האם לספר לזרים שהם חולים?

HoneyBadger

New member
האם לספר לזרים שהם חולים?

לפני מספר שנים הסתבר שאני יודע לזהות על פי חוש ריח אנשים שהסוכר שלהם גבוה ברמה מסוכנת.
התרעתי על קרוב משפחה שהריח שלו השתנה שהוא צריך לראות רופא ואז לא הכרנו את זה אז לא יחסו לזה חשיבות ולאחר כמה שבועות הוא לקה בשבץ והסתבר שהסוכר שלו היה מאוד גבוה ואז גם למדתי לקשר את הריח לזה.

בשנים שלאחר מיכן נטלתי כדורים פסיכיאטרים שבנוסף למטרה שעבורה נטלתי אותם הם גם ריכחו לי את הרגישות החושית ולפני כשנה נגמלתי לגמרי מהעזרים הכימיקלים.

היום הייתי באירוע של שבועות ובאחד מהמוקדים הייתה הרצאה וזוג בסביבות גיל 60 באו והתישבו בקרבתי וישר הרגשתי את הריח הספיציפי הזה והוא היה מאוד חזק מהזוג וראיתי שהאישה בעלת עודף משקל וראיתי גם שהשוקיים וכפות הרגליים שלה נפוחים מאוד ככל הנראה מחוסר ספיקה.

בשנה האחרונה בחרתי קו של לא להתערב ושזה לא ענייני רק שהיום היה לי יותר מוחשי שיתכן שהאישה הזו בסיכון לשבץ ואפילו מוות. אך גם היום בחרתי לא לומר כלום ועברתי למושב מרוחק יותר כדי לא להרגיש את הריח,

אני תוהה לגבי העתיד האם הגיע הזמן לנסות למצוא איך לספר לאנשים שזרים לי לחלוטין שהם צריכים לראות רופא בעניין הסוכר בדם שלהם?

ממש לא לספר

אגב, יכול להיות שהם יודעים בעצמם. וגם אם לא - סביר להניח שלא יקבלו את זה יפה אם תספר להם שיש להם ריח שמרמז על מחלה. ובטח אם אתה לא מכיר אותם. הם רק יכעסו עליך, במקום להודות.

HoneyBadger

New member
זה כלכך מייצג את הסטריאוטיפ :/

גם אמא שלי אמרה לי הבוקר את אותו הדבר.

אין לי תשובה אוטומטית -

אני מסכימה עם קודמתי, שהנושא רגיש ושיש סיכוי שאנשים כבר יודעים שהם חולים.
מניחה שהייתי נרתעת מאדם זר שהיה בא ומבקש לחלוק אתי מידע כזה.
אבל...
אולי אפשר לחשוב על נוסח פנייה ויידוע מסוים, שעֵר לתמיהה ולרתיעה שהסיטואציה יכולה לעורר, וכן לפנות לאנשים.
שהרי המחלה שאתה מאתר לא מסכנת חיים באופן מידי, אבל מדובר בתהליך מסוכן, ואם היית מסוגל לזהות מצב שמסכן באופן מוחלט, אני מניחה שכל אחד היה דוחק בך ליידע אנשים על הסיכון.

ואולי התשובה בכלל לא נגזרת מהנקודות שאני מתייחסת אליהן:
אולי נכון יותר לברר עד כמה חשוב לך ליידע את האנשים, ועד כמה תיפגע אם יגיבו אליך בביקורתיות. ושהאנשים ומה ש*הם* חושבים או מרגישים יקפצו... בסך הכול, הם מקבלים פיסת מידע מועילה ויכולים להחליט איך לנהוג.

HoneyBadger

New member
אני חושב שבאירוע שבשבועות היתה דווקא הזדמנות שפיספסתי

זו הייתה הרצאה כזו של חצי פסיכולוגיה וחצי קבלה ואני חושב שיכולתי לגשת לאחת המנחות

למעלה