האם לסגור את המשכנתא

alonel11

New member
האם לסגור את המשכנתא

בוקר טוב לפני 7 שנים קניתי דירה בירושלים הדירה עלתה לי 155000 דולר , שילמתי מכספי 25000 דולר והשאר משכנתא + זכאות , ההלוואה שלקחתי הייתה כ 430000 שקל. היום הדירה ירדה ל 115 אלף דולר , כ530000 שקל אנחנו ממש לא אוהבים את הדירה לכן אנו משכירים אותה ב 460 דולר ושוכרים דירה גדולה נוחה באזור טוב ב 620 דולר. הדירה ממש מטרד וכל דייר שאנחנו מביאים עושה צרות אם אני מוכר את הדירה ומחזיר את המשכנתא אני מפסיד את כל הריבית ששילמתי עד היום ושאני אקח שוב משכנתא זה שוב להתחיל מאפס , חשבנו אולי לקנות דירה אחרת ולהשכיר אותה אבל זה שוב כאב ראש. אנחנו מאוד אוהבים את הדירה השכורה שאנחנו גרים בה אך היא עולה ב100000 דולר יותר מהדירה שלנו לכן לא נראה לעניין לקנות אותה ולקחת עוד משכנתא גם ככה אני משלם 3400 שח משכנתא האם יש למשהוא הצעה ?

אלוני.

New member
שים לב

ללא קשר לתנאי ההלוואה, ליחסך לדירה , במחירים שאתה נוקב- ובהנחה שכל מה שכתבת תואם את מחירי השוק הרי שממילא "מחקת" את הכספים ששילמת, ההתלבטות שלך היא פסיכולוגית האם "להכיר" בהפסד ולממש אותו. גם אם לא תמכור עדיין יישאר בידך נכס ששווה 40,000$ פחות ממה ששילמת. אפשר לדעת באילו אזורים בירושלים מדובר ?

alonel11

New member
החזרת משכנתא

בוקר טוב מדובר בשכונת גילה ה בירושלים ואני שוכר דירה בשכונת מלחה , ההחזר הוא 22 שנה בריבית קבועה של 5 אחוז ,

אלוני.

New member
סיפור ../images/Emo10.gif

גילה בהחלט "קיבלה" מכה ואני מניח שאתה מדבר על רחובות דרומיים יחסית. שוב, מעשית כבר "מחקת" את הכסף והשאלה אם תחושת הבעלות על דירה שווה לך את כל "כאב הראש". תתנחם בזה שמאז שיש יחסית רגיעה אז מצליחים לעשות עיסקאות בגילה בעוד שלפני שנה וחצי לערך המחיר לא היה כל כך חשוב והיום יש שם עיסקאות.

alonel11

New member
תודה

קודם כל תודה על ההענות אין לי בעיה של בעלות על בית . השאלה שלי אם יהיה חכם להפתר מהדירה לקחת את ה 20000 דולר שנשאר ממנה ולהוריד ממני את הכאב ראש או שטיפשי יהיה למכור נכס שכבר שילמי עליו כשבע שמונה שנים , ולקחת משכנתה עוד שנה שנתיים עם התחלה של תשלומי הריבית מאפס. חשבתי להתאמץ ולקנות דירה טובה יותר אבל אני כבר משלם 3300 שח ואני יכול להוסיף עוד 1000 שח בחודש אבל איזה משכנתה אפשר כבר לקחת בעוד 1000 שח לחודש

מלו2

New member
אולי תציעו את הדירה שקניתם לבעל

הדירה שאתם שוכרים את דירתו ובנוסף לשלם עוד סכום שישלים למחיר הדירה אותה אתם רוצים?

למעלה