האם לעדכן את הצבא במצב רפואי (שוב)

• פותח הנושא bbron
  • פורסם בתאריך

bbron

New member
האם לעדכן את הצבא במצב רפואי (שוב)

שלום,
אני מצוי כרגע בחוסר ודאות עם הצבא, וקיוויתי לקבל פה בפורום עצות בקשר למה עליי לעשות.

אנסה לסכם כמה שאפשר את המצב:
בעקבות גידול שהתגלה אצלי (לפני שנה וקצת, בערך חודש לפני הצו הראשון) ניתן לי במשך זמן ארוך פרופיל 24 (כל כמה זמן חידשו לי פרופיל כך שלא יכלתי להתחיל בתהליך התנדבות עם הפרופיל הזמני).
אחרי ערעור לועדה הרפואית הצלחתי להעלות את הפרופיל ל-45, כך שאוכל להתחיל במיונים, אך זאת בתנאי שאשלח לצבא נתונים רפואיים כחודש לפני הגיוס כדי להראות שהמצב תקין.
בינתיים התמיינתי לתפקיד שדורש קורס הכנה (שנפתח אחת ל 3-4 חודשים) ויש לי תאריך גיוס בעוד פחות מחודש.
לצערי המצב הרפואי עדיין לא בגדר הנורמה, אך בכל זאת שלחתי את הנתונים לצבא כפי שהתבקשתי.
בתגובה לנתונים ששלחתי (שהיו אמורים להביא לכך שינתן לי פרופיל 21, ואוכל להתנדב לאותו התפקיד מבלי לחכות למחזור הבא), קיבלתי מכתב תגובה מהצבא שאומר שהנושא בבדיקה.
מאז עברו כחודשיים ללא תגובה נוספת מהצבא.
בגלל מועד הגיוס הקרוב, ברור לי שלא אספיק לעבור ועדות התנדבות ולהתנדב לאותו המחזור שאליו אני מיועד.

השורה התחתונה היא השאלה האם לשמור על שקט לאחר שכבר עדכנתי את הצבא פעם אחת במצבי הרפואי (אך זו כנראה נפלה בין הכיסאות) ובעצם להיות ראש קטן, ולהתגייס בפרופיל 45 בעוד פחות מחודש אחרי שבעצם מילאתי את חובתי לדווח לצבא(וחשוב לומר שמעולם לא ניסתי להסתיר את המצב הרפואי שלי מהצבא,ובכל הזדמנות שנשאלתי עניתי בכנות).
או האם הדבר עלול לפגוע בי, כאשר אצטרך לקבל טיפול רפואי (כמו בדיקות MRI שעלי לעשות פעם בשנה, ותרופות שאני נוטל באופן קבוע)
ולכן אני חייב לדווח לצבא שוב על מצבי הרפואי וכנראה להתחיל מחדש תהליך ארוך של ועדות רפואיות מה שיגרום ליום הגיוס שלי להעלם רחוק רחוק מעבר לאופק... (שלא לדבר על זה שמצב הרפואי עדיין לא התייצב לגמרי, ולכן יש סיכוי סביר שאפילו לא אוכל להתנדב בשלב זה)

eran544

New member
חשוב שתשאל את עצמך את השאלות הבאות ובנוסף תדע מה מחכה לך

החודש הראשון בצבא (בתור גיוס רגיל) הוא החודש שהולך להוציא אותך משגרת החיים שבה אתה נמצא ומרחיק אותך מכל דבר אפשרי שמחכה לך באזרחות. לאחר שתתחיל בתפקיד הסדיר שלך עוד איכשהו אפשר להסתדר, וכמובן שכל טיפול שתזדקק לו תוכל לקבל גם במהלך השירות, אבל החודש ההוא שבו תהיה בטירונות הוא זה שהכי מועד לפורענות.
לכן מאוד חשוב שתשאל את עצמך האם המצב הרפואי שלך נותן לך אפשרות לשבור שגרה ולהתרחק מזה? האם מצבך הרפואי לא יתדרדר בעקבות העובדה שתחיה בתנאים לא הכי מצויינים, הרחק מגישה לרפואה נורמלית, ובכללי הרחק מהכל.
לפי מה שאתה מספר - בגלל שמצבך הרפואי לא הכי יציב, הייתי אומר שעדיף לך לדאוג לדחיית הגיוס או להורדת הפרופיל ל-21. תזכור שהבריאות שלך צריכה להיות מעל הכל.
כשמצבך יהיה יציב, תוכל להתחיל את תהליך ההתנדבות או העלאת הפרופיל, כמו שאתה אמרת זה אכן תהליך ארוך, אבל לדעתי עדיף.

bbron

New member
הטירונות

המצב שלי בסדר מבחינתי :)...ביום יום, מעבר ללקיחת כדורים בבוקר אין שום השפעה מבחינתי- לא חולשה ולא כל דבר כזה.
כמובן שאני לא מסכן את בריאותי כדי לחסוך חצי שנה של דחיית שירות.
מעבר לזה, הטירונות שאני מיועד לעשות היא טירונות 02 , שאורכת כחודש, ולכן לא אמורה להיות בעיה מהבחינה הזאת.
הפחד שלי הוא יותר במהעלך השירות הסדיר שבמהלכו אני צריך להיות במעקב רפואי אחת לחצי שנה בערך, ובהתאם לכך בסך הכל לקבוע את מינון התרופות שלי..
&nbsp
אני פשוט מפחד שבגלל שכביכול הצבא לא היה מודע לגורמים האלו, או שהוא גילה את זה מאוחר יותר, בגלל זה אני אתקל בבעיות כשאצטרך לבקשר בדיקות שגרתיות עבורי כמו בדיקות דם או MRI וכ'..
&nbsp
תודה רבה על התגובה הזירה והעניינית.

noboya

New member
מצב רפואי לא יציב

אני הייתי ממליץ לך לחכות שהמצב הרפואי יתייצב (גם בשביל חצי שנה ויותר) בגלל שאתה עוד לא יודע ב100% אם תצטרך להתנדב וזה יהיה די מבאס אם אחרי הקורס הכנה והטירונות יחליטו פתאום שיש לך פטור (ואם תרצה - צריך להתנדב) ואז תצא מכל המסלול הרגיל באמצע לזמן שיקח לך לאשר התנדבות (לוקח בדרך כלל בין 3 חודשים לשנה). אתה כבר לא תהיה ביחד עם מי שהתחלת איתו את המסלול של התפקיד וזה גורם להרבה בדידות ויכול להיות שתצטרך להתחיל חלקים שכבר עשית מההתחלה.
&nbsp
ניסית להתקשר למיט"ב ולשאול אותם בקשר לזה? יכול להיות שמישהו בשרשרת שאמורה לטפל בבחינה מחדש הזאת שכח מזה ורק צריך טלפון תזכורת...
&nbsp
בכ"מ המון בהצלחה!

bbron

New member
תודה רבה!

אני חושב שאם אני אשאל את מיט"ב, הדבר הראשון שייעשו עד שיבינו מה קרה, זה לקבוע לי פרופיל לא כשיר/לא כשיר זמני.
בעיקרון, זאת בדיוק התוצאה שאני מנסה להימנע ממנה, אבל אני מתחיל לחשוב שעדיף לי פשוט להעלות את הנושא שוב בפני הצבא, ולראות לאן הדברים הולכים...
זה לא ממש תלוי ביואין לי כל כך השפעה על כמה זמן יקח להם להחליט אם לגייס אותי או לאפשר לי להתנדב בכלל, אבל אני באמת לא רוצה להתחיל לשרת ופתאום שמישהו יתעורר ויזכר בזה, או שהמצב שלי ישתנה פתאום, ואח"כ זה יהיה בעייתי הרבה יותר.
&nbsp
נראה לי שאני אברר עם מיט"ב מה קרה, ונקווה לטוב :)
&nbsp
תודה רבה

Lipazla

New member
היי

היי :)
קודם כל קצת מוזר אבל שמחה בשבילך שאתה עם פרופיל 45,
בגיל 5 גילו לי גידול אך במקרה שלי ניתן לי פרופיל 21 ישר. ניסיתי לערער על הפרופיל אבל לא הצלחתי, נשארתי עם פרופיל 21.
אני שמחה בשבילך שהצלחת להגיע לפרופיל שכזה אבל אני חושבת שתשקול טוב עם עצמך, אם אתה מסוגל להיכנס לצבא במצב בו אתה נמצא. היתרון שלנו כמתנדבים הוא שאנחנו נשארים מטופלים ברפואה אזרחית שם מכירים אותנו ויודעים מה המצב בדיוק, דבר שונה מאוד לגבי הרפואה הצבאית.

בהצלחה :)

bbron

New member
לא חושבת שעדיף פרופיל 21 ואפשרות להתנדב?

ככה באמת יש טיפול רפואי אזרחי ולא של הצבא..
אין לי שום מניעה לפי דעתי לשרת כרגיל, זה באמת לא משפיע עליי ביום יום, אבל אני לא בטוח אם לקחת את הסיכון של להיכנס למערכת הרפואה הצבאית הלא כל כך מומלצת...
וכל זה בשביל לא לחכות עוד זמן לפני הגיוס...נראה לי שעדיף לראות מה יהיה ואם תהליך של התנדבות גם יהיה משהו שיכול להיגרר במשך שנה, אולי אני אחליט לעשות שירות לאומי במקום..
&nbsp
מקווה שיהיה לי ברור יותר מה לעשות אחרי שנשמע איפה אני עומד מבחינת הצבא...תמיד יש סיכוי שיאשרו לי התנדבות בזריזות, ואולי אפילו יאפשרו לי גיוס רגיל בלי לשנות שוב את הפרופיל.

Lipazla

New member
התנדבות מול שירות לאומי

כשהייתי בצו ראשון והרופאה אמרה שאני לא כשירה לשרת בצהל אלא רק בדרך של התנדבות לקחתי את זה קשה מאוד ועד עכשיו אני לא מסכימה עם זה כיוון שאני מתפקדת כרגיל, בלי שום טיפול מלבד מעקב פעם בחצי שנה.
אני יכולה להגיד לך שעכשיו אני כבר מתחילה להבין יותר את ההחלטה במיוחד אחרי שהייתי בועדת מתנדבים.
אין יותר מדי הבדל בינינו המתנדבים לבין המלשב"ים הרגילים- מלבד הרפואה האזרחית, פטור מנשק ומשמירות. גם טירונות 02 רגילה נוכל לעשות (את זה גיליתי אתמול בועדת מתנדבים).
אישור התנדבות ובכלל התהליך כולו הוא ארוך אבל אני חושבת שאם אתה לוקח איזשהו טיפול אפילו הקטן ביותר, עדיף שתהיה ברפואה אזרחית.

בקשר לשירות לאומי, גם אני שקלתי את זה בהתחלה אבל אני חושבת שאין תחליף לשירות בצהל,
תמיד תוכל לשרת בתפקיד המתאים לך שבו תוכל לתרום ולהתקדם.

בהצלחה בהמשך ושבת שלום :)

למעלה