האם לידה מוקדמת אחת מביאה בעקבותיה

לימורא

New member
האם לידה מוקדמת אחת מביאה בעקבותיה

לידות מוקדמות נוספות? הכוונה היא ללידה פתאומית טבעית עם הריון תקין ( עד לאותו רגע....)
 
אנחנו לא רופאות

ואיננו יודעות מה גרם ללידה המוקדמת בפעם הראשונה. מנסיוני אני יודעת לומר שאחרי לידה מוקדמת ראשונה עברתי בירור מקיף שהעלה שיש לי בעיה בקרישת הדם שהינה בעייתית רק בהריון וע"פ מחקרים , בעיה זו מביאה ללידות מוקדמות. לאור זאת, כאשר הריתי בשנית קיבלתי זריקות יומיות של תרופה בשם קלקסן שעוזרות לדילול הדם ואכן ההריון הסתיים במועד הרגיל. בנוסף, ידוע שהריון מרובה עוברים הינו גורם סיכון ללידה מוקדמת וכאשר בלידה הבאה נושאים עובר אחד בלבד , ברור שהסיכון ללידה מוקדמת פוחת. מקווה שעזרתי.
 
אוי דורית, הרופא שלי חושד באותה בעי

בעיה, ובגלל ברוקרטיה לא עושים לי את הבדיקת דם הזאת. האם הבכור (הבנתי נכון? זה בן?) נולד קטן ליום? איזה קופ"ח את?
 
הבכור נולד בשבוע 24 להריון

מה שמונע ממך את הבדיקה הזו זה שהיא עולה כ- 1,500 ש"ח והקופה מעדיפה לחסוך לעצמה את ההוצאה הזו (אני בוקפ"ח מכבי). אל תוותרי, תדרשי לעשות אותה.
 
לא , לא באופן פרטי

דווקא לי לא עשו בעיות (אולי ראו כמה עלה להם להחזיק את עומר 7 חודשים בבית חולים ...). לקחתי הפניה מהרופא , ניגשתי למקום בו עושים את הבדיקה בת"א וזהו. הבעיה של קרישת דם היא גנטית. גם אחותי קיבלה הפניה מרופאת הנשים שלה ועשתה את הבדיקה (התברר שגם לה יש אותה בעיה).
 
מה הסימנים החיוניים כדי לעשות את

הבדיקה לי היתה רעלת הריון שהתבטאה בעליית לחץ דם משבוע 26 והמון אגירת נוזלים כמובן שיומיים לפני הלידה כבר החלה הדרדרות של כליות וכבד כדאי לי לבקש את הבדיקה?
 
כן כדאי

לחברה טובה שלי היתה רעלת והיא ילדה בשבוע 28 . הרופא שלנו (מנהל היחידה להריון בסיכון גבוה בליס ) המליץ לה לעשות את בדיקת הדם והתברר שגם לה יש בעיה בקרישת הדם. בהריון הבא היא גם תצטרך להזריק את הזריקות שאני הזרקתי. הרופא אמר לה שנכון שרעלת לא חוזרת בהכרח בהריון הבא , אבל אם היא חוזרת , זה בדר"כ יותר מוקדם מבהריון הראשון. זו בסה"כ בדיקת דם, למה לא לעשות ולהיות רגועים?
 
סליחה? בגלל בירוקרטיה???

ולמה את שותקת להם על זה? אם הרופא שלך חושד שזה מה שיש לך, שיתן לך את ההפניה לבדיקה (+ מכתב רפואי בו הוא מפרט למה צריך את הבדיקה). עם ההפניה הזו תנסי להוציא טופס 17. אם לא מסכימים לתת לך תפני לרופאה המחוזית. אל תוותרי! אם הבדיקה יכולה לעזור לך, אל תוותרי! יש גם את האגודה לזכויות החולה שיכולה לעזור לך. מאוד מומלץ גם להבהיר להם שאם הם יתקצמנו על הבדיקה, אח"כ זה יעלה להם הרבה יותר כסף (או בגלל תביעה משפטית אפשרית, או בגלל שהמצב הרפואי שלך בשל אי ביצוע הבדיקה יגרום להם להוצאות יותר גדולות). בדר"כ ברגע שמתחילים להאבק בהם הם מיד מתקפלים. הם עובדים בשיטת ה"מצליח". אל תתני להם להצליח...
 
את האישור אצלינו לבדיקה הזו,

נותנת המטולוגית, שלדברי הרופא שלי, לא מבינה ולא רואה את הקשר להריון, ופה אני נופלת - בן הכיסאות האלה. עוד לא אמרנו נואש, ואנחנו עדיין מחפשים דרך לאשר את הבדיקה.
 

לימורא

New member
גם לרופאים אין תשובה

פשוט רציתי לדעת מניסיון של אחרים (שילדו יותר מלידה אחת) האם שאר הלידות היו רגילות. יום טוב לימור
 
אני לא מסכימה

למי שעברה לידה מוקדמת חשוב לדעתי לעבור בירור מקיף לפני שהיא הרה שוב. יש רופאים שהם מומחים להריון בסיכון גבוה והם בהחלט יכולים לעזור למי שעברה לידה מוקדמת.
 

לימורא

New member
אז זה הסיפור..

כשילדתי את ים שבוע 30 - (עד אותו יום ההריון היה תקין) באותו יום היה לי מעיין דימום והגעתי לבית חולים בלידה פעילה כעבור 3 שעות עם נסיונות רבים לעצור את הלידה ים נולד. גם הרופא המיילד וגם הרופאים בפגיה וגם הרופא האישי שלי אמרו לנו שלא חוקרים מדוע הייתה לידה מוקדמת מפני שבד"כ לא מוצאים תשובה. היום אני בהריון והפחדים והתהיות לגבי מה יהיה הפעם לא יוצאים לי מהראש. מקווה שהבהרתי את עצמי לימור
 
אם היתה לך לידה מוקדמת

את זכאית להיות במעקב של מחלקה להריון בסיכון גבוה שיש בכל בית חולים. תדרשי לעבור שם את מעקב ההריון (בנוסף למעקב אצל הרופא שלך). אני גם הגעתי במצב של לידה פעילה (בשבוע 24 ) ולכן בהריון השני, בכל בדיקה אצל הרופא , עשו לי בדיקה וגינלית כדי לבדוק את אורך צוואר הרחם ולוודא שאין פתיחה. במקרה שמגלים פתיחה ניתן לעשות למשל תפר בצוואר הרחם, לתת זריקות להבשלת הריאות ועוד דברים שמפחיתים את הסיכון ללידה מוקדמת או שמשפרים את מצב העובר במקרה של לידה מוקדמת. אני מחזיקה לך אצבעות (באיזה שבוע את?).
 

לימורא

New member
תודה על המידע../images/Emo39.gif

אני נמצאת בשבוע 10. ונמצאת במעקב רגיל. איך מקבלים הפנייה למחלקה להריון בסיכון גבוה? שוב תודה לימור
 
לימור, אני מטופלת ע"י רופא ממרפאות

להריון בסיכון, וזאת באמת זכותך המלאה לדרוש. ויחד עם זאת עדיין יש "מחסומים" שמערימים קופות החולים. ואני מסכימה איתך שלא הכל הם יודעים - הרופאים והרפואה.
 
אחרי הלידה הקודמת הרופאה שלי

אמרה לי שאני לא אהיה באופן אוטומטי בהריון בסיכון גבוה אלא רק אם שוב יעלה הלחץ דם (ילדתי בשובע 30, בעיות לחץ דם התחילו בשבוע 26- רעלת הריון) אבל אני מתכוננת ללכת לרופא פרטי בהריון הבא למעקב ממש צמוד. אבל שאלה אחרת לי אלייך, אני ממש היסטרית מההריון הבא, מפחדת ששוב יקרה משהו ואני לא בטוחה שאני אצליח לעבור שוב תקפוה בפגיה. דיי ברור שאת התגברת על הפחד, איך עושים את זה? המון בהצלחה וכמו שאמרו לי המיילדות בבית חולים בהריוןם הבא ניפגש בשבוע 40
 

סיגל5

New member
לידה שניה

לימור, שלום קראתי את שאלתך ואת התגובות, ורציתי לעודד אותך קצת. אני אמא לשני ילדים. בני הבכור נולד פג (שבוע 32), והיום הוא ילד מקסים, חכם והכי חשוב - בריא לחלוטין, בן 4.5 שנים. מאוד חששתי בהריו השני, והרופאים כמוכן לא יכלו להבטיח דבר. אבל, בזכות מעקב רפואי טוב, נולדה בתי (היום בת כמעט שנתיים)בשבוע 39 להריון. הרופא המומחה אצלו טופלתי טען במהלך כל ההריון שאין כל הכרח שלידה מוקדמת ראשונה תצביע על לידה מוקדמת לאחר מכן, רק הכי חשוב - לעקוב אחרי ההריון באופן מוגבר (ולצערי, לא אצל רופא קופת חולים). שיהיה לך המוך בהצלחה ומזל טוב.
 
למעלה