האם ליברמן יצליח היכן ששינוי נכשלה?

vantan

New member
האם ליברמן יצליח היכן ששינוי נכשלה?

כזכור, מכרה שינוי את האינטרסים של הציבור החילוני תמורת הכיסאות שחיממו את הישבנים של 15 גמדיה בממשלת שרון השנייה ובעיקר את מאות האלפים שאינם יכולים או רוצים להינשא ברבנות. והינה אנחנו שומעים שליברמן עומד להצליח היכן ששינוי נכשלה: http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/703989.html זה לא מיקרה שציבור הבוחרים בעט את שינוי על שני פרצופיה לכל הרוחות.

sharonhaimov

New member
רק לי נראה, או שליברמן הולך לקבל

תגמול בבחירות הקרובות על החוק הזה במידה והוא ישיג אותו.... תזכרו מה שאני אומר לכם- ליברמן הוא היורש של שרון!

מה יש להתלהב מליברמן בנושא שמופיע

במפורש במצע קדימה עצמה? ליברמן יקבל מקדימה את מה שקדימה עצמה הבטיחה. הנה קטע ממצעה החברתי של קדימה: "פתרון בעית מנועי חיתון בישראל יש כ-300,000 אזרחים, רבים מהם עולים, אשר אינם יכולים להינשא בנישואים דתיים על פי המצב הקיים היום ונאלצים לנסוע לארצות חוץ על מנת להינשא בנישואים אזרחיים המוכרים בארץ בדיעבד. הממשלה תחוקק חוק אשר יפתור את בעייתם של זוגות אלו." מעניין יהיה לראות כיצד שר הפנים אלי ישי מיישם את החוק שקדימה וליברמן מדברים עליו. אם הנושא הזה כל כך חשוב לליברמן, מדוע הוא אינו דורש את תיק הפנים לעצמו?

sharonhaimov

New member
ליברמן ביסס חלק מקמפיין הבחירות שלו

על זה... אני לא יודע עד כמה קדימה הייתה מסוגלת להעביר את החוק הזה בלי תמיכה של עוד איזה מפלגה גדולה... והנה ליברמן עזר!

אשרת

New member
יש לך את ש"ס בממשלה.

אלי ישי צריך להוציא את זה לפועל. נראה לך? ומה גם שלא ממש מדובר על פתרון מוחלט. מדובר על 'ברית הזוגיות' אשר משאירה למשל את הקהילה ההומו-לסבית, מחוץ לתמונה. אני הייתי רוצה לראות את הפנים של ישי כאשר הוא מאשר נישואים כאלו.

sharonhaimov

New member
אני הייתי מעדיף לא לראות את אלי ישי

בכלל! אלי ישי יהיה חייב לבצע את החוק, אם זה יעבור בכלל בכנסת כמובן...

אשרת

New member
שמע..

כרגע אף אחד לא ממש שואל אותנו את מי אנחנו רוצים לראות . אבל לדעתי האישית, כמו ש'הברית הזוגיות' של מה שהיה פעם שינוי, לא עברה בגלל קבירת הנושא בוועדה בראשותה של גברת לבני, ואי התעקשותם של שינוי על זה, כך יהיה גם עם זה. ואל תשכח, ששוב ש"ס בממשלה.

מידת ההצלחה של החוק הזה תלויה לא

מעט בזהות שר הפנים שצריך ליישמו, במיוחד בתקופה הראשונה ליישומו (אם יעבור בכנסת). לכן, אם ליברמן באמת מתכוון, הוא היה צריך לדרוש לו את תיק בטחון הפנים אלא את תיק הפנים שהרבה יותר משמעותי בהרבה נושאים שליברמן מעוניין לטפל בהם. במיוחד כאשר ש"ס לוטשת עיניה לתיק הפנים, דרישה כזו מצד ליברמן תהיה עוד הרבה יותר משמעותית. אבל זה בהחלט יכול להיות שילוב מעניין - אלי ישי אחראי על יישום חוק ברית הזוגיות ואילו ליברמן אחראי על משטרת ההגירה שבין השאר תצטרך לטפל בכל אלה שאלי ישי לא יהיה חפץ ביקרם. יהיה מעניין...

sharonhaimov

New member
גם קדימה הצהירה שהיא רוצה לאשר

את החוק הזה, אז נגיד שקדימה תביא 25 מתוך 29 אז ככה: 25 קדימה 11 ישראל ביתנו 5 מר"צ 19 העבודה יש כבר 60 קולות! ויש עוד כמה מפלגות כמו הגימלאים, חלק מהליכוד אפילו, שיצביעו בעד! אז רוב יש!

כן, אבל שוב...גם אם החוק יעבור

שר הפנים יהיה אחראי על יישומו, כי מה לעשות, משרד הפנים הוא האחראי על רישום נישואין וגירושין במדינת ישראל. אם יהיה צורך לקבוע תקנות לחוק - זה יהיה באחריות שר הפנים. שר הפנים יכול בקלות למסמס את החוק ולעוות את כוונתו. אם ליברמן רציני - שידרוש לעצמו את תיק הפנים.

sharonhaimov

New member
הוא יכול לקחת את תיק הפנים

הוא בכל מקרה לא יקח את תיק ביטחון הפנים בגלל תיקים במשטרה. וזה ליברמן, הוא מבטיח, הוא מקיים, זה מה שטוב בו... מצד שני זה גם מה שמפחיד בו...

טלמ

New member
באמת שידרוש את תיק הפנים

אבל השאלה שלי היא כזאת: מה יהיה לאבי דיכטר ושאול מופז בממשלה?

bhnadav

New member
מדובר דווקא בתיק נחשק מאוד

בקרב השותפות הקואליציוניות - העבודה, ש"ס, סגן שר מיהדות התורה בלי שר ממונה והגמלאים.

mean girl 16

New member
טוב

שיהיה שר התחבורה עם כך, או שר הבינוי והשיכון. אם לא מוצאים מה, הוא תמיד יכול להיות סגן שר החקלאות.

mean girl 16

New member
חחחח אהבתי

אבל נראה שזאביק בכל מקרה לא נשאר שר החקלאות. בעצם, לך תדע.

למעלה