האם למישהו יש עצה בשבילי

האם למישהו יש עצה בשבילי

אני מנסה להנהיג הרגל חדש בבית : שכשהילדים מגיעים מבית ספר הם אומרים לי מה היו השעורים שלהם וזה לצורך עזרנ להם לארגן את היום שלהם ולהחליט מתי הם מכינים את השעורים. יש לי שלושה ילדים 4 9 11 ובשעה שהם חוזרים מבית ספר (בשעה 3 לצערי) הם מסיחים את דעתי במליון מיסס ולא תמיד משתפים פעולה וכמובן שגם הטלויזיה הורסת לי את החיים הם כמו מכורים פותחים את הטלויזיה למרות שיש אצלנו חוק שלא רואים טלויזיה בסלון בשעת הצהריים אשמח לתגובותיכם

ומה עם השיעורים??? למישהו יש עצה?

שלום רב, טוב אז ככה: מבחינת השיעורים אני מבינה שיש לך כוונות טובות הנוגעות לילדייך. אולם לא תמיד כוונות טובות הולכות בד בבד עם תוצאות טובות. חשוב להבין ששיעורי בית זוהי התחחיבות של הילדים ולא של ההורים. ילד צריך להתרגל שהאחריות לשיעורי הבית היא שלו ולהאמין שההורים סומכים עליו שהוא מסוגל ויכול לכך. דרך אגב לא מעט יחסים בין הורים וילדים עולים על שרטון בגין הנושא הזה. כמובן שלצד זה אם הילד זקוק לעזרה בהכנת שיעורים מותר ורצוי להתעניין ולעזור, אבל לא לקחת על כך אחריות. אני מבינה שקיים אצלכם החוק שלא רואים טלוויזיה בצהריים. מה קורה בגין הפרת החוק??? האם החוק חל על כולם? תרי

אז ככה

א. בנוגע לשעורי בית ביתי שהיא בכיתה ו´ כל השנים התארגנה על שעורים לבד אבל השנה החלטתי להתערב כיוון שיש לה בעיית התארגנות ואין לה בכלל הרגלי למידה ולכן החלטתי שאני כן לוקחת את האחריות ב. החוק בבית הוא לכולם - לא לראות בסלון בחדרים שלהם הם יכולים לראות את תוכניות הילדים ולי יש שקט בסלון ג. לבן שלי בן ה9 (שהוא ADD) יש קשיים בלימודים ולכן איתו אני די צמודה בהכנת שעורי הבית

ובכן...../images/Emo24.gif

נשאלת השאלה מה פרוש לקחת אחריות עבורך. האם זה לעשות במקומה את השיעורים. אם קיימת בעיה אוביקטיבית של התארגנות אפשר לשוחח עם הילדה, להציע לה את עזרתך, להתייעץ עמה כיצד ובאילו דברים את יכולה לעזור ובאילו דברים האחריות עדיין עליה. באופן כזה גם תנתן העזרה מצד אחד וגם עצם ההתיעצות והשיתוף יעבירו לה מסר של :"אני מספיק חשובה כדי שהתיעצו איתי" מה שיוביל להערכתי יותר לרצון לשיתוף פעולה. כשיש חוק בבית, רצוי שהוא יחול על כולם אך גם רצוי להבהיר קודם ולהגיע להסכם עם הילדים מה קורה שעה שמפרים את החוק. לגבי הילד בן ה-9 יש לו קושי אוביקטיבי ולכן אני חושבת שיש מקום לעזור לו ככל הנדרש. תרי

fortune

New member
../images/Emo103.gif

מצאתי שהילדים עושים את שעוריהם בניחותא בשעה שצריך כבר ללכת לישון... אז, כבר אין חברים, אין הם מרגישים שהינם מפסידים משהו בחוץ. הנהגתי שעת שינה מוקדמת יותר - 20:00 ואז הם בשמחה עושים את שיעוריהם (הכל רק לא ללכת לישון). נכון שלעיתים הם עייפים מכדי להתעמק אך זה מתאזן פה ושם. היו פעמים שבכדי למנוע ויכוחים בכלל "קילקלנו" את הטלביזיה... ישנן דרכים לגרום לה לא לפעול מעצמה, מבלי שאנו ההורים נהיה האשמים. בגלל הנהגת שגרה חדשה זו, מאוד הקפדנו על כמות מועטת של חוגים על מנת לא לעייף אותם מדי. פעם חשבנו שכמה שיותר חוגים - יותר טוב עד שאמי סיברה את אזני ואמרה שגם הילד בעצמו לא יכול לעמוד בזה...

תודה

הבעיה היא שהילדים אצלי מסיימים ללמוד ב3 וממש אין להם הרבה חוגים וכשהם מתיישבים להכין שעורים ב8 בערב אז הם באמת עייפים (למרות שאצל הבן שלי באופן מיוחד זו השעה האידאלית להכין שעורים ) לכן איתו אין הרבה ברירה. כן את הטלויזיה אנחנו מקלקלים מדי פעם רק שהם כבר גדולים אצלי ויודעים מה מקור הקלקול וזה יוצר לפעמים ויכוח. תודה בכל מקרה אמא של פרח

למעלה