רגישות לגלוטן וקזאין- חומרים אופייט
היי אלי, הרגישות לקזאין וגלוטן יכולה להתבטא בצורות שונות. בעיות המערכת העיכול- נטייה לשלשול (כמו אצלנו) כאבי בטן או ראש, אי שקט ונטייה להיפראקטיביות (כמו אצלנו...) או רגישויות עוריות מהמשפחה של דרמטיטיס אטופית על פני רוב הגוף או בגפיים (אצלנו..) ועוד. כדי לנקות את הילד מהגורמים האלרגניים שהצטברו בגוף צריך לעשות את הדיאטה לפחות חודשיים כדכ רק לנקות מפסולת שאינו יכול להתפטר ממנה בעצמו ואז כדי לראות את ההטבה כדאי להמשיך עוד חודשיים. כמו שאתה יודע לשנות תפריט בילדי PDD זוהי משימה קשה ומורכבת ולכן נראה לי שתמיד עדיף להתייעץ עם איש מקצוע המכיר את תחום התזונה בילדי PDD. יש אנשים כאלה ברשימה של בית לורן. מה שאנחנו עשינו הוא הדרגתיות של שינויים כשכל פעם הורדנו והחלפנו פריט. בשר במקום חלב, כדי לספק חלבון, מוצרי סויה של אלפרו במקום מעדני חלב והבעייה העקרית היא לחם. ד'ר גולדברג טוען שהבעייה היא בפירוק של גלוטן מלחם מלא ולכן עברנו ללחם לבן ולא לנטול גלוטן. קניתי אופה לחם ביתי אך המוצר ללא גלוטן פחות מוצלח. יש כמובן היום לחם כזה מוכן לקנייה בחנויות מסויימות. אך הבעייה היא גם בעוגיות (נטולות גלוטן נורא יקרות) וכל משפחת הבייגלה, ופלים וכ'ו. זה מחייב שינוי של כל המשפחה והערכות בהתאם כיון שהוא מאד מקנא ואוכל מצלחות של אחרים. הבדיקה לאופייטים שמקורם בגלוטן וקזאין אכן נעשית אצל ד'ר וילנסקי. היתר באחריותך. התוספים של קירקמן אמורים לספק מינרלים חיוניים כמו מגנזיום למשל שמשפר מאד בעיות של קשב וריכוז והיפראקטיביות. הן מכילים גם ויטמינים במינון שונה מסטנדרט הRDA כיון שלדעתם יש צורך במינונים שונים. צריך מאד להזהר עם מגה ויטמינים בילדים אלה כיון שברובם יש בעייה של פירוק פסולת בכבד ואז רמת החומרים ותוצריהם נשארת בדם. בכל מקרה צריך לנסות אחד בלבד כל פעם. בהצלחה.