האם ללכת לפסיכולוג

האם ללכת לפסיכולוג

אני מאבחנת כחולת עייפות כרונית כבר שלוש שנים. לאחרונה הרבה רופאים ממליצים לי ללכת לטיפול פסיכולוגי למרות שפסיכולוג ופסיכיאטר כבר בדקו אותי והחליטו שזאת לא מחלה נפשית אצלי. האם אני צריכה לפנות לפסיכולוג רק בגלל שאולי תיהיה לי פעם השפעה נפשית?

ששרון

New member
ותשוב גם כאן

הי תראי, זה מאוד אישי. יש חולים שאומרים שזה עזר להם במישור של התמודדות נפשית עם קשיים שמציבות מחלות כרוניות, יש כאלו שטענו שזה לא עזר , יש כאלו שבכלל לא ניסו, כי לא חשו צורך ללכת לכוון. לי יש חברה שהלכה לפסיכולוג התנהגותי (קוגניטיבי, בלועזית). זה פסיכולוג שעוזר לך לבנות סדר יום ולטפל בדברים התנהגותיים נקודתיים, ולא עושה לך פסיכואנליזות למה היה כשהית בגן בגיל 3....
קראתי מחקרים שאמרו שלתחום של התסמונות הללו, פסיכולוג כזה יכול לעזור היטב, כי הוא מלמד איך לחיות עם המחלה, איך לנהל סדר יום עם מוגבלות, ואיך לקבל את החולי. יש גם סוג של טיפול שנקרא פסיכולוג שיקומי, ההגדרה שלו היא שהוא מטפל באנשים על מחלות,נכויות פיזיות ועוד. דהיינו, אמור להיות קלאסי בשבילנו. הבנתי שיש אנשים שזה עוזר להם. אם הכוון מענין אותך, אולי שווה לך לנסות, לראות, ולהחליט לפי איך הולך הלאה. שרון

תודה שרון

תודה תודה. כיף שיש אנשים חמודים כאן. גם אם לא עזרת לי מדעית כיף לקבל התיחסות.

tiaa1

New member
הי, כמו ששרון כתבה בפירוט יש כל

מיני פסיכולוגים,פסיכואנליטים תרפיסטים וכו'. כאלו שיחפרו לך בנשמה וכאלו שילוו אותך בדרך שאת בוחרת. אני אישית, חולה שש שנים בעיפות כרונית, פניתי בשלב מסוים למטפלת ביהביוריסטית ,בעיקר כדי לרכוש מיומניות איך להתמודד עם אותם פריטים בעולמי שלא רק שלא פירגנו, אלא העלו ספקות לגבי קיום "התסמונת......., תאמיני לי הפגישות-5 במספר הועילו מאד. בחלק מהן נוכח בני,שכיום הוא בן 15.5 הוא היה ה"רשם" כשעשינו סימולציות למיניהן-לתרגל נק' בעיתיות. תאמיני לי, המחברת שבה נרשמו הדברים היא אי שם,אבל הבן זוכר גם זוכר...וכשאני נקלעת למצב מסוים הוא שולף תגובה מתאימה , הוא ממש ה"שותף" למערכת טיפולית כזו. שווה ללכת למס' פגישות ,למישו/י שתפיסת העולם המקצועית תואמת לשלך...ולהעזר הן בהווה והן לעתיד. עם אפשרות לשוב ולחזור למעט שיחות אם יש משבר. מקווה שעזרתי לך. המחלה שלנו, אולי היא לא כרונית ופעם ניפטר ממנה בינתיים היא מכתיבה אורחות חיים מסויימים שאולי . אין רע לשתף מישהו מתחום הפסיכולוגיה. אבל אני מתנגדת ל"התמכרות" לטיפול והשענות רק על זה.

mira ker

New member
פסיכולוג יכול לעזור לקבל את המצב

ולא להלחם בו. שזה בעצמו מביא רגיעה למערכות וירידה בכאבים. המחלה משבשת מאוד את החיים וכדאי ללמוד לחיות באיכות ריגשית יותר טובה. זאת העבודה של הפסיכולוג. אי אפשר לעשות את זה לבד. אני בעד פסיכולוג בכל מצב של מעבר ומשבר. וזה לא אומר שזאת מחלת נפש, או משהו כזה. רב הפציינטים של הפסיכולוג הם לא חולי נפש, אלא אנשים במשבר, או כאלה שמעוניינים להרחיב את המודעות וההבנה על עצמם.

daud

New member
למלאכית שלום

אז תראי הכל אישי ו לפי הצורך שאת מרגישה אבל כולנו יודעים שלתשישות הכרונית יש אספקקטים פסיכולוגיים שבאים לידי ביטוי אצל כל אחד מאיתנו בדרך אחרת ובצורה אחרת ו חוץ מזה מדובר במחלה כרונית ומאוד מייאשת שכל אדם נורמאלי ורציונאלי שמחובר למציאות מסוגל לראות אותה בצורה שתכניס אותו לדיכאון אם הוא לא יודע איך להוציא את עצמו מהדיכאון בכוחות עצמו כוחות שהם דלים כאשר מדובר בתשישות את רואה זה בדיוק הסוג המילכוד שמכניס אותנו לדיכאון
אבל השורה התחתונה היא ש היום ללכת לפסיכולוג או פסיכיאטר זה כבר לא ביג דיל ולא נחשב לדבר שלילי. אני חייב לאמר ש בתקופות הקשות של המחלה אני מניח שהיה לי יותר קל להתמודד עם המצב עם היתה לי אפשרות לשוחח עם פסיכולוג או פסיכיאטר עליו. אבל לצערי כמו המון טיפולים אחרים לא יכולתי להרשות לעצמי את הטיפול הזה בקיצור אם את מרגישה שזה יכול לסייע לך לכי על זה אבל הכי חשוב לכי לפסיכולוג שמכיר את המחלה היטב ומאמין בקיומה כ"מחלה אמיתית", כמו עם כל רופא שמטפל בנו. בדקי עם מישהוא מהפורום מכיר ויכול להמליץ לך על מישהוא מאיזור מגורייך (את יכולה לציין אותו בלי להיכנס לפרטים כמו גוש דן או צפון הארץ) או עם יש איזה מישהוא שמתאים לך ברשימת הרופאים של אס"ף.

mira ker

New member
דאוד, טיפול פסיכולוגי בקופת חולים

הוא לא יקר יחסית.

daud

New member
מירה כמו שאמרתי הכל יחסי....

בתקופה שאכלתי רק אורז אז הייתי שמח הכי לשוחח עם פסיכולוג במיוחד מאחר ואז התחלתי להבין את אופייה הקשה של המחלה ואת הסיכוי הנמוך לחזרה למצב בו הייתי לפניה בקיצור קשה להתמודד עם העובדה שמדובר במחלה בעלת מאפיינים כרונייםרק ללא הכרה של הסביבה וללא הסבר נורמאלי לגורם ולכן ללא אפשרויות טיפול שאינן כרוכות ב"הימור. אפשר לאמר שמצבינו ממש רע יחסית לחולים במחלות כרוניות שאינן מובילות למוות!!! אבל 85 ש"ח היו סכום אסטרונומי בשבילי
אז גייסתי את הכוחות האישיים שלימ להתמודדות עם המצב
ו הנה אני כאן
)

mira ker

New member
ומה שעזר הכי מכל, דאוד, הייתה

קבוצת התמיכה בפורום. עד ש......

למעלה