האם ליברמן יצליח היכן ששינוי נכשלה?

אשרת

New member
חלק מהליכוד? ../images/Emo6.gif

באיזה עולם אתה חי. חלק מהליכוד זה ש"ס ב'.

mean girl 16

New member
אשרת

פרט להערה שלי על מיקי איתן(פה למטה), לפי מה שאני יודעת- גדעון סער וגלעד ארדן בעד מציאת פתרון לפסולי החיתון. למה ש"ס ב'?

אשרת

New member
מה זה פסולי חיתון?

זה כולל גם את הקהילה ההומולסבית? ספקני.

אשרת

New member
למה לא כרגע?

למה להשאיר אותם בחוץ? כל מטרתם של נישואין אזרחים, ציפי זה שכולללללללללללללםםםם יוכלו להתנחתן. נגיד ואני הייתי רוצה להתחתן בחתונה אזרחית, על פי החוק הזה, לא הייתי יכולה, כי לא אני ולא בעלי נחשבים לפסולי חיתון. אז שוב - מה טוב בחוק הזה? אגב, גם מה שרוני בריזון בזמנו ניסה להעביר לא יעיל באותה מידה.

mean girl 16

New member
לאו דווקא

בארה"ב אפשר להנשא בנישואין אזרחיים, לא? אבל בכל זאת, אין נישואין חד מיניים. בכל אופן דובר על העניין הספציפי הזה ושרון כתב שאם יהיו אחד או יותר ליכודניקים שיצביעו בעד, זה יעבור. אז ציינתי שיש כמה שאני יודעת שהם בעד.

אשרת

New member
תגובה.

בכמה ערים בארה"ב כן יש נישואין חד מיניים : ) אבל הבעיה היא גם מעבר לחד מיינים, בובע. אני , שאיני נמצאת ברשימת פסולי החיתון, לא רשאית להתחתן במדינה שלי (!!) בסוג הנישואין שאני רוצה, אלא מחוייבת בחתונה אורתודוכסית. אני ספקנית לגבי כסיכויים של דבר כזה לעבור.

mean girl 16

New member
יש לציין

שמיכאל איתן היה יו"ר ועדת חוקה בקדנציה האחרונה ולקח זאת מאוד ברצינות, כך שאחד בעד 100% יש לך

טשאפק

New member
ברית הזוגיות, עד כמה שהבנתי

תעמוד לפני כל זוג, גם אם אינו פסול חיתון, ואילו "פתרון בעיית פסולי החיתון" משמע שרק מי שלא יכול להינשא ברבנות יוכל להיכנס בברית הזוגיות כדת פורז ושולמית אלוני.

ליברמן מתכוון לפסולי החיתון ולא

לכולם. בכתבה עצמה (ש vantan הביא) כתוב: "ישראל ביתנו טוענת שהושגה התקדמות בסוגיית "ברית הזוגיות", ההסדר שיאפשר הכרה רשמית בזוגות שאינם יכולים להינשא בנישואים דתיים." ההסדר שיאפשר הכרה רשמית בזוגות שאינם יכולים להינשא בנישואים דתיים. מדובר בדיוק בפסולי החיתון, ואין כל הבדל בין כוונת ליברמן לכוונת מצעה של קדימה. בכל מקרה ש"ס ויהדות התורה כבר שמות רגליים לעניין ודורשות כי העניין ייפתר רק במסגרת ההלכה, כלומר, מעשית לא ייפתר.

הנה:

לדברי גורם בצוות המשא ומתן של קדימה, "בנושא מנועי החיתון ניתן למצוא פתרון לאותם עולים שהגיעו לארץ כיהודים אך הם לא נתפסים כיהודים על פי ההלכה ולכן הם אינם יכולים להתחתן בארץ כיהודים. אנחנו לא מגדירים על פתרון מדובר, אבל בכל מקרה מדובר בפיתרון מהיר שלא יפגע בהלכה. גם יהדות התורה וגם ש"ס מבינים שיש למצוא פתרון והם הביעו נכונות להיכנס לדיון בסוגיה. שתי המפלגות מבינות שצריך להתקדם בעניין הזה וצריך לדון במציאת פתרון. זה דבר חשוב ביותר לקדימה. אני לא רוצה להגדיר זאת כתנאי אבל זה נושא מאוד חשוב". ____________________________________________________________________ גם ליברמן הגדול לא משיג הישגים יוצאי דופן. מדובר על פתרון בעיית פסולי החיתון בתקווה להסכמת המפלגות החרדיות, ולא במהפכה אזרחית בתחום הנישואין.

למעלה