשך 7 חודשים. האם זה חוקי ? האם מותר למעסיק לשלם לי שכר מינימום, גם כאשר ההכשרה אורכת כ-10 שעות בכל יום ? האם אני זכאי לתשלום נסיעות עבור ימי הקורס ? תודה מראש
לפי הבנתי:
1) אני מבין שתעבור קורס כתנאי לקבלתך לעבודה. המעביד זכאי אם כן לגבות תשלום אם תעזוב לפני שיחזיר לעצמו את השקעתו בך, אבל גובה התשלום הנקוב בחוזה ואורך התקופה אינם סבירים, ולכן החוזה לא יעמוד בבית משפט. 2) לא. מותר לנכות משכרך את הזמן שלא עבדת, אם האיחור עלה על 6 דקות מותר למעביד לסרב לספק לך עבודה באותו יום, וכמובן שמותר לו לפטר אותך. 3) לא חוקי. על המעביד לשלם לך את שכרך בזמן, לא לפרוס אותו על 7 חודשים. שכר מינימום במקרה זה צריך להיות 8 שעות רגילות+ 2 שעות נוספות (125%) ליום. אתה זכאי לתשלום נסיעות.

מצב
הנושא נעול.
למעלה