האם לספר לחולה כמה זמן נותר לו?

אסתי38

New member
האם לספר לחולה כמה זמן נותר לו?

אבי עבר ניתוח להסרת גידול, התגלה שזה סרטן, הרופא הודיע לנו הילדים , ההורים לא יודעים, אבי מחלים יפה מהניתוח. מה לעשות? האם לספר לו? הרופא לא ממליץ, אני יודעת שזה ישבור את אמי , ואת אבי שמעתי אומר לפני שנים שאם הוא יהיה תלוי פעם במישהו בגלל מחלה , הוא פשוט ירה בעצמו. אציין רק שכל זה קרה בחו"ל . אנו מאד רוצים שההורים יחזרו לארץ. אז, מה לעשות , פשוט להגיד להם שאנו רוצים בקרבתם? (הרופא נותן לו חמש שנים). אנא , זקוקה לדעתכם, דעת מנהל הפורום. תודה.

היי אסתי

ראשית - ברוכה הבאה לפורום שלנו. שנית, יש היבטים רבים לנושא שאת מעלה. קודם כל אני חושבת שגם אם מישהו אומר משהו לגבי התמודדות, הוא עשוי להגיב לגמרי אחרת כאשר הוא באמת צריך להתמודד עם המצב. זה מדהים כמה כוחות נפש וכמה רצון לחיות אנשים מגלים בתוכם כאשר עליהם להתמודד עם המחלה והטיפולים. גם לסביבה הקרובה יש השפעה, וכאשר מדובר בסביבה קרובה שתומכת ומחבקת ואוהבת זה נותן את הכוחות להמשיך גם כאשר לאדם החולה נדמה שנגמר הכוח. לגבי שאלת הזמן, מהיכרותי מקרים רבים, למדתי שיש אנשים שנלחמים בכל הכוח ולא משנה כמה זמן נצפה להם והם מצליחים להפריך את התזמון של הרופאים. לא אמרת באיזה סוג סרטן מדובר. אך ניתן לטפל היום בהצלחה ברוב הסוגים, וכשמדובר בגילוי מוקדם אז הסיכוי להחלים הוא רב. גם אם אין כרגע טיפול יעיל לסוג הסרטן שהתגלה אצל אביך, והרופאים חושבים שיש לו חמש שנים, הרי שתוך חמש שנים יכולות להיות התפתחויות רבות בתחום שכן יאפשרו ריפוי והחלמה. יש עוד צדדים להסתכלות על המצב החדש הזה, כמו ההתמודדות שלכם יחד כמשפחה, כמשהו שיכול לחבר אתכם ולאפשר לכם לגלות אחד את השני בתוך המשפחה. רק בריאות
גלי

חייב לספר

אני זוכר שכשאמא שלי ידעה שאני חולה ואמור לעבור טיפולים היא הסתירה את זה מימני כמה ימים כשזה נודע לי (די בטעות)כעסתי שהסתירו מימני את העובדה שאני חולה אז נכון פה מדובר בשאלה של חיים ומוות אבל השאלה הזאת נוגעת לכולנו לדעתי יש לאבא שלך זכות לדעת

למעלה