האם לספר או לא לספר

liat e

New member
האם לספר או לא לספר

שלום, לי יש בן שמשולב בכיתה קטנה בבית ספר רגיל בת"א. אבל דווקא לא על זה רציתי לדבר. הבן השני שלי הוא ילד רגיל בכיתה רגילה בבית ספר בו יש גם כיתה קטנה עם ילדים עם בעיות "קטנות" יחסית ושתי הכיתות באותה שיכבה. הם בהפסקות, במסיבות וכד' ביחד. הבן שלי בן 7 ואני שומעת מהצד איך הוא מדבר עם החברים שלו על הילדים של הכיתה הקטנה: " זה צועק כל הזמן, וזה מרביץ, וזאת בקושי מדברת וכד'. הילדים הרגילים שמים לב לכל דבר ולפעמים בלי כוונה הם יכולים להיות מאוד, מאוד אכזריים. אני חושבת שהילד יסבול יותר אם ישמע דברים מילדים אחרים, ואני יודעת שבטוח שהוא ישמע. אפשר לספר בכללית ללא צורך במתן אבחנה שלו טיפה יותר קשה ולכן הוא צריך כיתה קטנה יותר. הילד הגדול הוא בכיתת תיקשורת, אספרגר בבית ספר רגיל וכל ילדי הבית ספר יודעים למה. זאת רק דעתי אבל בכל זאת בהצלחה בשנת הלימודים הקרובה ליאת

Diana M

New member
אחים.

שלום ליאת, האם בנך הגדול , לוקה באספרגר ולומד בכתת תקשורת בבית הספר רגיל בו לומד גם בנך הצעיר בן השבע? דיאנה

liat e

New member
אחים

לדיאנה שלום, התשובה היא לא. אנו גרים בכפר - סבא והבן שלי הקטן לומד כמו כל ילד רגיל בבית ספר ליד הבית שהולך אליו ברגל. בני הבכור נוסע בהסעות כבר מגיל 3 והיום הוא כמעט בן 11. הוא לומד בבית ספר אוסישקין בתל-אביב ואנו מאוד מרוצים מכל הבחינות, השנה הבאה תהיה השנה השלישית שלו בבית ספר. לא חשבתי מה היה קורה אם היו באותו בית ספר אך לדעתי זה היה גורם להרבה בעיות שלדעתי הן מיותרות. ליאת

liat e

New member
שאלה לדיאנה

מכיוון שאת מכירה הרבה אנשים דרך הפורום, רציתי לדעת אם את מכירה ילדים מאיזור השרון בגילאי 9-12 עם אספרגר/אוטיזם בתיפקוד גבוה שמעוניינים להשתתף בקבוצה שתפגש כל שבוע בכפר סבא עם מדריך שמתמצא בילדים עם בעיות תקשורת. המטרה היא ללמד את הילדים כישורים חברתיים שהם כל כך צריכים. מטרות אחרות : הכרת חברים מהסביבה, טיולים ביחד,יציאות לבאולינג, קולנוע,וכד', איך להתנהג במסעדות בחוץ ועוד אלף דברים. יש כבר קבוצה שתתחיל לפעול מספטמבר אבל אנו רוצים לצרף עוד ילדים. אני פירסמתי בפורום ובפורומים נוספים ( אספרגר,אפי, אלו"ט, עמותת קשר, וכד') אך לא הייתה תגובה. אולי אם את תספרי אז תהיה יותר התעניינות ערב טוב ליאת

Diana M

New member
שלום ליאת

איני מכירה קבוצה כזו מאזור המרכז אך הפרדום כאן עשוי לסייע. בהצלחה.

למעלה