האם לנכים יש זכויות בחוף הרחצה.

Brendan

New member
האם לנכים יש זכויות בחוף הרחצה.

להלן הודעת דובר משרד הבריאות לעיתונות. ההודעה פורסמה ע"י עידו הדרי, דובר משרד הבריאות. © Copyright 2000. The State of Israel. All Rights Reserved בסעיף 2 בהודעת הדובר נאמר "שירותים - בכל חוף עד 200 מ´ יהיה מבנה שירותים אחד במרכז החוף הכולל שישה תאים לנשים ושישה תאים לגברים."
מה בנוגע לבתי שימוש המותאמים לנכים?
מה בנוגע לנגישות לחוף הים ע"י נכים העושים שימוש בכיסא גלגלים או קביים? להלן לינק להודעת הדובר

Brendan

New member
בשיחה טלפונית מול הגורמים...

שוחחתי עם מר זאב פיש, ממשרד הבריאות, בנושא הנידון. לטענתו הנושא נימצא בטיפול בועדות השונות וכי לצערו הרב ועד כמה שידוע לו, אין חקיקה מוסדרת בנושא זה. כמו כן טען מר פיש כי הנושא נימצא בטיפול ברמה של המודעות באגפים השונים של משרד הפנים.

alonpaz

New member
חקיקה? - זה צריך להיות מובן מאליו..

ללא חקיקה, בתת מודע - שמקום ציבורי צריך להיות מותאם לנכים!!!

swfm

New member
אל תהיה תם...

ללא חקיקה מפורשת ואכיפה שום דבר לא יזוז. הדגש צריך להיות על פיקוח ואכיפה שוטפים! המפעילים עובדים כמעט תמיד בתקציב גבולי ולא ישקיעו בתוספות שאינן הכרחיות מבחינתם. אני מצטער שאני חוזר על המוטיב הזה, אך הוא נובע מנסיון בהקשרים אחרים (למשל - הסבת שרותי נכים למחסנים).

alonpaz

New member
לא רק השירותם..

גם לנכים עם קביים או כיסא שרוצים להגיע לחוף (עד המים) לא יכולים להגיע בגלל החול השוקע. כמו בחוף הנכים בהרצליה (ליד המרינה) - מי שמכיר. נכנסים עם האוטו עד אמצע החוף (חניה מחול אבנים מוקשה) ומשם עד המים צריך ללכת על החול השוקע. צריך גם שם לעשות מין דרך מוקשת כדי לגשר בין החניה לחוף עצמו. זו חובה כי אחרת הנכה נאלץ לשבת באותו או בקירבתו ונמנעת ממנו הקירבה למים (כמו משה שהגיע עד הכניסה לישראל לאחר 40 שנה ולא זכה לניכנס אליה).

אלון הצודק- תוספת מהודעת הדובר.

אלוןפז, אתה צודק בשתי ההודעות שלך כאן. וזה בגלל שידידנו ברנדן לא קלט את העוקץ שבהודעת הדובר, ולכן הגיב בדברי כיבושין ודיבר בטלפון עם נציג משרד הבריאות. נכון שמזה- לא נרטבים(כי כשאתה דובר בשאלת בקשת עזרה בלי לדעת שמגיע לך - לרוב לא יורקים עליך). ברצוני להביא בפניך לקבלת תגובתך כאן, וכן לתגובת ידידי ברנדן. לפעמים אמת חלקית גרועה מהשקר. ולדוגמא - הסיפא של הדובר המכובד של המשרד הממשלתי הנכבד- ה צ י ב ו ר מוזמן לממש את זכותו. אתם הבנתם את זה? הינכם מוזמנים לממש את זכותכם בכל חוף "עד מאתים מ´ לרחצה"ולממש את זכותכם - לדרך גישה מחניית הרכב למים,למשל,וגם - לממש זכותכם למקלחת מתאימה לנכים -שיוכלו להתקלת בישיבה למשל,וגם - לממש זכותכם לבית שימוש לנכים בחוף כזה, כלומר עם אפשרות אחיזה וישיבה. לממש את הזכויות- הן לגברים ומשפחותיהם וגם לנשים ומשפחותיהם. מר ברנדן ומר אלונפז- לדעתי כל הבעיה היא שלא הבנתם ש"המימוש צריך לבוא ממכם(על חשבונכם ובאחריותכם לביצוע)". ואם אתם חושבים שמשרד ממשלתי ושר ממשלתי הורו לדובר - לצחוק מכם, אנא בצעו את האמור- ו"שיאכל את התבשיל שהקדיח בעצמו"! ויש לכם מתנדב אחד לסיוע- עבדכם.

alonpaz

New member
מה אתה מציע לעשות?....

אני עושה למען הנכים בצורה אנונימית ואישית שלא במסגרת כלשהי. הקמתי מקומות חניה במקומות שונים ובינהם ביטוח לאומי בכ"ס לאחר שנים שסרבו לסמן עוד חניות (היה אחד לעשרות נכים ביום), הקמתי רמפות ועליות במקומות בילתי נגישים וכו´... מה אתה מציע לעשות בנידון והפעל לשם כך - אם אתה מעוניין ורוצה לסייע ולהיוועץ ביננו וכל אחד אחר שלח לי מסר וניצור קשר בהקדם. אשמח לשמוע ממך אלון

גארפ בלבד , ואחרים

עיריית תל-אביב רכשה לפני מספר שנים שטיחי ענק רחבים שמגיעים מתחילת החול עד למים. השטיחים הוצבו בשני חופים. מאחר ולא היה מי שיפרוס אותם כל יום מחדש. הביקוש היה קטן. השטיחים מקופלים אי שם ולא נמצאים בשימוש. מדוע??? אין אכיפת חוק ! ואנחנו לא מעניינים את אף אחד. בריכות שחיה גם הן אינן נגישות בדיוק כמו מכוני כושר. בונים מדרגות בכניסה במכוון כדי "שלא נכער את הסביבה" אפשר לחשוב שאיננו יכולים לעשות כושר??? ומדוע לא יוצב מתקן הרמה בכל בריכה ציבורית כדי להכניס את מי שרוצים לשחות למים ואינם יכולים לרדת עצמאית בכל בריכה? וישנם כל כך הרבה אם????

alonpaz

New member
זו הבעיה שלי....

במקום להרשם לקנטרי ליד הבית אני נאלץ לינסוע לרמת גן כי אין לי אפשרות להכנס ולצאת מהמים בכוחות עצמי. למה זה צריך להיות כך???

מגיב לדבריםץ הצטרפות לביצוע?בהחלט

לידידתי(אם מותר, מההכרות בפורום זה(אתי: התכוונתי- כשהבאתי את הסייפא לברנדן- להראות כי בממשל -"עוקצים אותנו" והצעתי באותה צורה "לעקוץ בחזרה". מאוד שמח מתגובת אלונפז ןכל הכבוד לו ולמעשיו הטובים,אתי. אלון - או כל מי שראוצה לפעול בהתאם להזמנת השר- ולהשתמש בחופים על ידי יצירת האמצעים למעננו ונכים אחרים - מוזמנים לפנות אלי בדואל שלי כאן או ב- [email protected] או [email protected] או לקבוצת הפעולה הבינ´ שהצטרפתי אליה הבוקר - Handycapped Asistance Program בדואל [email protected] ואשמח לשמוע כל רעיון ץ לאלונפז - כל הכבוד! בשימחה אצטרף אליך. בכל דרך. הסברת כי יש לך אישית בעיה בגישתך לחוף בהרצליה. מעולם לא הייתי שם, אך נמצא בהוד השרון ומוכן להגיע איתך למקום ולראות היכן אפשר- גם להכין גישה נוחה עד המים, ובאישור העיריה גם הייתי ממליץ עך הנחת ח ארוך שהזרוע שלו תאפשר לנכים לאחוז ולהיכנס למים, עד מומק שבו יוכלו לשחות. דבר זה יאפשר לנכים שמסוגלים- להגיע אל תוך הים בלא עזרה. לפחות חלק מאיתנו, כמוני יוכלו להשתמש בזה לצורכי הידרותרפיה, שלכמוני מומלצת מאוד. אלון - אנא צור עמי קשר עוד השבת ונתאם. תודה לאתי ואולי תציעי גם הצעה - למימון אפשרי עבור מלתחות גברים/נשים. צריך משהו שיאפשר לנכה להתפשט/להתלבש עם בן/ת משפחה או מטפל/ת, יור מאשר מתחה רגילה. מי יודע מה צריך והיכן משיגים בעל מקצוע?

גארפ בלבד

בעקרון כל מי שנותן שירות לציבור חייב בסידורים לאנשים עם מוגבלויות. אבל החוק הוא חוק ואין אכיפת החוק. אי לכך לא נקבל את מה שהחוק קובע. בארצות אחרות מי שאיננו שומר על חוקים בסיסיים של האזרח, מקבל קנסות בשווי מאות דולרים. בדל סיגריה בארה"ב על הרצפה, הקנס 500 דולר. נהג שמסרב לקחת נוסע מסויים נקנס במליוני דולרים. זה חוק. אם הקנסות הניתנים לכל מי שאיננו עומד בדרישות להקצות מקומות חנייה מסודרים, נגישות לכל מבנה ציבורי, בכל מקום שנותן שירות לציבור,היו מאות או אלפי שקלים מיידית, מצבנו לא היה כפי שהוא. עד שהנציבות לא תחזור לפעולה ותדאג לאכיפת חוק התכנון והבניה בפועל. עד שלא יינתנו טופסי 4 (חיבור לחשמל) אם אין סידורים במקום. עד שלא יחסלו את המדרגות בכל מקום שנותן שירות לאזרח, עד שלא יינתנו קנסות באלפי שקלים למי שאינם עומדים בדרישות, אין לנו סיכוי רב לדאבוני הרב. אינני נגד פעולה כל שהיא ע"י כלל הציבור שנגישות נוגעת גם לו. אתה מוזמן להציע תכנים שבעזרתם ניתן אולי יהיה לזרז את יישומו של חוק שיוויון זכויות.

למעלה