האם למשוך את כספי הפיצויים המונזלים לצורך הקטנת משכנתא

toffi77

New member
האם למשוך את כספי הפיצויים המונזלים לצורך הקטנת משכנתא

אז המצב הוא כזה:
סוף סוף, כ-3 שנים לאחר רכישת המגרש אנחנו תיכף מתחילים בבניה.
על המגרש יש עדיין משכנתא של 250K ש"ח (המגרש + פיתוח עלה לנו 1,250K)
ברשותנו הון עצמי נזיל של כ-1M בבנק
אנחנו מעריכים כי עבור הבניה + תוספות נצטרך כ-1.75M כלומר בסופו של דבר נהיה עם משכנתא של כ-1M פלוס מינוס

יש לשנינו הכנסות גבוהות כרגע ולא תהיה לנו בעיה לעמוד בהחזק חודשי של 10-12K לחודש בשנים הראשונות.
הסתברות די טובה גם שנראה כסף מאופציות שיש לנו (לא מיליונים אבל כן ברמה של 200-500K ש"ח)
מעבר לזה יש לנו קרנות השתלמות נזילות יחד כמעט 400K ש"ח אבל אנחנו לא ודים אותם - הם שם עבור פנסיה מוקדמת ו\או מתנה לילדים ו\או תוכנית מגירה עם אחד מאיתנו יעבד את ההכנסה ולא נוכל לעמוד בהחזרים החודשיים.

עכשיו לשאלה:
ב-2008 עזבתי מקום עבודה, לא משכתי לחשבון בנק שלי את כספי הפיצויים הפטורים אבל כן עשיתי פעולה של הנזלה: כלומר קיבלתי פטור מתשלום מיסים על הכסף והוא נשאר בקופות של ביטוח המנהלים והפנסיה ואני יכול למשוך את זה בכל עת.
הסכום המדובר הוא של כ-47K ש"ח אך מאז היו רווחי הון של כ-44% , כלומר יש שם כ-68K ש"ח .
להבנתי על רווחי ההון אני צריך לשלם מס רווחי הון, אך על הקרן לא כיוון שכבר מימשתי את הפטור על הפיצויים.
נתון נוסף הוא שיש בתיק השקעות שלנו הפסד גדול כך שאני מניח שניתן לקזז הפסדים ורווחים ולכן להבנתי אני אוכל להוציא את כל ה-68K ש"ח ללא תשלום מיסים כלל.

האם כדאי למשוך את הכסף?
איזה יתרון יש בלהשאיר את הכסף שם? הרי זה לא כמו קה"ש ששם כל עוד אני לא פודה אז אני שומר על ההטבה של לא משלמים מס רווחי הון על הרווחים.

אשמח לשמוע דיעות חכמים.

TheIL

New member
כמה דברים

לא יודע מה זה "הנזלה" של כספי פיצויים.
יש אפשרות של משיכה, רצף קצבה, ורצף פיצויים.
עבור משיכת פיצויים פטורים ממס - אתה עוד "תשלם" על זה בשלב הפנסיה (בתנאי שהמשיכה היתה ב 35 שנות העבודה האחרונות לפני הפנסיה). אמנם לא סכום גדול .. אבל...

הייתי ממליץ שתבדוק מה בדיוק עשית. כנראה כן משכת את הפיצויים בפטור, רק שמת אותם בתוכנית כלשהיא.
אם בוצעה משיכה של הפיצויים, אז זה כבר לא משנה אם תשמור אותם או לא. זה כסף שלך שבכל מקרה לא יהפוך לקצבה.

לגבי קיזוז רווחי הון - כדאי שתבדוק עם רואה חשבון שמבין בזה יותר.

אם יש לך הרבה הפסדי הון, כדאי לך בכלל לבדוק את נושא הקיזוז של הפסדים ורווחים בין שנות המס.

אגב, על הפקדות לקרן השתלמות מעבר לתקרה, לפי ידיעתי יש גם מס רווחי הון.

את הפיצויים - כשליש מהפנסיה שלך בעתיד אתה רוצה למשוך

ואת קרן הפנסיה להשאיר לפרישה.
אז,
א. הסיכוי שקרן הפנסיה באמת תישאר עד הפרישה נמוך. בעצמך נתת
כמה פתחי מילוט ובפועל רוב האנשים משתמשים בסוף בקרן ולא שומרים
אותה. גם אם תשמור אותה עד הפרישה, אכילת הקרן כדי לחיות היא דבר מפחיד ואז
נמנעים מכך וחיים ברמת חיים נמוכה.
&nbsp
ב. בשוק ההון הפסדת. מה עשתה קרן הפנסיה באותו זמן בניכוי דמי ניהול? מחקרים רבים
הראו שמנהלי ני"ע מקצועיים אינם עושים יותר ממוצע השוק. כך שלניהול אין ממש יתרון אלא רק (בדוחק) לעניין הטבת המס.
&nbsp
עכשיו שאלה ברשותך, אילו לא הייתה לך קרן השתלמות כלל וגם לא משכנתא.
האם היית ממשכן את הבית ב- 400,000 שקלים כדי לשים את הכסף בבורסה?
&nbsp
אם התשובה שלילית, אז אני מציע לכם להבין שאין חשיבות לשאלה אם
קודם נצבר הכסף ואז לא מקטינים משכנתא או שקודם הסתיימה המשכנתא
ואז יוצרים אחת חדשה כדי לצבור "חיסכון" בצד. החיסכון בגרשיים כי חיסכון
על חשבון אשראי אינו באמת חיסכון וגם לא יביא לביטחון כלכלי אם אחד מכם יאבד עבודתו. אך זה כבר בפוסט נפרד.
&nbsp
בהצלחה,
רימון חייט
מנהל פורום נדל"ן בתפוז
כותב הספר מדריך למשכנתא יעילה - http://www.effectivemortgage.co.il/spnv/
טיפים בחינם להחזרים נמוכים במשכנתא שלכם: http://www.effectivemortgage.co.il/tip
הרצאה שלי בנושא נדל"ן, השקעות ומשכנתאות: https://youtu.be/4x5fnkMmMSw
טלפון: 03-549-6611

toffi77

New member
היי רימון

אני מאוד מעריך את הדברים שאתה כותב - אבל הפעם הצלחת לבלבל אותי קצת.
&nbsp
כנראה שלא הייתי לוקח הלוואה כדי להשקיע בבורסה.
אבל אם היה לי בדיוק את הסכום של כל פרוייקט הבית ביד, עדיין הייתי לוקח משכנתא בתנאים של היום על סכום של נניך חצי מיליון ולו כדי שיהיה לי כסף נזיל ביד - וכן אני מאמין שיגיע היום שנוכל לעשות ריבית יותר גבוהה ממה שאנחו משלמים לבנק בקל"צ.
אולי אני טועה.
&nbsp
העניין הוא שאני בהחלט מאמין שנוכל לסגור את המשכנתא תוך 10-15 שנים ואז נשאר לי עוד כ-12-17 שנה לפנסיה. בטווח זמן הזה אני בהחלט מאמין שהקה"ש תניב רווחים יפים ולא לשלם מס רווחי הון על זה יהיה תענוג.
&nbsp
לא הבנתי אם אתה ממליץ למשוך כל סכום אפשרי עכשיו כדי להקטין את המשכנתא (כולל קה"ש ופיצויים פטורים וכו) או להיפך.
תוכל להסביר בבקשה?

למעלה