האם לטפל בילדים?

צימעס

New member
האם לטפל בילדים?

(שלום, ביקור ראשון בפורום
) הילדה - בת חמש וחצי - מגרדת בכל הגוף, בעיקר כשמזיעה אבל נדמה לי שלא רק. (באופן כללי היא ילדה שמזיעה הרבה). לפעמים היא נכנסת למין מצב שהאי מגרדת בכל הגוף. זה מין גירוד שטחי כזה (לא נשארים סימנים מהגירוד), ולא רואים כלום בעור. הילד - באותו גיל - התפרצויות של כעס, בעיקר כלפינו. לפעמים הוא מתחיל מלעשות "דווקא" לאחת האחיות, וכשאנחנו מתערבים מפנה הכל אלינו - מכות, צעקות, נסיון לקבוע מה ואיך עושים. יש פעמים שהוא מאבד את הסבלנות כשמבקבש משהו, ולוקח זמן עד שמתפנים (למשל - מחליטים לצאת אתו לרכב על אופניים, אבל בתכלס לוקח חצי שעה עד שיוצאים מהבית). יש גם פעוטה ש"רק קצת מצוננת" ו"נדבקת אלי" קצת יותר מהרגיל. אני עייפה, ישנה צהריים כל מעט כל יום (פחות תשומת לב לילדים), ופחות טולרנטית. (ברשותכם, אמנע מלפרט עוד משלל תחושותי האישיות) חשבתי לטפל בילדה (גירודים) באומיאופתיה. עברו כמה ימים, קלטתי שגם לילד (כעס) אפשר לעזור מבחוץ. אבל כשהבנתי שסביר שהכל מתחיל ממני, אני תוהה האם "להציק" לילדים עם טיפולים כאלה ואחרים, או להתחיל מלאזן את עצמי, מה שבוודאי ישפיע על כל המשפחה.

הכי טוב לטפל בכולם.

אבל אם יש סדרי עדיפויות אז להתחיל עם מי שהכי סובל. לא בטוח שהכל מתחיל ממך-בהחלט ייתכן מצב שאת עצבנית בגלל הילדים. בקיצור-הומאופתיה מאד מומלצת לכל בני המשפחה. כל טוב עירית

צימעס

New member
מישהו אמר לי פעם

שלא מטפלים (בהומיאופתיה) בו"ז בבני משפחה, אלא רק אחד אחד, כי ממילא יש השפעה כללית. מה דעתך?

לדעתי- מומלץ לטפל בכולם.

נכון שיש השפעה כללית, כי כשאחד מרגיש טוב יותר כולם מרויחים. אבל האפקט מאחד לשני הוא לא אפקט מרפא, אלא מרגיע. עירית

שלום צימעס

ברוכה הבאה אלינו. עניין הטיפולים תלוי גם בתקציב המשפחתי, באידיאל אם כולכם תלכו לטיפול זו האופציה הכי טובה. אבל במידע וזה לא מתאפשר אפשר לעשות כמה פעולות: לחברת "עשבי קדם" יש שמן "הירדן" הוא מאד טוב להרגע, מוריד טונוב כללי של שרירים, מעודד את פעילות מערכת העצבים הפארא-סימפתטית מרדים. למרוח לפני השנה יעזור לך המון. הילדה, לא כתבת אם הייתם אצל רופא עור ומה הבחנתו בנושא, מאד חשוב. בעיקרון בעיות עור נובעות מכמה גורימים, אלרגיות למזון, רגשי ועוד. טיפול הומיאופטי יכול לעשות פלעים בנושא, האם העור שלה יבש, אצלי בני הקטן סובל מעור יבש וטיפלתי בו עם שמן חוחובה, ולא מזמן עברתי לחב' עשבי קדם ויש להם שמן ומישחה שממש עזרה לבעית היובש שלו. קוראים לשמן "דם המכבים ולמשחה : "משחת השדה". בן כמה הבן?

צימעס

New member
שני הילדים בני 5 וחצי.

העור של הילדה לא נראה יבש, לא מגורה, לא פורח. כלום.

תנסי למרוח עליה חוחבה אחרי

מקלחת, החליפי סבון אולי הסבון מציק לה, או שהבגדים או שהחום והזיעה.

היי צימעס ../images/Emo140.gif

אותי מעניינת התובנה שקבלת ש"הכל מתחיל ממני", מי אמר לך את זה? האם אדם מקצועי?. לדעתי את נמצאת בתוך לולאת כאוס שלילית, הילדים לא ממש נותנים לך מנוח (בעיות בריאות, התפרצויות כעס, ובכלל טיפול שוטף ב-3 ילדים קטנים זה לא ממש פיקניק), את לא ישנה מספיק והגוף מגיב בעיפות ופתיל קצר, דבר שגורם אולי להקצנת התגובות של ילדייך, וכך המעגל נבנה. יתכן וטיפול בילדים יגרום לך יותר מנוחה ריגשית ואולי גם פיזית ובדרך זו המצב יתיצב יותר - חשבי גם על זה כאופציה.
ויקטוריה

צימעס

New member
נקודה מענינת.

אחשוב על זה. קודם כל - אני רואה את מצבי, ודי ברור לי שזה לא רק "עייפה מהילדים". בנוסף, ראית העולם שלי היא כזאת (בערך) - אני אמורה להיות די מאוזנת ויציבה ע"מ להכיל את קשייהם של הילדים. אם יש כאוס משפחתי (בפרט מעגל שמזין את עצמו), המקום הנכון לפרק את המעגל הוא ממני. יותר מזה, אני מרגישה שאם אטפל בילדים, ואני אשאר באותו מקום, אין שופ סיבה לילדים לא לחזור שוב לאותו מצב (אין מה שיחזיק אותם במקום המאוזן). אולי כי אני תופסת יחסי הורים-ילדים באופן שההורים משפיעים על הילדים בצורה חזקה יותר ממה שהילדים משפיעים על הוריהם. מה דעתך? (אגב, פרקטית, ייתכן שקל יותר לטפל בילדים, מה שיתן לי מרחב הנשימה הדרוש כדי לטפל בעצמי)

razgalili

New member
נשמע כאילו

לילדה שלך יש בעיות של אלרגיה או פטרת. הפחתת כמות האלרגנים בסביבה שלה ובמזון שלה יכולה לעשות לה הרבה טוב. הילד שלך נשמע כאילו סובל מבעיה אורגנית. יתכן שיש לו טפילים חד תאיים במעיים שגורמים לתופעות כאלה, לחלופין יכול להיות שיש לו בעיה לפרק ולהפטר מדופאמין, מה שיהפוך אותו ליותר תוקפני והיפר. אם גם הפעוטה מצוננת ועיפה, וגם את עיפה כל יום, יכול להיות שיש לכם בעיה סביבתית בבית שמפריעה לכולם? האם יש לכם הרבה עובש בבית? בעיות של לחות בקירות? אולי עשו שיפוץ חדש, צבעו משהו?

למעלה