האם למישהו ידוע

  • פותח הנושא E44
  • פורסם בתאריך

E44

New member
האם למישהו ידוע../images/Emo5.gif

אם יש דרישה בשוק למקצוענים בעלי ציוד עריכת וידאו? האם כדאי להשקיע בציוד עריכה מקצועי? בקיצור, אפשר להתפרנס מזה?
 

E44

New member
נו, האם אין כאן מקצוענים בפורום???

או שפשוט לא מעוניינים להעביר מידע על הנעשה בשוק?
 

Dafi the Mighty

New member
אף אחד פה "לא מעוניין להעביר מידע"

אם לא עונים אז או שלא יודעים או שעוד לא קראו את ההודעה...
 
מקצוענים הכוונה ברודקאסט?../images/Emo16.gif

או עריכת אירועים? אין לי מושג בקשר לדרישות של זה או של זה, אבל לפחות בעניין הברודקאסט- לא נראה לי שיש מחסור כרגע.. וגם ציוד באיכות שידור (BETA למשל) עולה עשרות אלפי דולרים במצב הטוב.
ניר
 

E44

New member
הכוונה

לעריכת אירועים ותודה על ההתייחסות.
 

goldy

New member
האם אתה מתפרנס מעריכה לא-מקצועית../images/Emo35.gif

הרי רק לפני כמה ימים שאלתה אותי לגבי ציוד מינימלי, וכבר עכשיו אתה קופץ לציוד של מאות אלפי שקלים? אתה יודע, לפני שמטיסים בואינג צריך ללמוד להטיס ססנה... האם אתה מצליח להתפרנס ממחשב של 10,000 שקל ומוידאו של 8000 שקל? כמה אירועים כבר ערכתה? כמה זמן לוקח לך להפוך 10 שעות לשעה אחת? כשתענה על שאלות אלו, נוכל להתקדם
 

E44

New member
לא ממש ברור לי../images/Emo4.gif

על מה התרעומת. מבחינתי בשאלה על ציוד מקצועי, התכוונתי לאותו ציוד שדיברנו עליו שערכו כך אני מבין אינו במאות אלפי שקלים אלא כ-10,000 ש"ח כולל מחשב. אז אני מבין שלא מדובר בציוד שנחשב מקצועי בענף. הכוונה שלי היתה לנסות לברר את הדרישה בשוק לעורכים לפני שאני נכנס להשקעה כלשהי בציוד. לא נשמע לך הגיוני לעשות ברור שכזה?
 

goldy

New member
אני חושב שלא הבנתה ../images/Emo9.gif

אלא כ-10,000 ש"ח כולל מחשב רק המחשב עולה 10,000: לא כולל וידאו, לא כולל כבלים, לא כולל מוניטור. בוא נגיד את זה ככה: אם תפגין תוצאות מרשימות, לא בהכרח מהירות, אז יהיה לך ביקוש. קח את התוצאות הטובות ביותר שלך, צרוב אותן על DVD וגש עימו לגופים המצלמים לטלוויזיה ו\או אירועים. אם התוצאות ירשימו אותם, תקבל עבודה. סתם ככה - אין מקום. כדי לצבור ניסיון אני ממליץ לך להתנדב בטלוויזיה המקומית במקום מגורייך (חוג תיקשורת באחד המתנ"סים).
כל ציוד נחשב מקצועי, השאלה למה? אם אתה עורך בשביל הבית, מזכרת \ מקום בקלטות קיימות, אזי *כל* מערכת עריכה היא בסדר. אם אתה עורך בשביל הטלוויזיה המקומית, אזי יש צורך במחשב בעל ביצועים יפים. אם אתה עורך כתבות חדשות אזי אין זמן לדגום למחשב, לכן עלייך לדעת לעבוד עם CONTROLLER שעולה לא מעט. אם אתה עורך לקולנוע אזי אתה יכול להשתמש במחשב (חזק), אבל רצוי שתוסיף גאג'ט כגון מקלדת עריכה.
 
וכמובן ש... ../images/Emo16.gif

עריכה לטלוויזיה קהילתית היא בדרך כלל בפורמט SVHS (מכשיר וידאו עולה כאלף דולר), עריכה לטלוויזיה וקולנוע זה בדרך כלל BETA (מכשיר וידאו עולה מעל עשרת אלפי דולרים).
ניר
 

goldy

New member
לא מדוייק

צילום ועריכה בטלוויזיה הקהילתית מתבצעים בפורמט DV25. בניגוד למצלמת טלוויזיה מקצועית, שמצלמת בפורמט DV50, התמונה בDV25 יוצאת בצבעים מוזרים - לא טיבעיים, אבל באיכות גבוהה יותר מSVHS. הבעיה היא שתחנת הכבלים שמשדרת את הקלטת רוצה אותה בפורמט SVHS ואז התמונה יוצאת בצבעים מוזרים וגם באיכות ירודה
 
למעלה