האם למוזיקאים באמת אין כסף?

האם למוזיקאים באמת אין כסף?

אכשהו, אני לא ממש מאמינה למורה שלי שאין לה כסף. בחישוב מהיר שעשיתי היא מרוויחה יותר ממני, בפחות שעות. אבל אולי זה כי היא מלמדת. האם למוזיקאים באמת אין כסף?

Yoko Nakajima

New member
אני לא יודעת אם זה

רלוונטי לשפוט אחרים ולהתחיל לנחש כמה הם מרוויחים. מה זה משנה אם למורה שלך יש כסף או לא? את לא יודעת את כל מה שמסביב אז אי אפשר סתם להגיד "אני לא מאמינה לה"... ולשאלתך, זה תלוי. אם מדובר במוסיקאים שמעבירים שיעורים פרטיים- תלוי בכמה הם גובים וכמה שעות הם מלמדים. אם מדובר במוסיקאים מפורסמים ממוסחרים- בטח שיהיה להם כסף. אם מדובר במוסיקאים מובטלים- כנראה שאין להם כסף. זה ממש לא קבוע, ותאמת שגם לא הכי הבנתי למה את שואלת את זה.....

כי יש סטיגמה כזאת

שלמוזיקאים אין כסף וקשה לעשות כסף ממוזיקה בארץ (או בכלל). וזה מונע מהרבה אנשים (מוכשרים פחות, או יותר), ללמוד מוזיקה ולהתעסק בזה באופן רציני. אני טוענת שזה לא נכון, ושיש דרכים רבות להתפרנס ממוזיקה. ובאשר למורה שלי- נכון, אני באמת לא יודעת, וזה באמת לא משנה. הבאתי את זה יותר בתור דוגמה, ומה, בין היתר, גרם לי לחשוב על זה.

itoosh2

New member
הסטיגמה נוגעת לעובדה...

שאי אפשר לחיות בארץ רק מיצור מוזיקה... כי זה עסק יקר ותעשיית הדיסקים היום בארץ (ובעולם כולו) לא הולכת משהו... הטענה היא שאם אתה לא אמינם ולא מוכר 8 מליון עותקים של האלבום שלך אתה לא יכול להתפרנס רק ממכירת אלבומים... ביחוד כי חברות התקליטים לוקחים לך אחוזים נאים... בגלל זה, רוב המוזיקאים/אמנים בארץ עוסקים חוץ מבייצור מוזיקה גם בלימוד מוזיקה, ליווי הרכבים, הפקה וכל דבר שיוצא להם... כמובן שחלקם אפילו צריכים לעבוד בעבודות שלא קשורות למוזיקה, כי לא תמיד זה מתאפשר.. . למשל, סולן הדג נחש, שאנן סטריט, עד שהתחיל לעבוד עכשיו בטלוויזיה, עבד במלצרות... למרות שהדג נחש מוכרים המון המון אלבומים יחסית ללהקה ישראלית זה לא מספיק להם בשביל להתפרנס בכבוד... הטענה היא שהיחידים בארץ שמרוויחים סכום נאה רק ממכירת אלבומים הם שלמה ארצי, ברי סחרוף ואחינועם ניני... בגדול, להיות מוזיקאי זה קשה בארץ אבל ממש לא בלתי אפשרי...

למעלה