האם למישהי יש ידע לגבי הקשר בין

slov

New member
האם למישהי יש ידע לגבי הקשר בין

טיפולי שיניים והריון. אני צריכה לעבור שיקום פה שכולל טיפולים כירורגיים זריקות וגם צילומי רנטגן ולפעמים אולי אתבקש לקחת אנטיביוטיקה, בגלל הגיל שלי- מעל ארבעים- אני לא יכולה לדחות את ההריון, השאלה היא האם יש השפעה של טיפולי השיניים על ההריון ולהיפך. עד עכשיו שאלתי רופאי שיניים וגם רופאת נשים, ונתנו לי תשובות שונות.מאוד אשמח אם אקבל תשובה לשאלתי.

אפשר ורצוי לטפל בשיניים

(גם) בהריון. תיכף בוודאי תענה לך נובי, שהיא רופאת שיניים במקצועה, אך ככלל, ניתן לטפל בהריון. חשוב מאוד ליידע את הרופא בדבר ההריון על מנת שיתאים את חומרי הזריקה והאנטיביוטיקות.

nubi

New member
תשובה

אין מה להתלבט - מותר בהחלט לטפל בשיניים במהלך ההריון. ההעדפה היא בעיקר לטרימסטר השני. החומרים שבהם משתמשים ברפואת שיניים בטוחים כולם לשימוש בהריון ואין חשש, גם לא מאנטיביוטיקה. אבל! הריון זה בהחלט לא הזמן לטיפולים ארוכים ושיקום פה "כבד", מכמה סיבות. אם מדובר בפגישות ארוכות על הכסא הדנטלי-יהיה לך קשה מאוד לשכב. חוץ מזה, החניכיים מאוד מדממות בהריון וקשה מאוד לקחת מידות ומטבעים על מנת לייצר כתרים טובים. אני ממליצה לך להתייעץ עם רופא שיניים שמומחה לטיפול באנשים בסיכון גבוה (מומחה ברפואת הפה). אם את זקוקה להמלצות-תשלחי לי מסר.

למעלה