האם למישהו ידוע ?

ofer1973

New member
האם למישהו ידוע ?

ערב טוב לכולם. אני מעוניין ליקנות מצלמת וידאו דיגיטלית בפורמט MINI DV. ונורא היתלהבתי מהנתונים של המצלמה של SONY DCR-TRV22E,אבל היתאכזבתי מהממדים שלה (כף יד) שלדעתי היא קטנה מידיי. האם למישהו ידוע אם יש מצלמה באותה איכות עם אותם נתונים אבל בממדים יותר גדולים (המלצות) ? בתודה מראש עופר.י

Dafi the Mighty

New member
זו באמת מצלמה טובה

למה אתה מתאכזב מזה שהיא קטנה מדי? מה רע בזה? למה לך מצלמה גדולה? דווקא קטנה זה יותר נוח לדעתי.

umbo

New member
אם אתה מתכוון לכך ש.....

היא לא נוחה כי היא "צפופה" מידי, לך על - DIGITAL 8 שהם מעט יותר גדולות וכבדות (300 גרם יותר) קצת יותר מרווחות מבחינת הכפתורים, אבל האיכות והביצועים דומה. אבל אם אתה רוצה מצלמה יציבה יותר שיושבת גם על הכתף זה סיפור אחר וטווח מחירים אחר לגמרי.

ofer1973

New member
מה ההבדל ?

עד היום לא הבנתי מה ההבדל בין D8 לבין MINI DV , האם החיבור למחשב הוא אותו חיבור סטנדרטי (FIREWIRE) ? ומה ההיתרונות והחסרונות של כל אחד מהם ? בתודה מראש עופר.י

ofer1973

New member
חיבור לחצובה

האם למצלמה DCR TRV22E של SONY יש חיבור לחצובה סטנדרטית ?

videokid

New member
גודל CCD

ובכן, לרוב במצלמות הביתיות מדובר בגודל שבב של 1/6 אינטש. בנוגע למספר הפיקסלים האקטיביים זה כבר ממש תלוי במצלמה אני מניח שהממוצע הוא כ-300.000 פיקסלים. נ.ב היום למצלמות סטילס דיגיטליות יש בין 1 מיליון ל 6 מיליון פיקסלים. במצלמות חצי מקצועיות כמו PD150 הגודל הוא 1/4 אינטש במצלמות אולפן יש כמה סוגים, נע בין 1/3 אינטש, 1/2 אינטש והמקצועיות ביותר מגיעות גם ל 2/3 ו 3/4 אינטש.

alonnola

New member
תיקון

לפחות לגבי הסוני pd 150 גודל השבב הוא 1/3 אינץ אלון הראל

umbo

New member
תקרא את הקישורים...

המצורפים ואולי תעזר. מאז יצאו מספר דגמים נוספים של סוני ו"המספרים" השתנו אבל העיקרון וסוגי המצלמות נותרו בעינם

videokid

New member
הבדל D8 ו MINIDV DVCAM DVCPRO

אוקיי, לא נתחיל בפרטים מיותרים אבל בעקרון כל יצרן עשה שיטה משלו ורצה לפרוץ איתה לשוק הדיגיטל. ולמכור כמה שיותר מצלמות וכמובן לקבל אחוזים על השימוש בשיטה. JVC עשו את ה DIGITAL S, פורמט שעובד עם קלטת VHS רגילה ומקליט דיגיטלית (בדומה ל D8) מיותר לציין כי שיטה זו מתה. DVC/DVCPRO, של פנסוניק פורמט טוב יותר מDV של סוני בלי יותר מידי פרטים אבל בעקרון יחס הדחיסה הוא 4:2:2 ולא 4:1:1 כמו בסוני, בא לביטוי בעיקר בבעיות חיתוך של CHROMA (לא משנה למשתמש הביתי) פורמט טוב, אך לא מומלץ מפאת חוסר תאימות. ניתן להשיג מכשירי DV/MINIDV, הופורמט הדיגיטלי ההמוני של סוני. DVCAM הפורמט לשוק המקצועי של סוני (אותם קלטות זמן הקלטה קצת יותר ב 20%) מיותר לציין שDVCAM קורא קלטות DV אבל לא ההפך. נ.ב - ניתן להשיג מכשירי DVCPRO או DVCAM מקצועיים שקוראים את 2 הפורמטים האלה. D8, הפורמט זהה לחלוטין מבחינת איכויות לDV ביתי. לפי בדיקה שלי ומניסיון הקלטות אמינות יותר וחזקות יותר מקלטות DV ומחירם זהה. הפורמט הזה בא בעצם לתת מענה לאנשים שיש ברשותם ספריית קלטות 8 או HI8 ורוצים להמשיך לצפות בהם, או להקליט עליהם שוב עם המצלמה החדשה. (קלטת של 90 דקות הופכת ל 60 דקות בדיגיטל.) שוק מקצועי. DIGITAL BETACAM (קלטות כחולות), פורמט וותיק מאוד אך מאוד יקר לתפעול משמש בעיקר לעריכת פרומואים ופרסומות BETACAM SX (קלטות צהובות), האח הצעיר של הדיגיטל בטה, הוא בעצם הפורמט התעשייתי. איכות לא רעה, מכפיל זמן הקלטה על הקלטות לעומת הדיגיטל. (למשל ערוץ 3 משדר בפורמט זה) תודה לכולם...

videokid

New member
תיקון טעות

טעות, טועים, טעינו... בטעות נרשם שפ]ורמט הDVCAM מצלם על אותם קלטות 20% יותר. ובכן הוא כמובן מצלם פחות לשמל במקום 60 דקות רק 40. תודה וביי

ofer1973

New member
תודה רבה על ההסבר !

תודה רבה על ההסבר המפורט שנתתה לי. אחרי כל הבירורים נראה לי שהבחירה הכי טובה היא ללכת על פורמט MINI DV של SONY . חשבתי ליקנות את המצלמה של SONY DCR-TRV22E , מה אתם אומרים ? היא נותנת תוצאות טובות ? קל ופשות לעבוד איתה בפריימר 7 פרו ? מצטער על כל בילבולי המוח , אני פשוט לא רוצה ליקנות מצלמה ב-3700 ש"ח ובסוף להיתאכזב . אני מאוד מקווה שתמשיכו ליתמוך ולעזור לי כמו שעשיתם עד עכשיו . ואם יש לכם המלצות על מצלמות טובות יותר בטווח המחירים הזה אני מאוד אשמח לדעת. בתודה לכולם עופר.י

Dafi the Mighty

New member
אני ממליצה עליה בחום

היא נורא נוחה, האיכות טובה. אני עובדת איתה בפרימייר 6.5, אבל אני מתארת לעצמי שאין איתה בעיה בפרימייר פרו. היא אחלה מצלמה

TRV 33

אני עובד עם טי אר וי 33 שגם היא מצלמה די קטנה. תכננתי לקנות מצלמה דיגיטלית בארה"ב ואז בדיוק יצא שם המודל החדש שהוא ה-33. מה שתכננתי לקנות היה TRV 27 שהוא טיפה יותר גדול ויש לו צורה יוצר "מצלמתית" והפונקציות שיש לה די דומות לזו של ה-33.

GaLi17

New member
שאלה...

מצטערת אם כבר עניתם על זה פשוט לא הבנתי ממה שרשמתם את התשובה. יש לי מצלמה ביתית HI8, לא ממש מצאתי יציאה לחיבור פיירוויר במצלמה וזה קצת הציק לי כי בניתי על זה שיש. אז אתם יודעים אולי אם בכל זאת יש חיבור כזה ואני פשוט לא מוצאת אותו? ואם לא, איזו עוד דרך יש לי להעביר את החומר המצולם למחשב? בדרך הזולה ביותר (כמו שאמרתי בניתי על הפיירוויר שזה נע בין 150-200 שקל) אשמח לתשובה עיניינית וממצה. תודה

MaSTeRLou

New member
אין firewire במצלמות אנלוגיות

בנוגע לאפשרות זולה.. האפשרות הכי זולה יכולה להיות כרטיס טלוויזיה עם כניסות ויציאות של וידאו (סביר להניח שהן יהיו Composite). המחיר שלהם נע בין 400-600 שקל. כמובן שהאיכות לא תהיה דומה לDV, שמעביר מידע בלי פגימה באיכות, אבל כל עוד המקור לא דיגיטלי, תמיד יירד דור או שניים. גם אמינות הכרטיסים האלה לא בשמיים. כרטיסי דגימה נורמליים עולים לא מעט כסף (מעל אלף שקל לנחותים ביותר). לכידה אנלוגית זה עסק יקר. כדאי לך גם לברר אם בכרטיס מסך שלך יש VIVO (video in video out, שבעיקרון אפשר לדגום גם ממנו, אבל גם שם האמינות והאיכות לא תמיד בשמיים.

GaLi17

New member
אוקיי..

תודה על המידע. קצת התבאסתי אבל לא נורא :) מה לגבי מצלמה של פאנסוניק של קלטות vhs אני יודעת שהאיכות שם גרועה והכל אבל שם יש כניסה של חיבור פיירוויר??

GaLi17

New member
אה ובאותה הזדמנות

רציתי גם לדעת אחת ולתמיד מה ההבדל בין אנלוגי לדיגיטלי?? ואיך יודעים לזהו מה זה מה?? שוב תודה רבה חבר'ה לעונים!

למעלה