האם לכל אחד יהיה בלוג?

Bezalel P

New member
האם לכל אחד יהיה בלוג?

בפורום אנשים ואינטרנט התחיל דיון בנושא. בקצרה - האם עולם הבלוגים עדיין צומח? והאם אנחנו עדיין מתקדמים לקראת מצב שבו לכל אחד יהיה בלוג? מה דעתכם? (אפשר להגיב כאן וגם שם כמובן)

suki da yo

New member
כל אחד יכול לפתוח בלוג

ואכן המוני אנשים עשו את זה. מעט מאוד אנשים יכולים לתחזק בלוג לאורך זמן, ואכן, המוני בלוגים ננטשו לאנחות. אני לא יודעת אם עולם הבלוגים צומח מבחינת מספר הבלוגים, אבל עם הירידה בהתלהבות הראשונים, הוא צומח מבחינת האיכות, היות והרבה מאוד בלוגים שנפתחו כגחמה פשוט נעלמים מהשטח, ולפחות- ככה זה בעיני (ורק חבל על המוני בלוגים מאוד טובים שנסגרו גם הם..)

seymore butts

New member
לדעתי המונח בלוגים יחלוף מן העולם תוך זמן קצר

או לפחות הבלוגים של תפוז. אלא אם כן תואילו בטובכם לאפשר לנו לעדכן את המנויים שלנו במסרים באופן ידני על רשומות חדשות.

לדעתי לא

קורצנו מזן מיוחד
ובאמת - אנחנו כולנו שקועים בעולם הזה שאנחנו חושבים שזה מה שמעניין את כולם. אבל רוב האנשים שאני מספרת להם שיש לי בלוג מעקמים את הפרצוף ולא מבינים על מה אני מדברת ואיך אפשר בכלל להתמכר לזה. ההוכחה היותר טובה לכך היא העובדה שנפתחים כאן המון בלוגים (וגם באתרים אחרים) בפועל רק מעטים מתמידים והם אלו שחיידק הבלוגיה דבק בהם. אני מחשיבה כבלוגר אמיתי רק בלוגר שיש לו בלוג פעיל (פעיל = לפחות פוסט או שניים בחודש) במשך מעל לתשעה חודשים (התלבטתי בין חצי שנה לשנה אז זה הממוצע
).

seymore butts

New member
מזל שאני מפרסם לפחות שניים בחודש

והבלוג שלי פעיל כבר שנה פלוס, אחרת היית מחשיבה אותי לבלוגר מתחזה... בלוג לדעתי זה בסה"כ תחביב, זה לא מדבר לכל אחד ולגיטימי שיהיו כאלו שלא יבינו איך אפשר להתמכר לזה. בנוסף, לא לכל אחד יש צורך להביע את עצמו, ו/ או נטיה לכתוב, ו/ או את יכולת ההתמדה.

אין כאן עניין של "מתחזה"

קודם כל אתה באמת "בלוגר אמיתי" כי אתה עומד בקריטריונים שלי
הרי אי אפשר "להתחזות" לבלוגר - זה תחביב או ממש מקצוע (יש אנשים שמתפרנסים מהבלוג שלהם) - שממש כמו הרבה תחביבים או מקצועות שרק עיסוק קבוע בהם נותן למתעסק בהם את ה"תואר". אתה לא יכול לכנות אדם כ"צייר" או "רקדן" או "עיתונאי" אם הוא צייר ציור אחד או רקד בחתונה במעגל הורה או פירסם טור אחד בעיתון. ההתמדה היא זו שמעניקה לעוסק בדבר את התואר. אני פתחתי את הבלוג שלי (המקורי הייתי בכינוי אחר) בשנת 2005. לא כתבתי כלום עד אמצע 2007. אז עד 2007 למרות שהיה לי בלוג פתוח לא כיניתי את עצמי "בלוגרית". יש גם כל מיני אנשים שפותחים בלוג כותבים לא מעט ואז נעלמים (ולא למקום אחר - פשוט "נגמר" להם). גם הם לא בלוגרים "אמיתיים" אתה יודע מה אלו הם ה"מזוייפים" - ההתמדה היא החלק הכי חשוב. אני אפילו לא מדברת על איכות. יכול להיות בלוגר "מזוייף" (כזה שכתב חודש חודשיים ונעלם) שכתב מעולה (לפי דעתי) ומאידך בלוגר "אמיתי" כזה שמעלה פוסט כל יום במשך שנתיים ששום דבר ממה שהוא כותב לא לעניין (בעיני). כאן באמת מה שחשוב זה הכמות וההתמדה ולא האיכות. אז ממש כמו שכתבת לא לכל אחד יש צורך לכתוב או יכולת התמדה - וזה בדיוק למה אני חושבת ש"לא כולם יהפכו לבלוגרים".

wranger

New member
מי מאיתנו יכול להגדיר מהו "בלוגר אמיתי"?

ואם מישהו יגדיר "בלוגר אמיתי" ככזה שכותב רשומה אחת לשבוע במשך מעל לשנתיים, הוא יטעה?

בודאי שכן

אני קצת חוזרת על מה שכתבתי לסימור: אם אתה הולך לחתונה ורוקד ערב שלם - האם אתה רקדן? ככל הנראה שלא... אם תלך לקניון עם הילד ויש שם פינת יצירה ואתה מצייר ציור (מוצלח ככל שיהיה) - האם אתה צייר? גם לא. אם קראו פוסט שלך במערכת של עיתון גדול ומבקשים שתכתוב כתבה חד פעמית (בתשלום) - האם אתה עיתונאי? גם לא. ההתמדה היא זו שעושה את ההבדל והיא זו שנותנת את ה"גושפנקא". איכות של בלוג זה לא דבר מדיד ולא ניתן לבחון כי כל אחד והטעם שלו. ולכן בניגוד למשל למקצועות שמדידה חיצונית היא זו שהופכת אדם לבעל המקצוע מה שהופך בלוגר לבלוגר זו העובדה שיש לו בלוג פעיל במשך פרק זמן ממושך. אני למשל רואת חשבון. אף אחד כבר לא יקח את זה ממני גם אם אני אתחיל לרעות כבשים. למדתי. עשיתי בחינות. עשיתי מבחנים וזהו יש לי תואר לכל החיים. האם אני רו"ח טובה או לא - זה כבר הלקוחות יגידו אבל הבחינה כאן היא חיצונית (של משרד המשפטים). אז המבחן ל"בלוגר" שאני נתתי גם לא מדוייק אולי אם מפרסמים 3 פוסטים בחודש ואולי צריך להיות בעל בלוג יותר משנה. זה לא העיקר במה שכתבתי. העיקר הוא ההתמדה.

דנטל

New member
לפי זה אני לא בלוגרית

למרות שיש לי בלוג (אני מתייחסת כרגע רק לבלוג דנטל) כבר כמה שנים ויש בו מאה ומשהו רשומות והוא מעולם לא נסגר.

למה לא?

את עונה על ההגדרות שלי. את פשוט לא בלוגרית פעילה. סוג של בלוגרית בדימוס
. מה שאני כתבתי זה שמישהו שפותח בלוג וכותב בו חודש חודשיים ואז נודם - זה לא בלוגר. לך יש היסטוריה מפוארת כרגע את בהפסקה (זמנית? קבועה?)

דנטל

New member
לא דימוס ולא הפסקה

את הגדרת הבלוגר כגולש שמעדכן את הבלוג שלו לפחות פעמיים בחודש. הבלוג דנטל פשוט מתעדכן בתדירות נמוכה (כי לרוב הוא עוסק בפרטנרים חדשים). קצב העדכונים שלי - וכניסתם של גברים חדשים לחיי
- פשוט לא עונה להגדרה שלך לבלוגר.

קודם כל

אני לקוחת את זה כמחמאה שאת מצטטת אותי בכזו אדיקות
. כוונתי היתה להתמדה של בלוגר ואת ללא ספק מתמידה. נתתי מדידה של עדכון פעם בחודש כדוגמא אבל אם נניח יש בלוגר שמעדכן כבר במשך שנים פעם בחודש וחצי הוא עדיין "בלוגר" בעיני. אני אתן דוגמא מספרית. נניח שיש מישהו בפותח בלוג וכותב בטרוף שלו. כל יום 3 רשומות יענו 100 רשומות בחודש ואז נודם. הוא לא בלוגר. סתם מישהו שהיה לו פרץ כתיבה ועבר לו. לעומתו את שיש לך אותו מספר פוסטים אבל על פני שלוש שנים נניח את בלוגרית "אמיתית". אגב כבר הרבה זמן לא נכנסתי לבלוג שלך (עכשיו נכנסתי בעקבות מה שכתבת). אני חשבתי שכוונתך היא שכבר המון זמן יש את אותו מספר פוסטים (כלומר אין עדכונים) ולכן כתבתי "בלוגר בדימוס". אבל את באמת לא בלוגרית בדימוס את אפילו עומדת בכל הקריטריונים (שלי שלי!) לבלוגר: את כותבת המון זמן לפחות פעם בחודש. מכיוון שאני רואה שיש לי כבר כמה מתנגדים - מעניין אותי מה זה בלוגר לדעתך? לדעתי בלוגר לא נמדד באיכות אלא בכמות ובעיקר בהתמדה. לא מבינה מה כל כך שנוי במחלוקת במשפט הזה.

wranger

New member
גם לדעתי לא

בלוג הוא פלטפורמה, סוג של במה שעליה אתה יכול לעמוד ולהגיד משהו לעולם באמצעות האינטרנט. יש אנשים, שפשוט אין להם מה להגיד. קורה. לגיטימי. או שיש אנשים שמוצאים דרכים אחרות להביע את עצמם. בסדר, לבריאות. עולם הבלוגים ימשיך להתפתח, אין ספק, כי השמועה על קיום האפשרות הזו ממשיכה להתפשט. אז יהיה בלוג להרבה יותר אנשים. אבל לכל אחד? לא, לא נראה לי.

לדעתי לבלוג

יש הרבה צדדים חיוביים כי הוא לא מגביל אף אחד לנושא ספציפי שהוגדר מראש, בלוג זה מקום שאדם יכול להכיר את עצמו יותר טוב כאשר הוא קורא את הפוסטים של עצמו, אני לא חושב שיש איזשהי הגדרה לבלוגר "תקין" ,זה עניין של הרגשה, האם לכולם יהיו בלוגים? לדעתי לא, לא כל אחד רוצה לכתוב את מה שעולה לו בראש ולפעמים עדיף ככה.

דנטל

New member
קודם שלכולם יהיה אינטרנט או אפילו מחשב

או שבכלל ידעו קרוא וכתוב.

Bezalel P

New member
נו. באמת שיש לך דרישות! ../images/Emo6.gif

זה, אגב, נושא אולי לדיון אחר. כי כשאנחנו מדברים באופן כוללני כזה על "לכל אחד" וכו', יש הנחה סמויה שאנחנו מתכוונים לעולם המערבי + כמה ספיחים. אבל בעצם מבחינה מספרית, לרוב האנשים בעולם יש גישה מוגבלת ביותר למחשב ואינטרנט, שלא לדבר על מזון, מי שתיה ותנאים סניטריים נאותים...

דנטל

New member
טוב, אז בלי להכליל עד כדי כך, התשובה שלי כן

אבל לא כשמכניסים למשוואה גם את ענין ההתמדה.

למעלה