האם למישהו יש נסיון עם תזונה לפדד?

אלי ו.

New member
בדיקות שתן? זה נהדר!! ../images/Emo140.gif

תודה רבה. היות והילד מפחד פחד מות מבדיקות דם זו חדשה מרנינה.

הי אלי

ד"ר וילנסקי נתן הרצאה לפני כחצי שנה בבית לורן. כדאי לעקוב אחרי ההרצאות שלהם, אולי הוא ירצה שוב. האם אתה בקשר עם בית לורן?

ד'ר וילנסקי נותן מידע מאד לא מדוייק

היי אלי היינו אצל ד'ר וילנסקי לפני שנה וחצי באופן פרטי והוא היה מאד לא רציני ללא ארגון והכוונה. הבן שלו מנהל מעבדה פרטית שדרכה הוא שולח את הבדיקות לחו"ל כך שיש לו אינטרס לשלוח כמה שיותר בדיקות כולל דם, צואה ושתן. מעבר לכך הוא ממליץ על התוספים של קירקמן ללא כל הנחייה מדוייקת ואין לו שום מאמר מבוקר להראות שינויים. אז הכל זה ניסוי וטעייה או הצלחה לגבי כל ילד בנפרד כי הם כל-כך שונים בתגובות לתוספים. אני לא ממליצה עלין אך אתן כמה קישורים. אני רשמתי את בני בעמותה של צליאק למשך שנה וקיבלתי קטלוג של מוצרים נטולי גלוטן בסופר.עמותת צליאק036781481. בהצלחה.

אלי ו.

New member
האם למישהו יש נסיון עם תזונה לפדד?

בזמן האחרון קראתי עדויות על השפעת תזונה נטולת גלוטן ומוצרי חלב על פדד. בשביל בני, מדובר בשינוי מאוד דרסטי (כמו כל פדד ראוי לשמו, הוא שונא מאכלים חדשים, וכיום עיקר התפריט שלו זה מוצרי בצק ומוצרי חלב) האם למישהו יש ניסיון עם תזונה כזו? האם משיהו מכיר מחקרים (להבדיל מעדויות) שתומכים בתזונה כזו?

אלי ו.

New member
מה התוספים אמורים לעשות?

איזה השלמות תזונתיות צריכים בדיאטה נטולת דלוטן וקזאין? אלה אינם פריטים חיוניים בתזונת ילדים. האם הבדיקות מראות רגישות ללקטוז וגלוטן? אני הרי כבר יודע שאין לו רגישות. השאלה היא האם בתהליך העיכול נוצרים חומרים אופיאטיים שגורמים לתופעות הפדד. הבנתי שבדיקת השתן בודקת את זה. האם אני טועה? האם יש בדיקה אחרת בארץ? מעבר לדיאטה כזו זה צעד דרסטי שהייתי מעדיף להמנע ממנו אם יש בדיקות פשוטות שמראש יראו שדיאטה כזו לא תעזור. כרגע רוב הפחממות בתפריט הן עם גלוטן ורוב החלבונים הם קזאין. מדובר בילד שלא אוהב שינויי תפריט.

רגישות לגלוטן וקזאין- חומרים אופייט

היי אלי, הרגישות לקזאין וגלוטן יכולה להתבטא בצורות שונות. בעיות המערכת העיכול- נטייה לשלשול (כמו אצלנו) כאבי בטן או ראש, אי שקט ונטייה להיפראקטיביות (כמו אצלנו...) או רגישויות עוריות מהמשפחה של דרמטיטיס אטופית על פני רוב הגוף או בגפיים (אצלנו..) ועוד. כדי לנקות את הילד מהגורמים האלרגניים שהצטברו בגוף צריך לעשות את הדיאטה לפחות חודשיים כדכ רק לנקות מפסולת שאינו יכול להתפטר ממנה בעצמו ואז כדי לראות את ההטבה כדאי להמשיך עוד חודשיים. כמו שאתה יודע לשנות תפריט בילדי PDD זוהי משימה קשה ומורכבת ולכן נראה לי שתמיד עדיף להתייעץ עם איש מקצוע המכיר את תחום התזונה בילדי PDD. יש אנשים כאלה ברשימה של בית לורן. מה שאנחנו עשינו הוא הדרגתיות של שינויים כשכל פעם הורדנו והחלפנו פריט. בשר במקום חלב, כדי לספק חלבון, מוצרי סויה של אלפרו במקום מעדני חלב והבעייה העקרית היא לחם. ד'ר גולדברג טוען שהבעייה היא בפירוק של גלוטן מלחם מלא ולכן עברנו ללחם לבן ולא לנטול גלוטן. קניתי אופה לחם ביתי אך המוצר ללא גלוטן פחות מוצלח. יש כמובן היום לחם כזה מוכן לקנייה בחנויות מסויימות. אך הבעייה היא גם בעוגיות (נטולות גלוטן נורא יקרות) וכל משפחת הבייגלה, ופלים וכ'ו. זה מחייב שינוי של כל המשפחה והערכות בהתאם כיון שהוא מאד מקנא ואוכל מצלחות של אחרים. הבדיקה לאופייטים שמקורם בגלוטן וקזאין אכן נעשית אצל ד'ר וילנסקי. היתר באחריותך. התוספים של קירקמן אמורים לספק מינרלים חיוניים כמו מגנזיום למשל שמשפר מאד בעיות של קשב וריכוז והיפראקטיביות. הן מכילים גם ויטמינים במינון שונה מסטנדרט הRDA כיון שלדעתם יש צורך במינונים שונים. צריך מאד להזהר עם מגה ויטמינים בילדים אלה כיון שברובם יש בעייה של פירוק פסולת בכבד ואז רמת החומרים ותוצריהם נשארת בדם. בכל מקרה צריך לנסות אחד בלבד כל פעם. בהצלחה.

קישורים

אני מעלה את הקישורים בנפרד כי בפעם הקודמת המערכת זרקה את ההודעה

doroniz

New member
דיאטת CFGF

אתה מתכוון לדיאטה הנ"ל שפירושה Casein-Free-Gluten-Free. גלוטן הוא חלבון הקיים בגרעינים רבים ובהם חיטה. קזאין הוא חלבון הקיים בחלב ומוצריו. לכן, דיאטה נטולת קזאין וגלוטן מחייבת מעבר לתחליפי חיטה וחלב. בראש ובראשונה תחליפים אלה קיימים אבל לא תמיד קל למוצאם ו/או להשיגם. כאשר ניתן למצוא את המוצרים (הבעיה בעיקר בתחליפי הקמח), הם יקרים. אבל החלק הכי חשוב - האם הילד יהיה מוכן לאכול את המוצרים והאם הדיאטה הזו אכן תשפר את תפקודו. מוסיף קישור לאתר אינטרנט העוסק בנושא. דורון.

אלי ו.

New member
תודה על הקישור

אכן הבעיה העיקרית תהיה אם הילד יהיה מוכן לאכול את התחליפים. כיום התפריט שלו מבוסס על גלוטן וקזאין. (נסינו היום חלב על בסיס אורז, התגובות לא היו מרנינות) בקישור נכתב שמדובר בתיאוריה שלא נבדקה מדעית, כך שזה עונה על השאלה שלי בנושא מחקרים מדעיים. כמו כן הבנתי מהאתר שיש בדיקות שמאפשרות בירור אם אכן יש רגישות לקזאין וגלוטן, האם יש בארץ רופא שעושה בדיקות כאלה?

doroniz

New member
בדיקות רפואיות

נראה לי שרופא שהתמחותו מטבוליזם הוא הכתובת. (סליחה על ההתבטאות בלשון זכר-זאת כמובן יכולה להיות גם רופאה). בהצלחה, דורון.

למעלה