האם למישהו יש המלצה ל audioBook איכותי ?

זה כמו שתבקש המלצה על ספר בכריכה רכה

audiobook זה רק הפורמט, זה לא התוכן של הספר. יכול להיות שיש מקרים שבהם ההקלטה והקריינים כל כך גרועים עד שהספר הופך לבלתי נסבל, אבל בדרך כלל זה לא קורה.

יש כמובן עולם נפרד של תסכיתים איכותיים ומושקעים שבהם נעשה שימוש במספר גדול של קריינים ובאפקטים קוליים מיוחד, וכאן כמובן השאלה היא באיזו שפה אתה מעוניין, כי בעברית אני לא חושב שיש כאלה בתחום המד"ב. גם באנגלית מדובר בז'אנר שבגדול הוחלף ע"י הקולנוע והטלוויזיה.

תסכית מושקע של ה-BBC לפי טרילוגיית המוסד המקורית באנגלית.

אתה גם יכול לנסות את Wolf 359.

הקלטה איכותית

עם קריין אחד, שני קולות או יותר מבלבלים אותי ואני לא מבין כלום. באנגלית כי אני לא חושב שיש מבחר איכותי בעברית. בגלל לקות ראיה לצערי אני כבר מספר שנים לא קורא בכלל קראתי ונהנתי מספרי קוני וויליס (לא קשה לנחש) וגם סיפורים של אסימוב אבל אני לא נעול על זאנר מסויים, מבחינתי ספר מדע בדיוני טוב הוא ספר שמשקף דילמות או מעביר ביקורת על המציאות שלנו

מיכאל ג

New member
תיארת כמעט כל ספר אודיו

יש לי מנוי ל- www.audible.com כבר שנים, ושמעתי לא יודע כמה ספרים - בטח יותר ממאה. ברובם המוחלט הקריינות מקצועית ואיכותית. אני יכול לתת שמות של ספרי אודיו עם קריינות גרועה (למשל the red של לינדה נאגאטה, שהפסקתי אחרי חצי שעה בערך כי הקריין התנשף כל הזמן וזה הטריף אותי), אבל ההפך? כל מה שאני יכול להגיד זה "כל היתר". אתה מוזמן לבקש המלצות לפי ז'אנר אהוב או דומה לספרים שכבר קראת, אבל סתם ככה לבקש המלצות על "ספר טוב" זה כללי מדי.

trilliane

Well-known member
מנהל
יכולה להמליץ על היחיד שחוויתי: The Martian (לבד על מאדים)

אני לא ממש מתחברת לפורמט "שעת סיפור" ומעדיפה לקרוא בעצמי, במקרה הזה התגלגל לידיי עותק באודיו אז האזנתי. זו הייתה חוויה מעניינת כי למעשה רוב הספר הוא מעין יומן של מארק ווטני, הוא מקליט (ואולי גם מצלם) את עצמו, זה כמו captain log שכזה, ולכן זה ממש הסתדר. במקביל יש גם חלקים של דמויות אחרות (ואז הקריין מנסה לעשות להן קולות קצת שונים, זה משעשע, בעיקר בדמויות נשים...) אבל רוב הספר (כפי שמעיד שמו) הוא לבד על מאדים.
&nbsp
אגב, גם הסרט מומלץ מאוד, למי שטרם צפה. למי שמצפה ייתכן שהספר יהיה טרחני מעט, כי הוא מפורט מאוד מבחינה טכנית, וכשהעלילה כבר מוכרת ופחות מותחת אני חוששת שזה עלול להעיק (אבל אין לי מושג; אני האזנתי לפני הצפייה).

למעלה