האם למישהו ניסיון עם התקנת פג?.....

• פותח הנושא raraa
  • פורסם בתאריך

raraa

New member
האם למישהו ניסיון עם התקנת פג?.....

בגלל בעיות הבליעה שיש לאימי החליטו להתקין לה פג. מי עבר תהליך כזה ןמוכן קצת לספר? תודה

אסתרס

New member
התקנת פג

האם ניסו תחילה זונדה ? ברגע שמתקינים פג אין דרך חזרה, לרוב אין בעיות עם הפג, אולם יש בעיות עם ניקיון והגיינה של הפה, האם אמא בבית-חולים או בבית? אסתרס

raraa

New member
האם יש הבדל בין פג לזונדה?

אמא בבית, עם מטפלת.

ענתי44

New member
יש הבדל בין פג לזונדה

זונדה זה צינור האכלה דרך האף. אי אפשר לשים אותו בבית רק בבית חולים והחולה נשאר בבית חולים. משך השימוש בזונדה מוגבל. אי אפשר להשאיר אותו לתמיד. פג הוא צינור הזנה המוחדר בהליך פשוט לבטן. איתו אפשר לחיות בבית או בבית אבות. בדרך כלל לפני פג מחברים את האדם לזונדה. ואם רואים שזה מצב קבוע עוברים לפג. לגבי פג או ניתוח לפיום קיבה. יש לי מאמר של משרד הבריאות. בסוף השבוע אני אבקש מגיסי להעלות אותו בפורום ( מתנצלת שאני עדין לא בקיאה במחשב) או אשלח לך בפרטי. אני לא אוכל, כמובן להחליט אם פג טוב בשביל אמא שלך. אבל, אני ממליצה לך לפני שאת הולכת על זה תנסי ללמוד ולשאוב מידע בננושא.

טיקו1

New member
בעיות בליעה

קראי מאמר על בעיות באכילה בעלון 51 של עמותת אלצהיימר (אפריל 2006). אולי תמצאו שם עצות שיועילו . על צינור הזנה כתבו בעלונים מזמן (מס' 30 ותגובות אח"כ) ואני בספק אם תוכלי להשיגם. (יש כמובן עלונים המשרדי העמותה וגם שמורים עמדי בבית בפ"ת...) יתכן שבעלון הקרוב =53, שוב יהיה מאמר על הנושא. הדעות חלוקות כמובן על היעילותו/או הסבל / או הנזקים שעלולים להיגרם מהתקנת פג. ד"ר גנאור מוותיקי העמותה כותב במכתב למערכת בעלון 38 שהוא שלם עם החלטתו להתקין פג לאשתו המאושפזת. ההתקנה הייתה ב1997 ומכתבו למערכת ב2002, כלומר תקופה ארוכה של תפקוד תקין ןלדבריו לא נראה שהיא סובלת. (מאז כבר נפטרה) גם לאמי ז"ל התקינו פג לאחר תקופת זונדה ארוכה ולאחר לבטים קשים מצד המשפחה. היא נפטרה כמה שבועות לאחר ההתקנה ולדעתי זה מה שזרז את הקץ, בכל אופן לא שופר מצב הנשימה , הליחה וכו' מהם סבלה קודם ההתקנה. ההחלטה קשה. התייעצו עם עוד רופאים, ראו מה המצב הגופני חוץ מעניין האלצהיימר, וחשבו מה טוב לחולה. בהצלחה ושנה טובה . רותי..

למעלה